walk on wings, tread in air: Wedding lagi <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Wedding lagi
2013-11-24

Alhamdulillah, this week ada event, takde la sempat aku nak merasa boring.
Asal nak masuk weekend je aku dah pening nak kemana. En Wan ni bukan boleh duduk rumah. Nasib baik semalam and today 2 pupu dia kawen maka terselamatlah aku dari kesangapan.

Walaupun 2 pupu, tapi ini kategori 2 pupu yang close.
Ni kategori rumah wajib pergi kalau ada sebarang event.

Mak and Kak Long dah tido kat Ampang (rumah pengantin) sejak dari Jumaat lagi.
Walaupun pakai catering tapi kuih-kuih semua siapkan sendiri.
Saturday morning, aku, En Wan and Rayyan attend nikah. Redza tinggal sebab bangun lambat. Kosser aku nak tunggu.




Kitorang adelah pihak pengantin perempuan




Kak Long, Kak Ngah, and the rest of the family tengah sibuk tolong susun-susun gelas.
Nak dijadikan cerita semalam rupanya polis buat sekatan seluruh negara. Aku ni tak tau cerita.
Patut la kul 10am dari KESAS lagi dah jem. En Wan memang kalau asal jem je "Ni mesti accident".
Lalu PLUS pun jem jugak, pehallllll.

Pastu pengantin dah habis nikah caterer tak sampai lagi.
Mau tak kalut.
Rupanya dorang pun stuck dalam jem sebab sekatan punya pasal.
Seb baik sempat sampai sebelum majlis habis, kalau tak, dah satu hal menggelabah tuan rumah.
Tu yang bila van caterer sampai je, meloncat sepupu-sepapat tolong hidang-hidang.
Seb baik sedara-mara pun ramai.


....kecuali yang belah kiri sekali. Yang tu buat-buat sibuk je.


Ini la yang habis dulu.
Aku rasa setengah jam je kambing ni selesai.
Aku pun dapat tulang-belulang.
Tulang pun tulang la, janji tak kempunan.


Kuih-muih yang semua dibuat oleh family.
See karipap mak aku?


 
Pelamin nikah simple and fresh



Aiman and Alyani (Yani)



Kak Yah (mak pengantin) ni, kalau dia buat majlis kawen anak-anak dia, aku paling suka bab door gift. Tak kisah la dia buat majlis kat hotel ke, kat rumah ke, doorgift dia mesti best. Macam kawen Yani ni, time Kak Yah datang open house raya aku baru-baru ni, dia cakap "Kak Yah buat simple-simple je Diana. Niat nak bagi orang makan je..."

Ye benar....simple sebab kali ni dia tak buat kat hotel.
Tapiiiiiiiiii, simple seorang Toh Puan tak sama macam simple orang biasa macam aku ye.
Ada 4 jenis doorgift aku tengok. Aku dapat yang ada bag. Hehe.
Sekarang doorgift kenduri kawen makin lama makin besau.
Aku punya dulu bekas seramik isi telor tu je.
Pastu now orang dah bagi gelas la, mug la, piring pun ada okeh.
Time Redza esok aku rasa aku nak bagi dulang.
Senang.
Takyah bungkus-bungkus dalam kotak. Bagi gitu je terus.
Tetamu balik semua kepit dulang sorang satu.




Kek dia simple tapi cantik.



Reception today, booth yang paling laku adelah booth cendol!
Yang baju batik kat belakang tu bukannya tolong pun tapi cut queue nak cedok cendol.
Mentang-mentang family. Ikut pintu belakang.



Agak-agak dah lega sikit tetamu, baru cendok nasik sendiri.


.....angkut pinggan makan kat dapur basah. Aircond lagik. Hahah.
Lagi best. Siap bancuh teh O sendiri. Kat depan takde teh O.


Melihatkan kepada jumlah anak-anak sedara yang tengah melingkar ni, hmmm...lagi 20 tahun esok mesti berderet majlis kawen di kalangan sedara-mara. Moh le kita simpan duit sekarang. Lagi 20 tahun esok rasanya hantaran 20K pun orang dah kira hantaran level SPM. *lap peluh*


Suka tengok bunga pahar dia.
Macam comel je bulat-bulat bunga.




Masa ni nak ambik gamba ngan pengantin, tapi pengantin keluar jap sebab mak pak mertua dia dah nak balik. Jadi apa lagiiiiiiiii. Kita lenjankan pelamin pengantin.


Tetiba kena bagi ucapan pulak.
En Wan ni kalau bab public speaking dia memang mati hidup balik dia taknak libatkan diri, apetah lagi tetiba je ada orang mintak bagi ucapan kan. Padahal yang kawen 2 pupu dia, tapi aku yang beria-ia bagi ucapan.




Bergamba dengan Kak Dah (adik kepada Toh Puan)


Gituuuuuuuuu.

Ni pun 2 pupu En Wan. Kalau hari raya kat Tganu, kebetulan kitorang belum balik ke PH lagi, memang akan pegi rumah mak dia. Perasan la muka dia ni kat rumah tu. Tapi takde la aku nak sembang sangat kan. Sebab aku kan kuat mentekedarah. Datang beraya aku pun balun la cukup-cukup.

Adelah menjadi keterperanjatan apabila one day, time salam dia cakap "Apa khabar Kak Di"

KAK DI okeh.
Terpause jantung aku 0.5 saat.

Takde orang panggil aku KAK DI selain dari reader.
Cuak jugak la aku. Macamana la ko boleh jumpa blog aku niii.
Agaknya time aku mentekedarah kaw-kaw kat rumah dia, dia dok examine je kelaku aku.

Kebetulan tadi kat reception, sama la pulak kaler baju.
Apa lagiiiiiiiii....akak pinjam jap laki kau ni ya.
Kemain lagi kitorang berposing, wife dia ada je kat blakang tengah bagi door gift.
Laki aku pulak yang tukang ambik gamba ni.
Err...sesape nak khidmat lawyer, boleh mintak nombor tepon dia kat aku. Tu pun kalau aku nak kasik la..hahaha.


Sebeban tak goody bag aku?
Mentang-mentang la sedara...



p/s : Aku lupa lansung nak cakap yang promo Ephyra + powerbank tu takde tarikh tutup sebenarnya. Promo tu habis bila powerbank habis. Now slot powerbank hanya tinggal 8 sahaja. 


posted by aveo757 @ 8:21 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER