walk on wings, tread in air: Kalau dah rezeki <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kalau dah rezeki
2014-05-28

  First time makan Harum Manis. Memang manis!!!
Tima kasih la pada reader ni yang hantarkan buah mangga Harum Manis. Patut la orang kata buah ni mahal, memang sedap rupanya. Budak ni ada pokok sendiri. And sementara tengah musim ni dia buat jual jugak, sape berminat, boleh call dia : 019-2307947 (Annis).

 


Sebenor-benornya, aku tak berapa mengalu-alukan kiriman sample makanan untuk aku rasa.
Aku lebih suka korang hantar je la gamba, nanti aku free aku letak kat blog.

Pertamanya, aku ni kalau sedap aku cakap sedap. Kalau tak sedap, aku akan cakap tak sedap. Selalunya, aku akan email balik sender untuk bagitau apa yang kurang rasa kat tekak aku. Memandangkan tekak semorang tak sama, jadi aku taknak ada yang sentap.
Benda-benda macam ni kadang-kadang tak semua faham. Kalau aku tak dapat terima kat tekak, aku jadik serba-salah nak review. Nak mengelakkan rasa serba-salah and dapat blog dengan tenang, jadi aku pilih untuk taknak rasa. Aku iklankan je.

Tapi kalau dah bagi tu, kebetulan sedap pulak, of cos la aku canang.
Daging dendeng, memang feveret aku.
Aku dah rasa macam-macam jenis daging dendeng. Basicnya sama, rasa kadang-kadang ada lain sikit-sikit. Tak banyak beza sangat rasa dia. Aku berpeluang merasa daging dendeng buat pertama kalinya dengan bibik pertama aku, Yani. First time rasa katakan, memang la sedap nak mampos. Lepas tu bibik Jamilah (tailor), then Lenny. And now Cici. Dorang ni semua pakar dendeng. Kalau bibik Lenny buat dendeng boleh melecet pantat kau. Dia pakai cili api berapi.

This reader bagi aku try daging dendeng dia.
Just nice di tekak sebab aku tak suka pedas. One thing aku suka daging dendeng sebab dia rangup. Kalau makan nasik padang memang aku carik daging dendeng. Jujurnya, reader ni punya daging dendeng, sedap. Dah la banyak kau kasik akak dik, macam tau-tau je dalam rumah ni ramai orang. Memandangkan bibik Cici and mak mengelakkan makan daging takut darah tinggi, jadi dapatlah aku bedal dendeng ni dengan riangnya takde orang kacau. Ada lebih lagi sampai hari ni, malam kang aku perangat balik ya.

Sesape nak try, boleh la email reader tu : roseradzi1502@gmail.com




Ok, nak bagitau yang gift Ephyra powerbank yang sampai last week, dah habis Isnin.
Sorry, jap lagi email akan menyusul kepada yang dah buat payment.
Bila dapat email tu nanti tolong respond ya.

Memang salah aku sebab bawak masuk 100pcs je.
Selalunya 100pcs tu memang tahan untuk seminggu. So, gamba-gambar di atas tu adalah misteri gift yang dah tak misteri. New gift yang akan sampai insyallah next week. Tapi aku tak sure mana yang akan sampai dulu.
Yang gamba Beetle tu adelah mini mp3 player.
Yang kosmetik bag ni ala-ala Longchamp gitu.
Ni semua si Ephyra HQ punya pasalla pi bagi beg ni kat Karnival Jom Heboh. Pastu masuk 3-4 orang email aku tanya aku takde ke beg tu, nak jugak.
Hamboiiiiiii, kemain kan masing-masing.

Sampai je hadiah-hadiah ni aku akan pos kat korang. Kaler adelah pelbagai. Lebih dari yang ditunjuk dalam gambar. Mana yang sampai dulu, kita kasik jalan. Takleh pilih-pilih, boleh? Hahaha.



Aku ke HCM untuk bawak balik satu product. Aku dah bayar siap-siap extra baggage untuk item ni around RM180 kalau tak salah.  Nak dijadikan cerita bila dicheck, product tu tak lepas QC! Alhamdulillah sangat. Kalau lah barang tu di-shipped ke aku, and sekali takleh guna, dah satu hal aku nak kena file claim la apa la segala tok nenek yang menyusahkan pale otak aku. Kos lagi, bazir masa menunggu lagi. Memang syukur sangat-sangat. Double syukur, sebab the manufacturer willing untuk bear the shipping cost.

Pastu aku terfikir, DIA gerakkan aku untuk ke sana check sendiri barang supaya aku tak terima barang defect. There must be a reason jugak kenapa aku bayar extra RM180 tapi tak dapat bawak balik barang.

Rupanya terjawab kat airport HCM.
The RM180 tu hak orang lain.
Cantik betul aturanNya.
DIA selamatkan aku dari dapat barang defect and DIA selamatkan reader ni dari kena bayar excess baggage.
Betul janji Dia.
Allah berikan rezeki dengan pelbagai cara dan datang dari arah yang tak disangka-sangka.
Kalau dah hak kita, akan tetap jadi hak kita.



Name:
Email Address:
I would like to purchase Ephyra for Malaysia 1 box (30 sachets) + shaker + mystery gift, RM180
Ohsem Deal for Peninsular 3 box (90 sachets) +mystery gift, RM500
Ohsem Deal for Sabah/Sarawak 3 box (90 sachets) + mystery gift, RM530
Quantity
My address
Contact Number
Remarks

posted by aveo757 @ 1:07 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER