walk on wings, tread in air: Ada masalah kot eh? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Ada masalah kot eh?
2012-11-11
Aku terlupa lansung Dato' LCW kawen semalam (reception). Teringat pun sebab tengok kat newsfeed ada orang upload gamba "kontroversi" Rosmah duduk in between pengantin. Sebenarnya takde la heran mana pun kalau takat duduk antara pengantin. Dah pernah orang buat pun selama ni cuma sebab Rosmah tu malang sebab ramai orang tak suka dia so benda yang biasa orang lain buat pun akan jadi luar biasa kalau Rosmah yang buat.

Aku tak sure kenapa Rosmah duduk kat tengah-tengah sebab gamba tu cuma fokus kat 3 orang. Ada sesape snap gamba sape duduk sebelah Dato' LCW?

Kalau Najib ada, mustahil Rosmah duduk in between pengantin. Mesti samada Najib and Rosmah ditengah-tengah (very unlikely, kecuali kalau ada Sultan and Permaisuri) atau Najib and Rosmah yang duduk mengapit pengantin.

Mesti sebab Najib takde kan?

Sebab ada kawan aku yang kawen dengan kerabat Perak. Masa dia makan berdamai, Raja Nazrin duduk di antara pengantin (masa tu Raja Nazrin single lagi). So aku rasa benda ni lumrah. Kalau ada pembesar negara atau VVIP, tuan rumah selalunya sangat berbesar hati jemput/sediakan tempat untuk VVIP ni makan bersama pengantin instead of duduk di meja VVIP. Well, benar Rosmah bukan kerabat raja. Dia bukan PM, malah bukan menteri. Tapi perlu diingat dia adelah First Lady.

Tuan rumah berhak untuk tak pelawa dia duduk semeja dengan pengantin. Tuan juga rumah berhak untuk letakkan dia di meja VVIP yang berasingan. Tuan rumah berhak tak invite dia lansung. Tapi dia berada di meja pengantin dan diletakkan di antara pengantin adelah atas kerelaan tuan rumah. Heran jugak aku ramai yang pertikaikan kenapa Rosmah duduk kat tengah-tengah. Dah tuan rumah yang letak. Tuan rumah pun tak kisah. Kita pulak nak kecoh. Kalau tak suka, sok kau kawen kau jangan jemput Rosmah, senang citer. Dia pun tak hadap. So takyah nak concern sangatlah. Majlis orang kan, bukan majlis kau.

Kalaupun Najib ada sekali malam tu, adelah menjadi hak tuan punya majlis nak letak VVIP di mana dorang suka. Biaq pi la dia nak letak Rosmah kat mana pun. Konfius pulak aku tengok orang luar yang tak dijemput datang ni busy pertikaikan kenapa Rosmah duduk tengah-tengah. Benda macam ni pun nak jadi isu ke. Kena ingat sikit, ni bukan majlis kau. Ni majlis orang. Mungkin kau tak suka tapi Dato' LCW suka. Kita mana nak tau. Rosmah kan memang aktif dalam badminton just like Tun Dr Siti Hasmah. Mana tau Dato' LCW sendiri yang cadangkan Rosmah duduk tengah kan?

Kalau tak suka Rosmah sekalipun, carilah isu yang boleh dibawa berdebat secara bijaksana. Masing-masing kata bijak sangat.
Tapi kalau betul bijak, takkan benda macam ni pun nak diisukan, kan?



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 10:19 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER