walk on wings, tread in air: #ProjectIAmAMuslim <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

#ProjectIAmAMuslim
2014-07-23

Aku mana ada insta jadi aku tak tau apa trend or project-project terkini yang tengah viral kat IG.
Semalam aku belek-belek IG fleur.closet, terpandangkan hashtag Project I Am A Muslim #ProjectIAmAMuslim. Rupanya Isnin lepas (21/7/14), ramai hijabista (mostly) yang join the project. Takde apa yang susahnya nak join project ni. Basically this is a project to seek for justice. Lebih-lebih lagi dalam keadaan perang di Gaza jadi project ni sebagai satu usaha untuk kita vote for peace dan tanda sokongan kita terhadap keamanan sejagat.



Dia plan nak kumpulkan 1M messages on last Monday.
Tapi sebab aku baru nampak projek ni, kira halal la walaupun aku baru nak post mesej aku hari ni. Janji join.

Tak susah mana pun. Objektif cuma nak sampaikan mesej kita.
Snap gamba sendiri, pastu tulis mesej bermula dengan ayat I AM A MUSLIM AND ....
Ladies yang tak berhijab diminta untuk pakai hijab to join this project. Lelaki pun boleh join.
Kalau rasa-rasa nak pakai hijab, sukati kau lah.

Jangan lupa kenalkan diri and letak #ProjectIAmAMuslim okey?

Mesej tak kisah apa-apa pun. 
As long as membawa kepada nilai-nilai positif, semangat juang, syukur, etc...sebarang.



-sekian saja entry hari ni sebab aku nak sambung baca buku-


posted by aveo757 @ 1:36 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER