walk on wings, tread in air: 360 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

360
2014-03-02

Aku kat Tganu lagi ni. Petang kang aku balik. So sesiapa yang email aku especially Ephyra customer, minta maaf kalau lambat respond sebab kat rumah mak mertua aku cuma dapat GPRS je. Tu pun kan kona hall rumah. Dah satu keje pulak semua nak bertumpu kat kona tu. Kalau pi town atau keluar pi keje kat UMT ni baru aku leh reply email. 

Tadi kan masa kat UMT tengah tunggu nak jumpa customer, aku lepak kat balkoni. Ada la a few students kat balkoni tu gak. Seronok dengar budak-budak ni bersembang. Ada sorang budak tu dia pandang henfon pastu cakap "Ntah apa-apa dia ni. Kalau letak status mesti dengan gamba selfie. Nasib baik cantik".  Pastu kawan dia nak tengok.  Then kan, kawan dia cakap "Ni cantik ni? Tak cantik lansung. Cantik lagi kau. Sebab dia tak cantik la dia pakai 360!"

Hahahahahahahhaha. 
Agak cilakabanat jugak statement budak tu tapi takpe. Aku suka dengar. 

Pastu budak yang sama sambung lagi "Iyeeee... ce kau tengok muka dia. Hidung besar penyek. Cantik? Sebab dia nak cover hidung dia tu la dia pakai 360 supaya nampak cantik sikit. Orang nanti tak perasan hidung dia penyek" 

Pehhhh. 
Kekuatan apekah yang ada dalam diri budak ni. Gila selamba je.  .. dan aku pun secara otomatik gosok-gosok hidung. Terasa cam dia perli aku.

Tak kisah la apa pun pendapat orang pasal 360 tapi sejak aku ambik model untuk Fleur, aku jadikan 360 tu satu advantage untuk aku select model. Ramai yang hantar gamba guna gamba 360. Aku tak kisah. Sebab dari situ sebenarnya lagi senang untuk aku imagine camana hasil muka dia nanti kalau dimekapkan. 

Dulu kan ada sorang finalist Dewi Remaja. Aku rasa dia ni satu batch ngan Juliana Banos. Gamba dia masuk finalist sebab cun gila! Series tak tipu. Nampak sangat urban. Macam dah biasa jadi model. Aku bajet dia antara top 3. Sekali tak dapat nombor lansung. Bila tengok live, memang dia lain sangat dari dalam gamba. Kulit dia gelap macam Nurul Ajai tu.

Tapiiiiii yang aku perasan dia lagi banyak keluar magazine dari finalist yang dapat nombor. Sebab orang tau kelebihan dia kat mana and gunakan advantage yang dia ada tu di tempat yang lain. Dia ni sangat cantik cuma kulit dia gelap. So bila orang 'cerahkan' dia dalam gamba.. memang cun gilabahabs! 

Kalau korang nak jadi model majalah atau online shop, jangan takut and segan. Hantar je gamba 360..kalau dorang nampak cantik, dorang akan panggil kau punya. Afterall.. nanti lepas shooting, dorang akan tetap edit jugak gamba tu. So, why worry?

Macam model kulit gelap Dewi Remaja yang aku cakap tu. Mungkin dia pun tak sangka dia layak ke final. Dia tak menang, but people start to notice her hanya disebabkan satu gamba jenis "makan gamba" or fotogenik yang dia hantar awal-awal dulu. 

Nothing happens until you take action beb.  Ingat tu.

Kamera 360 @KT, depan Tabung Haji, block keta orang. Ni bukan fotogenik. Ni namanya fotogedik. Nak tunjuk shawl terbaru dari Fleur Closet. Coming soon... 

posted by aveo757 @ 12:17 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER