walk on wings, tread in air: Nestum 3 in 1 perisa specialllllll <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Nestum 3 in 1 perisa specialllllll
2012-11-30
Nuffnang Sponsored Post for 48 hours


Siapa sini makan Nestum, especially pagi-pagi?
Kalau kat ofis selalunya mesti ada Nestum kat pantry (at least kat semua ofis yang aku penah keje dulu). Nestum ni macam satu benda yang wajib ada dalam laci masing-masing. Agak-agak lapar tapi pemalas nak turun café, boleh je la bancuh Nestum. Tapi aku tak pemalassssss. Aku rajin pi tapau makanan kat café. Tapau is tapau. Nestum pun aku belasah jugak. Tapi mesti Nestum kat pantry ofis korang Nestum yang original kan? Of cos la kan, nak yang berperisa bagai, silalah beli sendiri simpan dalam laci.

Korang penah Nampak tak Nestum 3 in 1 yang baru? Nestum 3 in 1 American Ginseng and Nestum 3 in 1 Dang Gui nama dia. Masa aku tengok pack baru ni aku macam “Alo?? Ni boleh makan ke tak ni?” Aku ni kalau yang pelik-pelik sikit memang payah nak lalu kat tekak. Nak pulak ada nama GINSENG pastu apa ni....DANG GUI??




Walaupun kelihatan agak pelik dan macam susah nak telan, tapi aku tau la Ginseng tu memang banyak khasiat. Ni American Ginseng okeh. East meet West gitu.

Pack Nestum 3 in 1 American Ginseng ni ada kandungan American Ginseng + Huai Shan + Long Yang Ro + Gou Qi + Yu Zhu. Haaaa…tu dia. Aku tau korang tak tau apa benda tu. Jadi, sebagai die hard fan Leslie Cheung, meh sini aku nak tunjuk skill aku paham herba-herba cina (tetiba je).

Ok, herbs yang ada dalam pack American Ginseng ni :

a. Huai Shan tu wild yam. Role dia adelah treat kidney, heart and spleen. Medical function dia antaranya adelah lower blood sugar and anti aging ye anak-anak.

b. Long Yang Rou tu pulak buah longan. Jangan nak ngengada cakap tak reti makan longan ye. Aku siku sekor-sekor kang. Walaupun aku tak suka makan buah tapi longan ni kategori aku boleh makan. Aku lagi suka makan yang belum berkopek kulit daripada beli dalam tin. Tapi khasiat dia sama je. Role dia pun untuk tonify heart and spleen di samping kalau ada sesape imsomnia, longan adelah ubatnya.

c. Gou Qi pulak adelah buah Wolfberry. Buah ni aku rasa antara buah paling lama digunakan dalam perubatan. Kalau tengok cerita cina TV2 pukul 6pm dulu-dulu, kalau ada drama zaman Dinasti-Dinasti ni, mesti ada buah ni. Buah ni role dia memperbaiki penglihatan and imun.

d. Yu Zhu ni Chinese selalu guna untuk buat sup kalau dapat batuk.


So semua herbs-herbs ni ada dalam satu pack Nestum 3 in 1 American Ginseng. And jangan buat-buat lupa, Nestum ada wholegrain ye. Wholegrain ni kandungan fiber dia tinggi, bagus untuk serap kolestrop and sape yang bising sebut-sebut nak diet tu boleh makan Nestum. Tapi, rasa Nestum 3 in 1 American Ginseng ni bagaimanakah? Nak tau, pegi beli dengan kadar segera, kelajuan kuda.


Nestum 3 in 1 Dang Gui tak kurang hebatnya. Ini ciptaan khas Asia’s leading herbal specialist, Eu Yan Sang. Eu Yan Sang ni dia ada produce confinement pack tau. Korang boleh view sini kakau nak tau lebih lanjut pasal dia : http://www.euyansang.com.my or 1 300 888 21.

Selain dari ada whaolegrain, Nestum 3in 1 Dang gui ni ada combination of Dang Gui, Nan Zao, Yu Zhu and Bei Qi.

a. Dang Gui ni female ginseng. Kalau sesape ada mild anemia, HBP or keletihan, memang ni la makan dia.

b. Nan Zao (blue date). Yang ni memang banyak digunakan untuk daily consumption.

c. Bei Qi also improves immune system.


Tapi korang baca pasal Nestum 3 in 1 American Ginseng and Dang Gui ni jangan pulak terbayangkan Nestum ni untuk orang berpenyakit pulak. Nestum ni sesuai je sesape nak ambik sebab objektif Nestum 3 in 1 tu sendiri adalah untuk kesenangan those yang ada very little time untuk pegi breakfast tapi mahukan breakfast yang healthy. Memang sesuai sangat minum pack ni for breakfast. Lebih-lebih lagi dia full of nutrient so kalau minum sebagai sarapan, nutrient tu boleh nourish and replenish our body. Kiranya kalau ambil Nestum 3 in 1 American Ginseng atau 3 in 1 Dang Gui ni, daily requirement kita dah fulfilled.

Tapi tak bermakna korang tak perlu makan makanan lain. Balance meal perlu, on top of that kita ambil Nestum ni sebagai bahan tambahan sebab macam-macam nutrient ada dalam tu. Nak harap kita pi carik herba tu satu-satu memang tak la kan. Ni dah sedia ada dalam instant pack dah senang.

Nama pun instant pack kan, haruslah cepat dan mudah. Just campurkan 200ml hot water dalam mug, tambah 30g Nestum 3 in 1 American Ginseng atau Dang Gui, kacau and ready to drink! Akan tetapi, pack ini hanya sesuai untuk orang dewasa je ye, kanak-kanak tak sesuai. And kepada yang mengandung atau on pills, please mintak nasihat doctor dulu.

Pack ni tak mahal, just RM9.50 satu pack. Dalam satu pack ada 7 sachet. Dah ada dah kat local retail high traffic outlet, supermarket, hypermarket, AEON outlet berdekatan Eu Yan Sang. Tapi tak availabale in East Malaysia and Brunei.

Oh yes, Nestum ada buat contest tau. Korang boleh pegi sini klik here Aku dah cuba. Cenggini kekdah dia…










posted by aveo757 @ 6:25 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER