walk on wings, tread in air: Genie B. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Genie B.
2013-04-14
Tajuk entry sekali pandang macam nama penyanyi 60an kan? Tak payah gugel ya. Tak jumpa punya. Genie B yang aku nak cerita ni is GENIE BRA. Tadi keluar iklan SMART SHOP (tak sangka ada lagi iklan Smart Shop. Ingatkan dah berkubur). Ok, sape penah beli Genie Bra ni? Macam best pulak aku tengok sebab bra dia ikut tetek kau. Takyah susah kita nak check size bra. Ni one for all konsepnya. Tak kira ko saiz A mahupun DD, boleh masuk punya. Sebab dia kata Genie Bra ni guna bahan elastik yang akan meregang dan menguncup dengan sendiri ikut besar kecik dada kau.

Hmm....interesting.
Sebab aku pun dah malas nak belek-belek size bra. Kadang-kadang pakai 34C sedap. Kadang-kadang rasa macam longgar. Kang kalau beli 34B tak bernapas pulak tetek aku. Sengkak semacam. Macam tak sama je saiz bra skarang. Eh ke sebab aku pakai Scarlet?

Kalau ikut kata iklan tu, Genie Bra ni takyah jaga sangat. Takyah cuci pakai tangan. Sumbat je dalam mesin basuh. Dia la kata. Aku tak kata. Tapi kalau betul bagai dikata nak la jugak mencuba kan. Sebab aku ni manusia yang paling malas jaga bra. Bra-bra aku semua aku campakkan dalam mesin. Tunggang langgang dawai bra aku. Yang terbengkok, yang terlipat, yang bersepai pun ada. Tapi bagus gak. Kalau tak rosak takde chan nak beli baru. Jadi, silakanlah rosak.

Cewah kemain lagi cita-cita aku nak beli bra Genie. Sekali tengok harga si Genie Bra ni mak aiiiiiiiiiiiiiiii. RM199 selai okeh?? Terus layut kejap tetek aku 2 saat.

Yang biasa pakai coli Mark and Spenser, Wacoal, Triumph, memang la rasa harga tu biasa-biasa je. Untuk pembeli tegar coli RM10 selai cam aku ni bila tengok harga RM199 tu ohmagadddddd. Aku boleh beli 20 helai bra Scarlet dengan harga banyak tu. Silap-silap dapat free gift spender 3 helai sebab beli banyak. Kalau boleh beli selai takpe la jugak. Tapi takkan nak beli takat selai kan. Kurang-kurang mau nak 10 helai. Takde la basuh hari ni, esok pakai. Basuh hari ni, esok pakai.

Tapi macam nak beli gak selai but nak kena tanya feedback sesape yang penah beli. Rasa macam Genie Bra ni takde wire. Maybe sebab material dia jenis yang grip, jadi tak perlu wire. Betul ke? Aku kalau tak berwire ni ada sikit liat nak pakai. Dah tak reti pulak pakai yang tak berwire. Macam terbuai-buai je rasa. Rasa macam anytime dia boleh tersentil keluar. Ngeri dowh.

Sape penah beli bagitau ya. Aku nak try beli gak. Agak-agak best boleh consider beli lagi. Agak-agak tak best aku jual balik la balik kat blog. Boleh? Pre-loved item katanya. Hahahha.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 3:30 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER