walk on wings, tread in air: Cerita mamat Kuching tu dah habis. Jangan request apa-apa lagi. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Cerita mamat Kuching tu dah habis. Jangan request apa-apa lagi.
2015-03-30

Rupanya ramai jugak yang berharap aku sambung cerita mamat Kuching tu.
Petang tadi lepas check email, macam ramai nau yang tak puas hati entry hari ni takde kena-mengena ngan mamat Kuching.
Kau ingat aku tulis cerpen???

Cerita tu dah habis dah. Tak kuasa aku nak cerita satu-satu.

Thank you, tak sangka banyak jugak email aku dapat lepas tulis entry tu.
Ada yang cerita pasal love story dorang, ada yang cerita masalah rumahtangga, and ada yang merempan apesal aku tak abiskan cerita.

Tapi dalam banyak-banyak email tu, email yang aku dapat today paling best.
Sebab dia tulis dalam bahasa Sarawak. Hehe.
Lama dah aku tak bersembang bahasa Sarawak. Dah keras dah lidah aku, tapi kalau kau bercakap ngan aku, insyallah faham lagi.

Silakan baca.
Kalau tak faham, nasib kau lah.



Sometimes, apa yang kita nak tu bukan yang the best untuk kita.
Kadang-kadang bila terlalu perfect di mata kita pun, akan menjadi kepayahan di masa depan.
Just like apa yang reader ni tulis, dia akhirnya jadi tak senang duduk bila bercouple dengan that guy.

Sama la macam apa aku rasa dulu.
Cuma bezanya aku and him tak declare apa-apa official pun. Baru 2 bulan je kot.
Tapi dalam tempoh 2 bulan tu banyak pengalaman baru. Just like macam apa yang aku imagine. Seolah-olah macam apa yang berlaku between aku and him macam dalam skrip novel.
Series aku tak tipu. Aku syak laki ni pun jenis yang baca novel cinta kot.

Tapi bila semuanya terlampau perfect and 'mengikut skrip', lama-lama aku dah boleh bajet what will happen next.
2-3 minggu yang awal tu memang la excited gila sebab segalanya macam kita harapkan.
Macam baca novel. Tapi watak tu keluar ke alam realiti.
Masuk minggu ke 4, 5, 6, macam dah takde magis dah.
Bukan boring.
Tak boring, cuma dah rasa macam biasa.

Sebab segalanya dah jadi rutin.
Of cos la lama-lama jadi biasa.
Dah la takde adegan sentap-menyentap lansung.
Oh ye la, camne nak sentap kan, aku bukannya couple ngan dia pun. Lupa pulak. Hahaha.

Then aku realized, romantik ni hanya akan jadi best bila ia jarang-jarang berlaku.
Sebab tu perempuan suka sangat hadap drama-drama and baca novel cinta.
Sebab in reality, elemen romantik ni bukannya selalu sangat ada.
Jadi bila para wanita sesekali menghadap drama cinta yang sweet sweet ni, semua jadi cair-bair.

Kita baca novel cinta pun bukannya lama. Tempoh bacaan kejap je. Sebab tu semuanya rasa sweet.
Cuba kalau novel tu tebal nak mampus makan 2 tahun baru habis baca.
Dan sepanjang 2 tahun jugaklah kau hadap ayat-ayat sweet dalam novel tu.
Tengok apa jadik.
Muntah okeh, muntah!
Belahak.

Pernah dulu aku bertekak ngan En Wan pasal ni.
Aku question dia kenapa dia biar je aku macam ni lepas bertunang, takde call macam dulu, takde email macam dulu, kalau call pun asikla la nak cakap cepat-cepat.
Dan aku start la membandingkan dia dengan mamat tu. Aku cakap En Wan dah takde effort nak 'pegang' aku.
Menggelabah jugak la En Wan tunang buat hal.
Dia cakap tak adil nak bandingkan dia dengan orang lain dalam keadaan dia tak duduk dekat ngan aku.
En Wan cakap kalau betul nak compare, tunggu dia balik. Biar sama-sama duduk dekat.
Masa tu baru adil nak bersaing. Wah, macho la konon tu.

Pastu aku pikir-pikir balik, betul jugak cakap dia.

Awal-awal nak tekel dulu, bukan aku tak nampak effort dia.
3-4 jam sekali bergayut dari Jepun. Sampai panas telinga aku.
Sekejap meniarap, sekejap terlentang, kejap menonggeng, punyalah lama berborak!
Pernah satu kali tu aku borak sambil tertido.
Dia call lama sangat, aku nak suruh stop tak sampai hati sebab dia call dari Jepun.
Aku layankan aje sembang, last-last aku tido.
Nampak sangat aku ni kalau benda rutin, aku akan jadi cepat boring.
Sedar-sedar je dah siang.

Dulu, kejap-kejap aku dapat bunga dari dia, kejap-kejap dapat Teddy Bear.
Pernah jugak dia poskan lingerie kat aku. Motif pos coli kat aku??

Tu belum lagi bab kirim duit kadang-kadang sampai RM1000, buat belanja katanya.
Dia cakap kesian aku tak dapat shopping sebab gaji kecik.
Tapi tu dulu la before kawen. Now aku tak dah nampak bayang RM1000 tu.

Kalau email ni toksah cakap. Sampai bosan pulak aku nak baca. Sehari sampai 4-5 email.
Kadang-kadang tu email just tulis I LOVE YOU je pun.
Beria aku excited nampak email masuk. Bukak-bukak, la ni je???
Tapi masa tu aku rasa bangga.
Sebab nampak jelas effort En Wan hantar email banyak-banyak kali.
Terasa diri ini hot seketika. Perempuan kan suka lelaki kejar-kejar dia camtu. Hahaha.

Then aku sedar yang En Wan pun buat benda yang sama macam apa yang mamat Kuching tu buat, bezanya waktu tu En Wan jauh.
Dan cara En Wan handle aku tu berbeza.
Bukan dengan cara romantik jiwang-jiwang all the time.
Bukan sentiasa nak bagi aku cair, but lebih kepada kesungguhan untuk jadikan aku wife.
 
Sometimes, apa yang kita rasa macam menepati citarasa, belum tentu akan serasi.
Macam makan ubat.
Pahit, tapi serasi dengan badan, dan boleh menyembuhkan.

Seronok jugak bila bercinta dalam keadaan masing-masing duduk jauh.
Bila sesekali jumpa, chemical sparks!
Malam nikah, orang lain semua layan first nite.
Aku ngan En Wan layan movie! Yeahhhhhhh.
Sebab masa bercinta tak sempat nak bermovie.



posted by aveo757 @ 10:37 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER