walk on wings, tread in air: Invitation <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Invitation
2013-05-11

Today is a makan day.
Kalau takde jemputan tu memang takde jemputan lansung.
Sekali dapat jemputan ha kauuu, ompek terus.
Kalau dah nama pi jemputan ni memang takde la aku nak angkut Laksamana aku tu kan. Samada kawah nasik terbalik dia kejekan atau tiba-tiba dia ada dalam kawah nasik.

Mula-mula En Wan taknak gi mana-mana sebab next week Redza exam week.
En Wan ni ngalahkan anak yang exam. Dia mesti akan jadi over.
Anak dia yang exam, dengan aku-aku sekali tak dibenarkan keluar rumah. Tak pasal je aku sekali kena grounded. Kalau tak tadi memang aku tak dapat nak attend satu tempat pun. Lepas aku bagi ugutan demi ugutan yang bakal mengundang malapetaka, last-last dia ok.



Keluar awal singgah IOI Mall dulu beli hadiah.
Takkan nak melenggang je pi jemputan orang kan. Dah la nanti kau yang paling kuat mentekedarah dari orang lain, so marilah kita beli hadiah.




Ni rumah pertama.
Rumah Suraya Sulatin (Chooyaya), akikah anak bujang dia.
Masa ni aku dah selamat sepinggan nasi ngan lauk daging. Choyaya ada bawak ABC stall la pulak. Terpaksaaaaaaaaaaaaaaa aku makan ABC pulak pastu. Seb baik baju longgar.
Si Chooyaya ni aku sampai-sampai je 'Meh..meh..ramai reader kau kat sini'. Menggelabah la kejap aku kan. Kau kalau jenis kenal orang takpela jugak. Ni kang orang tegur kau, kau cagak-bangak. Tapi berbekalkan muka konfiden, dapatlah jugak aku meng-cover kegabraan tersebut.
Dapat la aku jumpa ngan silent-silent reader. Tapi tak dapat sembang lama-lama.
Aku terpaksa datang awal sebab aku nak pi serang rumah lain pulak pastu.



Masa ni la aku nak jumpa dengan blogger and reader.
Kalau takde majlis-majlis macam ni memang tak jumpa punya.
Putih melepak si Chooyaya. Seb baik aku makan kat meja luar. Dapatlah pencahayaan yang sempuran sikit. Kalau makan dalam rumah mesti semua tak nampak aku. Wakakakakakka *gelakkan diri sendiri*

Ni first time jumpa Chooyaya.
Ayat dia yang paling best kat aku "Blog kau bongok kan?"

Hahah.
Ye, blog saya memang bongok.
Saya adelah tidak suka bercerita benda-benda ilmiah.



Comel kan pompuan ni?
 
Sampai beralih tempat sebab orang nak duduk, aku ngan Chooyaya masih tak habis bersembang.
Seb baik dia tuan rumah kena layan tetamu lain.
Kalau tak, mau aku ajak dia sambung kat mana-mana mamak pulak.



Sebelum aku kena sergah ngan tetamu lain sebab tak reti-reti nak blah, baik aku balik.
Sebelum balik, haruslah bergamba kenangan. Tak tau la bila jumpa lagi.



Pelamin anak dia.
Blue + pink
Khemah pun kaler pink and blue.



Kenduri tempat lain pulak.
Wanie and husband.
Dia ni salah sorang reader aku yang rajin bagi aku link-link movie.
Rasa dah lama aku 'kenal' dia dalam alam cyber tapi tak pernah jumpa sampai lah siang tadi.
Elok je aku sampai, dia tengah nak potong kek.
 

 
Peluh bukan sebab makan bawah pokok.
Tapi peluh sebab makan sambal belacan.
Gila best wehhhh.
Kenduri lauk kampung.
Sambal ikan bilik tempe, pajeri nenas, lemak rebung, ayam rempah pastu ada a few lagi makanan yang aku tak ambik sebab ketatttttt. Sendat dah perut aku.



Kalau En Wan yang ambik, memang cenggini la hasilnya.
Dia takde la reti nak adjust flash ke, apa ke. Dia main petik je. Janji ada gamba.
Aku memang tawakal je la kalau nama dia yang ambik gamba.
Kadang-kadang ye ye je one two threeeeeee....readyyyyyyyy. Tapi aku dah sengih 15 saat dia tak ambik-ambik lagi. Dok readyyyyy readyyyyyy readyyyyy tak sudah-sudah.
Ujung-ujung camni la jadi gambanya.



Boleh la pulak dalam majlis kawen orang ada reader tegur.
Dah macam aku pulak mak pengantin menyambut tetamu.



Ni pun satu hal lagi.
Ntah punat mana dia picit tau-tau jadi gamba black and white.



Kau mampu suruh pengantin lelaki turun sebab kau nak duduk kat pelamin???
Tu la kan. Jemput aku lagi. Sape suruh.
Seb baik ada tempat lain lagi nak pegi pasni.
Kalau tak, mau 13 snap gamba aku atas pelamin ni.



Dah balik, baru treingat nak ambik gamba depan pintu gerbang.
Tapi takde la aku nak duduk betul-betul bawah tu kan.
Panas tuuuu.
I ni dah la brown.
 
Gamba invitation lain dah tak sempat nak snap.
Letih dah.
Muka pun berlengas.
Ada hati pulak En Wan ajak aku masuk KLCC nak pi cari buku Jepun kat Kinokuniya.
Dia kena bagi talk pasal Kanji ke apa ntah, tu yang busy keluar masuk bookstore.
Aku risau je orang yang dengar talk dia ni paham ke tak esok.
Bukan masalah paham ke tak pasal tajuk Kanji tu tapi paham ke tak apa dia cakap. Hahahha.
Aku dah 12 tahun kawen ni pun kadang-kadang berpinar nak memahamkan sleng dia.
 
´╗┐


On the way balik tu aku belek-belek apps kat Samsung tab.
En Wan suggest "Jom, ambik gamba"

Oh, aku kalau bab bergamba tak penah gagal untuk bekerjasama.

En Wan "Ambik gamba muka sape paling buruk"

Haish orang tua ni.
Aku bukan taknak sahut cabaran ko bang.
Tapi aku memikirkan masa depan kita.
Kang kau dah tengok aku buat muka buruk tak pasal je aku jadi janda pastu.

Kau je la buat muka buruk bang.
Aku tak nak menggadaikan ikatan perkahwinan kita. Wahhh gitu.





Ephyra Best Buy Deal : Click here and fill up the form
Contest Hari Ibu Ephyra : Click here
Mak Aji's Cookies : Click here
posted by aveo757 @ 9:58 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER