walk on wings, tread in air: Aku janji <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Aku janji
2013-07-10

Selamat berpuasa to all.
Aku juga akan sama-sama menahan lapar dan dahaga esok. Insyallah, puasa aku start Jemahat kot.
Dah 3 tahun rasanya asik tak dapat puasa 1st Ramadhan. Dah la puasa start lambat pastu raya awal lak tu.

Aku suka bulan Ramadhan.
Ni lah bulan paling 'slow' untuk aku setiap tahun. Banyak lepak kat ofis sebab customer pun malas nak tengok muka aku bulan-bulan puasa ni. Kebanyakkannya malas nak stay kat lab lama-lama. Bagus. Time ni la aku leh duduk dendiam kat opis siapkan sales plan untuk merempit balik lepas raya.



Komen aku : Video ni buat aku blush seketika. Tapi aku kesian budak ni jadi bahan.

Memang la kelaka. Tapi takde la klaka sangat sampai nak kena bahan-kan kaw-kaw.
Pelik betul aku tengok siap ada orang bahankan kaw-kaw, beratus komen, beribu like. Jadah???
Ni la akibatnya kalau kurang lawak-lawak jenaka kat Malaysia ni. Tak pasal je budak ni jadi bahan untuk digelakkan padahal tak klaka sangat pun. Kalau masuk Raja Lawak, saringan pertama dah out dah ni.

Aku masa tengok mula-mula pun gelak juga.
Gelak sebab aku yang dah kira kategori 'makan garam' ni tau 'setia ke akhir hayat tu' bukan mudah nak dilaksanakan. Panjang laluannya dik oiiii. Bukan boleh berjanji angkat sumpah macam tu je.
Aku just rasa klaka bab tu je la.
Tapi takde la sampai klaka nak mampus sana sini ko nak bahan, siap buat parody, siap bagi award lawak of the year bagai.

Cuma nampak cam agak 'over' la bila buat pengakuan macam tu. Mungkin tak klaka, tapi geli. Tapi aku paham la, benda still fresh memang la excited. Macam aku mula-mula bercouple dulu pun habis buku, pensil, ruler, semuanya la aku nak letak initial nama aku and dia ("dia" bukan merujuk kepada En Wan). Siap exchange T Shirt lagi. Masuk dining hall aku pakai T Shirt dia, dia pakai T Shirt aku. Cam kesiyal. Bodo gila. Hahahha.

Toksah nak cakap orang sangat la.
Set-set yang bercouple time skolah dulu pun lebih kurang je.
Dapat pulak bercouple dengan balak yang hot, balak budak takraw, muka ala-ala Keanu Reeves mau ko tak glabah? Jap gi kang kat meja conteng ngan liquid paper "A and B wuz ere".
Sikit-sikit toreh "C and D wuz ere" kat batang pokok. Hoih, orang suruh pi skolah ko pi menoreh. Muntah baca okkkkk.

Tu bukan confession jugak namanya?
Tinggal lagi tak semorang nampak.

Pastu kalau tengah bercinta mesti nak samakan muka balak/awek dengan mana-mana artis.
Tak sama pun sehabis boleh nak bagi nampak cam sama.
Kang tau-tau letak gamba balak sebelah gamba Johnny Depp.
Tak pun letak sebelah gamba Brad Pitt.
Konon muka balak ada iras-iras Brad Pitt la.
Brad Pitt kononnnn.
Brad Puiii ada la.

Budak Putri Awani tu sajak la nak menggedik pun, sah-sah dia ada balak.
Yang aku ni dapat bercakap dengan kakak Bagio kat telipon je pun dia punya menggeletis sampailah ke umur 36 tahun tak abis-abis lagi. Tu baru cakap ngan kakak Bagio okeh.
Sape leh celen aku punya gatal?

Cumanya dulu aku tak berpeluang nak buat confession aku suka kat Bagio sebab takde medium yang sesuai. Gamaknya kalau dulu dah ada YT mesti muntah pelangi korang tengok video aku-janji aku. Ber-background-kan lagu Umpama Mimpi Dalam Mimpi.....

Tapi bila jadi isu-isu macam ni, yang nampak klaka tu bukan subjek yang dibahan but yang tukang bagi komen. Rasa cam klaka gila sorang-sorang bagi 'teguran yang membina'.
"Adik ni skolah lagi....."
"Adik bulu tak abis tumbuh...."
"Adik ni cantik tapi otak takde..."

Kannnnn.

Umur 30 tahun sound budak umur belasan dengan cara yang sangat "berotak".
Sajak sungguh.
Kau cakap budak skolah tu takde otak tapi ko still make fun of her.
So sape yang takde otak skang?

Kita dulu pun time bercouple kat skolah ko ingat tak klaka ke?
Cuma cikgu-cikgu tak gamak nak gelak kat kita. Dia biorkan je sebab dia tau benda tu lumrah.
Ko tak buat verbal confession kat public sebab dulu takde YT, but still satu skolah tau korang bercouple kan? Kalau dah terang-terangan mengendeng berdua, sana-sini berendut berdua, tu bukan satu bentuk confession jugak ke? Nak biar semorang kat skolah tu tau ohhh dorang ni dah bercouple.
Tak sama ke?
Sama kan.
Kekdah je beza tapi konsep dia sama.





Ephyra Promo NEW : Click here and fill up the form
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 12:20 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER