walk on wings, tread in air: Dah jumpa dah :) <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Dah jumpa dah :)
2013-03-20

Hari tu ingat tak aku ada tanya sape ingat makeover website yang boleh mekap-mekapkan muka.
Ramai rupanya yang pakai website tu : www.taaz.com. Rasanya 90% pompuan-pompuan yang mendambakan wajah jelita bak supermodel mesti tau taaz.com, kan? Dulu aku memang suka pakai website ni. Biasa la kan, pompuan kalau takde harapan nak jadi model memang camni la tebiat dia. Hadap je la taaz.com tu. Pastu feeling-feeling jelita. Dah edit touch up kaw-kaw pastu upload kat MySpace. Tu je la modal nak pancing ramai fren lelaki. Hahhaa.
Eh, macam penah buat je?
Kahhhhh!

Dulu aku ingat website macam ni just untuk suka-suka nak mekap-mekap muka. Now bila dah selalu online shopping baru aku tau and terfikir balik website tu sebenarnya sangat berguna dalam masa-masa macam ni. Tu salah satu cara untuk kita tengok if mekap yang kita nak beli online tu sesuai ke tak bila apply kat muka kita.

Rupanya banyak gila makeover website untuk korang try :

1. www.taaz.com
2. http://www.mylifetime.com/total-beauty-makeover/
3. www.marykay.com
4. www.realsimple.com
5. perfect365.arcsoft.com
6. www.getmakeovers.com
7. www.cariklasendiritakkanakujugak.com


Aku tak sure yang lain-lain, sebab aku malas nak try. Tapi kali ni aku try www.mylifetime.com.
Tak se-best taaz.com rupanya.
Taaz tunjuk sekali mekap kita tu dari brand apa, code apa.
Yang mylifetime ni takde pun. Cuma kaler-kaler je. Dah la kaler dia cam darat je aku tengok. Kalau terang, teranggggggggggggg gila. Kalau malap, malapppppppppppppppp sangat.



 
Kiri : Gambo original
Kanan : After di-edit dengan www.mylifetime.com. Sesuai untuk gothic party. Heh.

Kalau sesape yang plan nak kawen tu boleh la try-try dulu mekapkan muka kat sini.
Agak-agak berkenan style tu, tunjuk kat mak andam ko biar dia tau ko nak pesen mekap camana.



 Kiri : gambo original
Kanan : gambo yang telah diperdajalkan oleh aku sendiri.
Dah macam cikgu disiplin je muka aku.
Tang rambut memang taknak kalahhhhh.

 Kalau lah makeover website ni ada accessories sesuai untuk wanita bertudung kan ke lagi best.
Kita boleh tengok muka kita bila pakai tudung Fareeda? Ariani? Hajaba? Hana Tajima style? Yuna style? Najwa style? Jilbab labuh? Turban? Niqab? ....... etc.



Tapi sebab takde, maka kalerkan je lah muka nak bagi nampak sesuai ke tak pakai niqab.
Mau pitam customer aku sorang-sorang kalau nampak aku pakai niqab.
Cara-cara aku bertudung pun dorang tanya "Diana, what happened????"
Haihhhhh.

Ok, ladies, apa tunggu lagi?
Jangan buang masa. Aktifkan kekreatifan anda mekap diri sendiri skarang!

posted by aveo757 @ 8:26 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER