walk on wings, tread in air: Mahal sangat. Makan apekah? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Mahal sangat. Makan apekah?
2013-07-12

Puasa baru start hari ni tapi aku dah busy carik hotel mana yang buat Ramadhan Buffet best-best sikit.Tapi tengok harga fitams. Cara-cara aku beli murtabak 2 keping yang tak sampai RM10 tu pun tak habis apetah lagi pakej RM140++. Ni kalau nak ambik pakej buffet RM140 ni harus bawak sekali 3 ekor hantu raya baru pueh hati makan. Takpe...takpe...lek lek dulu. Habiskan puasa 5-6 hari dulu baru kita pikir nak buffet kat mana.

Baru Ramadhan ketiag, aku dah pekena nasik impit ngan kuah kacang.
Blom apa-apa lagi dah ambik mood. Almaklom la, lagi 27 hari nak raya katanya.



Amacam?
Lazat??
Lazattt???

Kuah kacang ni sebenarnya reader blog ni bagi untuk aku try. Dia bagi before puasa lagi, tapi kalau dah nama nak merasa takkan buta-buta rasa kuah je kan. Haruslah ada pakej. Maka, aku pun beli la nasik impit Adabi yang pek kecik-kecik ala-ala ketupat tu. Senang sikit nak sumbat dalam rice cooker.

Boleh tahan kuah kacang budak ni. Cuma ada rasa manis-manis sikit.
Ada orang yang suka rasa manis sikit kan.
Macam aku tak berapa suka sangat, tapi kuah budak ni takde la manis sangat. Still aku leh makan lagi. Selesai la jugak 2 paket nasik impit tu aku blasah sorang.

Kuah ni parents dia yang buat.
Ni kira kuah satey segera. Memang segera betul.
Sesuai la untuk orang yang malas cam aku ni yang manjang je semua nak lekas.
Kekdah dia, tuang je air panas kat pes kacang tu, ikut la ko nak pekat ke cair. Done.
Ko takyah nak tambah apa-apa dah kat kuah tu. Ko tambah satey ngan nasik impit je. Nak lagi feel buat sirap limau ais. Pehhhhh.
Melainkan ko nak tambah gula sikit ke, garam sikit ke, ikut tekak masing-masing la.
Tapi kalau tekak aku dah kira boleh dah ni. Takyah letak apa-apa dah.

Aku tak pulak bertanya berapa harga sepaket.
Kalau sesiapa nak try boleh email : viceroy_gurlz@yahoo.com
Nama dia Miza, dari Kuantan.
Boleh la simpan stock untuk buat open house raya kang. Jangan lupa jemput aku sekali. Huarghh Huarghh Huarghh.



Website www.fleurcloset.com dah boleh guna semula.
Hari tu pause-kan kejap sebab tukar owner. Now owner baru yang handle.
Tapi belum betul-betul siap lagi ni, ada lagi nak ditambah tapi boleh la nak beli apa-apa cuma aku lom setupkan Paypal lagi. Lagipun blom ada banyak benda kat dalam tu. Tunggulah ya, insyallah aku and tailoring team tengah dalam proses siapkan jubah, new shawl and blouse. Jubah and shawl akan release next week kalau takde apa-apa hal.

Website ni aku buat untuk senang aku simpan history product-product Fleur. Actually kat FB Fleur by Mrs Him lagi kerap diupdate gamba-gamba on-going project so orang boleh tengok apa upcoming product dari Fleur Closet. FB tu lebih kepada urusan enquiry. Now FB Fleur ada team yang akan handle so takde la sepi je macam dulu. Aku memang takleh nak handle la banyak benda. Now ni aku banyak uruskan hal-hal company. Kadang-kadang kalau aku sempat aku check FB tu and respond mana yang perlu. Most of the time, team Fleur akan respond. But segala urusan purchase adelah thru this website. Kalau rasa nak berurusan terus dengan aku boleh email je aku terus ya. Insyallah bulan 10 nanti budak praktikal untuk Fleur Closet (tailoring team) akan masuk. Nak berkenalan? Bolehhhhh, tapi ada pengeras. Haha.

Tapi tab MEN tu bukan aku yang handle.
Asal ada enquiry masuk untuk Men je, terus akan diforward ke En Wan.
Lebih-lebih dah orang tua tu skarang.
Tak cukup kat blog, kat website aku pun dia nak ada share sekali. Layankan je la. Kang kalau tak layan sape nak belikan aku burger pasni.

Tapi stress gila okeh everytime nak siapkan entry dia.
Asal nampak aku update blog je nanti dia datang tepi "Bila nak upoad baju abang? Malam ni boleh? Ke nak besok?"
Cewah, dia pulak bagi option kat aku. Patutnya aku yang bagi option kat dia. Aku konfius.

Ok nak jumpa customer jap.
Pastu balik.

Jap, kukis Mak Aji dah pun ditutup.
Sesape nak order, boleh contact agen-agen Mak Aji di link bawah :



Ephyra Promo NEW : Click here and fill up the form
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 2:31 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER