walk on wings, tread in air: Puasa 30 series <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Puasa 30 series
2013-07-10

Selesai 'puasa' day 1.
Menguji keimanan. Memang sangat mencabar berpuasa tanpa niat ni. Tengok Rayyan minum susu pun rasa nak nangis. Haus. Gila ah.

Dan semakin mencabar bila henfon aku membuat tahi hari ni.
Aku kasik last warning yang ketiga dah kat BB ni. Kalau kau nak beraya kat Tganu ngan aku tolong behave. Kalau tak, beraya dalam laci je la.

Semenjak usia menganjak menghampiri Merz 4 series ni, selera berbuka dah tak macam muda-muda dulu. Kalau dulu, selagi tak melecet jari bawak plastik makanan, selagi tu tak reti balik. Kalau boleh dengan peniaga-peniaga Pasar Ramadhan sekali aku nak angkut bawak balik rumah. Apetah lagi zaman skolah dulu. Semua benda aku nak. Macam tak pernah makan. Kat rumah, Mak Aji dah buat air cincau, tetap jugak aku nak pi beli air tebu. Tak cukup air tebu, beli air soya pulak. Kuih kalau tak separuh meja tak sah. Dah beli kuih, beli pulak kebab. Tak cukup kebab, beli mee goreng. Pastu sampai ke sahur kebab tak bersentuh, tebu naik masam tak berminum. Masa tu konsep aku biar berlebih, jangan kurang. Mana la tau kot-kot tengah-tengah malam kang lapar. Konsep syaiton eh?

Now rasanya kurang dah.
Dah tua-tua ni konsep berbuka janji makan. Asal kenyang.
Tapi disebabkan aku Jawa, jadi mesti nak kena ada nasik. Kalau tak dapat nasik nanti hantu raya aku merusuh.

Sahur lagi la simple.
Yang penting kena ada ikan masin untuk En Wan and ikan bilis goreng untuk aku.
Kicap dilupa jangan. Nasik harus panas. Baru ada selera nak tambah 2 kali.
Eh tapi kan, sejak dah tua ni, aku lagi selera makan sahur dari makan berbuka.
Tapi kena lauk ikan bilis la. Kalau lauk lain memang tak jalan.
Jangan jadi macam member aku. Sahur kemain rajin tumbuk cili nak masak lemak cili api. Gila pe??
Aku makan sahur pun mata tutup sebelah, dia siap boleh nak menumis menumbuk bagai. Gila rajin.

Tadi lepas sahur semangat nih nak terus buat keje.
Elok je azan, aku pun mandi.
Lepas mandi pakai baju tido balik sebab lambat lagi nak gi opis. Tapi dah siap mekap semua la, nanti kul 8am kang terus salin baju je. Aku cuma ingat sampai sini je.
Yang aku tak ingat camana aku leh terjaga dari tido kul 8am dengan muka siap bermekap.
Bila masa aku tido tak tau. Puas pikir bila masa la aku baring. Nak kata aku mengigau takkan la aku over sangat mengigau siap mandi siap mekap bagai. Muskil.

Tapi masih takleh celen En Wan ngigau.
Aku ingatkan semalam balik dari surau terawikh, setan pun kena jel, maka takde la sessi mengigau bulan ni.
Rupanya ada jugak.
Dalam kul 1 lebih semalam aku baru nak start tido tetiba dia bangun terus duduk bersila, tegak macam topekong siam. Aku tak tegur, aku diamkan je. Lama dia bersila. Aku cuit lutut dia "Bang, apesal?"

"Siap la"

"Siap ke mana?"

"Hantar abang pi opis lah"

Wah wahhhhhhhhhhhh.
Sajaknya kauuuu. Nak mintak berhantar bagai.
Mimpi jadi tuan darektor ke hape ni?
Haih, tak tau la apesal laki aku ni kuat nau mengigau. Yang aku pelik tu kalau pi tido tempat lain cam kat hotel ke takde pulak nak mengigau. Asal tido kat rumah je macam-macam pesen keluar.

Yang ni shawl dalam range Twin Border.
Hari tu aku up 5 dulu sebab lagi 5 tak sempat nak gayakan.
Ni baru nak up.


 TB6
SOLD OUT

 TB7

 TB8

 TB9
 SOLD OUT

TB10
SOLD OUT 




Name:
Email Address:
I would like to purchase TB6 : RM43.00
TB7 : RM43.00
TB8 : RM43.00
TB9 : RM43.00
TB10 : RM43.00
Quantity
Address
Contact Number
Remarks


Ok ni nak buat pengumuman.
Rasanya today semua dah dapat package Ephyra untuk Ramadhan Promo kan (yang pakej RM590)?
Ada 16 orang dari 1st batch masih pending, aku blom pos. So kalau tak terima tracking number dari aku, jangan risau. Memang korang punya aku blom pos sebab semua travel bag organizer and Hello Kitty untuk 1st batch habis. So 2nd batch gift ni akan sampai paling awal Monday depan. Once dah sampai aku akan start pos untuk 16 orang dari 1st batch with the rest.

Yang 2nd batch Hello Kitty ada more colors.
Tapi aku tak tau berapa kuantiti each color. Aku akan bagi priority untuk 16 orang ni dulu sebab dorang dah book masa 1st round lagi. Cuma hadiah tak cukup. Kalau ada yang nak book, silakan :



Don't worry, travel bag organizer pun ada gak, cuma takde pertambahan color.
Yang Hello Kitty ni aku tepek sebab ada pertambahan color.
Pastu ada yang beli 2 kotak nak jugak hadiah travel bag/Hello Kitty.
Kesian pulak aku tengok.
Cengginilah, kalau sesape yang beli 2 tapi nak jugak travel organizer atau Hello Kitty, boleh.
Tapi no delivery. Kena collect sendiri Ephyra dari rumah aku. Boleh ya?
Kalau boleh, silalah isi form di bawah.
Form kat bawah ni takde option utk Hello Kitty color orange, purple, dark blue and brown tau. So korang leh tulis kat remarks je.





Ephyra Promo NEW : Click here and fill up the form
posted by aveo757 @ 10:42 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER