walk on wings, tread in air: Dah bersedia nak serang open house rumah orang? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Dah bersedia nak serang open house rumah orang?
2013-08-24

Semua mesti ada banyak open house nak attend today kan?
Bangun pagi tadi terasa ada hikmahnya kenapa aku buat open house awal.
Kalau tak mesti sampai ke sudah aku tak dapat nak jamu orang.
Pagi ni je aku dah mengadap laptop menyiapkan quotation.
Next week insyallah aku sefamili ada plan nak berjalan la pulak.

 

Breakfast untuk hari ni.
Selalu dah aku up entry pasal aku pekena nasi dagang mahvelles kat Subang Jaya ni tapi everytime ada yang tanya kat mana memang aku tak tau.
Itulah kelemahannya kalau aku tak berminat nak ambik tau.
Nama kedai pun aku tak kosser nak tengok.
Tapi nasik dagang dia memang sedap. Nasik minyok kureng sikit. Lagi sedap mak mertua aku punya kot. Tapi kalau tak salah aku dia kat area SS19.
Kalau dari USJ, after bridge, akan ada simpang ke kanan yang banyak-banyak shoplot.
Warung makcik ni kat area next to shoplot ni. Ko kena masuk dalam sikit la.

But hari ni makcik tu tak meniaga pulak.
Cuti raya sebulan kot.
Tapi sebab dah sampai sana, makan la jugak nasik dagang tapi kedai sebelah dia.
Tak sedap.
En Wan pun tak habis makan.
Warung yang selalu aku pegi tu, dia asingkan lauk, pastu ada acar timun sekali.
Yang ni buta-buta nasik ngan gulai je.
Terpinga-pinga jap aku ngan En Wan tunggu acar. Sampai ke sudah takde.
Memang style dia makan cara gitu kot.
Takpela, aku pun gi ambik sambal paru.
Sekali sambal paru dia hangus okeh.
Terasa ai. Mentang-mentang la ai datang, yang hangus dia hidangkan.

Ok malas citer panjang.
The first and the last.



Sorang lagi mangsa ketagihan dengan Mr Food pasni.
Tetiba rasa macam nak pegi jugak malam ni.

Semalam aku tengok sedutan JJCM esok dia ada highlite satu steak house.
Mesti sedap jugak.
Marilah tonton sama-sama pastu update kat FB ya.



Tapi blom menandingi ketagihan terhadap miso sup.
Sebenarnya aku ni kalau pi Sushi King or mana-mana kedai Jepun, aku aim miso je.
Yang lain-lain tu optional.
Rasa cam best gilaaaaaaaaaaaaa.
Pelik apesal masa aku pi Fukuoka dulu miso dia tak sedap.
Macam nak muntah.
Maybe masa tu tekak aku lom terdedah dengan makanan selain tempe kot tu pasal la.

Ni actually raya keempat.
Raya keempat dah masuk Sushi King.
Bukan sebab lapar atau teringin.
Tapi sebab bosan tak tau apa nak buat kat rumah.


 
 Dah semakin tak terkawal dia ni.
Pasni aku nak pesan kat Sushi King tolong letakkan satu chopstick je atas meja.
Kau letak duapuluh, duapuluh tu semua selesai dia kejekan.

Nah...nikmatilah gamba-gamba backdated ni..
Semoga terbuka selera nak serang Sushi King malam ni.


 
 
 
 Eh, tetiba terasa aku pulak yang terbukak selera.
Macam nak pi jugak malam ni.

Semua kau nak pegi.
Pastu komplen baju dah kecik.
Salahkan baju.



Tak tau apesal dia seronok snagat dengan perkataan SOS. Comel sangat kot word tu. "Secomel" omak dia.



Ni gamba semalam, masa nak pi keje. Ni la baju yang aku tempah kat Tganu tu. Besar gila! 
En Wan cukup menyampah aku pakai baju ni. Sebab tu baju ni aku istiharkan jadi baju pi keje je la. Jangan dipakai depan dia, nanti mesti dia taknak keluar ngan aku. En Wan kata baju ni confusing. Kalau aku pakai dia tak tau nak raba kat mana sebab tak tau kat mana tetek aku. Tak nampak bonjol.
Melampau sangat kan sampai tak tau kat mana letak tetek.
Apa labuh sangat ke tetek aku ni sampai kau nak raba kat perut???
Tahun ni memang aku nak sangat pakai baju kurung pesak pagi raya. Tapi bukanlah ini baju untuk raya pertama, ada satu lagi (yang tak siap-siap sampai skarang tu). Both kurung pesak. Tapi bila dah dapat, alahaiii...takkan aku besar sangat sampai boleh kurus dalam masa 3 bulan? Aku rasa aku ni tak penak kurus baik puasa atau tak puasa. Menten gemuk. So, teori puasa-kurus tu takleh pakai.

Memang betul la kot kata Kak Ngah makcik ni suka potong besar padahal ukur kat badan aku. Tapi aku belasah je la pakai, besar pun besar la. Tengok la bahu dia tu, terlebih. Macam sasa sangat. Seb baik rumah aku takde helmet. Kalau aku pakai helmet, mesti dah macam Kapten American Football.


Ok, aku dah semakin berani order Clinique online.

Yang ni aku order kat Best Buy World, atas suggestions reader-reader jugak. Thank you. First time dulu aku beli hujung tahun 2012 kot. Pastu tak beli-beli dah sebab aku busy men-try Shu Uemura kan.

Baru-baru ni toner Clinique aku dah habis. So aku start guna toner Shu Uemura yang aku beli dulu. Tapi macam tak best sangat la. Muka takde la rosak pakai toner Shu Uemura tu cuma maybe aku dah terbiasa dengan Clinique so macam rasa Clinique lagi best. Rasanya aku simpan la dulu kot toner Shu Uemura tu. Guna masa-masa terdesak. Kot-kot la toner Clinique ni nanti habis tapi masa tu tengah takde duit, so boleh la aku lenjan toner Shu Uemura. Gitu lah kekdah perancangannya.
Tapi selalunya tak dan aku nak simpan sebab asal aku beli barang baru nanti aku bersemangat nak kemas lemari. Everytime aku kemas ada je benda aku buang. Bibik aku cukup suka kalau aku start mengemas. Before raya hari tu aku mengemas, rasa macam dah buang kat tong sampah. Bila aku masuk bilik air bawah nampak scrub, mask, serpihan compact powder aku semua dia kutip balik. Aku tanya apesal ambik, benda tu kan dah habis.

Dia cakap aku tak pandai guna barang sebab dalam tu ada isi lagi, kena ketuk-ketuk and lipat-lipat sikit.
Aku yang dia kata tak erti guna! 
Berani betul bibik-bibik skarang sound majikan kan.
Mula-mula dulu aku worry gak kot dia bagi barang tak ori ke apa kan. Tapi alhamdulillah, yang aku dapat semua ori cuma aku rasa harga dia murah sebab product tu reject atas sebab calar, takde kotak, tester, etc. Other than that, semua ok.


Contoh macam toner (tengah)
 
Nampak tak macam ada kesan calar? Pastu yang dark spot corrector tu aku beli tester unit, RM220. Kalau beli selling unit, dalam box tak salah aku RM300+. Dulu aku penah beli dark spot corrector no 2 kali kat kaunter. Bila aku tengok harga yang tester ni RM220, kira ok la sikit kan. Aku pedulik apa tester ke, takde kotak ke, janji ori and tak rosak.
 
Ok now boleh siap-siap nak pi open house.
 
Bye.
 




Ephyra Promo NEW : Click here and fill up the form
posted by aveo757 @ 12:52 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER