walk on wings, tread in air: Tahi lalat <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Tahi lalat
2012-10-30

Setelah 35 tahun hidup baru aku perasan aku ada tahi lalat kat celah bontot.
Celah ok, celah. Motif kau nak duduk kat celah?
Mati-mati selama ni aku ingatkan parut chicken pox. Masa aku kena chicken pox dulu aku suka kopek keruping dia, so memang bersepah parut chicken pox aku satu badan. Besar-besar kelingking pun ada. Even kat pipi aku pun ada. Ofismate aku cakap aku konfiden gila keluar pi keje tak pakai concealer sebab parut tu memang obvious nak mampos. Pedulik apa aku obvious ke tak obvious.

Selama ni kalau time basuh bontot, aku perasan macam ada bijik kat celah bontot, aku ingat chicken pox. Baru-baru ni ada nyamuk gigit pantat aku so aku tergaruk-garuk and tersentuh kat area berbijik tu. Terus mintak En Wan tengokkan. Dah nak masuk 12 tahun kawen baru nak suruh laki tengok-tengokkan. En Wan kata tahi lalat. Dia kata dia dah lama perasan (of cos la kan. Hahah) tapi dia ingatkan aku tau. Yang aku boleh nampak is kat tulang belakang ada sebijik, tapi kat bontot memang tak tau.

En Wan tanya aku taknak buang ke taik lalat tu.
Jadah apa aku nak buang? Bukannya dia membesar sampai tutup lubang bontot aku.
Atau adekah ia menggangu aktiviti kau kat belakang tu selama ni? Eh.

Tapi memang tahi lalat ni ada yang bahaya.
In fact tahi lalat ni sebenarnya tumor, tapi tumor yang bukan sedangerous tumor yang boleh bawak maut. Tapi boleh menjadi kanser jugak. Tak salah aku dulu aku penah baca kat Reader's Digest pasal mole. Dia kata tahi lalat yang tak bahaya bentuk dia bulat, and tak melebih 5-6mm diameter *cepat carik pembaris*. Tapi kalau tahi lalat yang bentuk dia bersepah (tak bulat) pastu kaler pink la, brown la, then besar lak tu, ok yang tu potential kanser. So boleh la kalau nak buang.

Kekdah nak check tu dipanggil ABDC :

A : asymmetry : tahi lalat mesti bulat. Takleh bujur atau pat persegi.

B : border : border tahi lalat mesti rata, takleh bergerigi.

C : color : tahi lalat pada badan mesti kaler yang sama, takleh sebijik pink, pastu kat pipi sebijik lagi hitam, pastu kat perut sebiji lagi kuning.

D : diameter : macam aku cakap tu la. Dia takleh lebih dari 5-6mm


So tadi aku telah mengukur tahi lalat celah pantat aku ni dengan menggunakan compass geometri set. Siap geledah kotak dalam store nak carik balik geometri set. Kau mampu nak buat macam tu?
Dah la tahi lalat tu kat bontot. Dengan penuh berhati-hati aku adjust compass tu biar betul-betul kena atas tahi lalat. Tapi on the way tu berapa kali gak la tercucuk bontot.
Tu pun mujur takde angkup vernier dalam rumah ni. Kalau tak, mungkin measurement tahi lalat aku menjadi lebih jitu.


 
Angkup vernier digital okehhh. Mau tak tepat diameter tahi lalat kau kalau pakai ni?
*picture digugel*



Tapi takpela, compass pun compass la.
Ukuran adelah 4mm.
Quite besar jugak la tahi lalat celah pantat aku ni. Tak tau la merbahaya ke tak sebab tak nampak jelas. Malam kang la aku mintak En Wan snap gambar, biar aku amati bentuk dan warnanya. Dan kita akan bincangkan kemudian.

Pastu gugel-gugel la pasal tahi lalat hidup. Sekali terbumped into ciri-ciri tahi lalat.
Tak tau la boleh caya ke tak, tapi boleh la kot just for fun.
Aku baca baca baca sekali terkonfius :



Tahi lalat di punggung.
Tahi lalat di pantat.
Kalau ikut bahasa aku, punggung ngan pantek sama je maksud dia.
Ni mesti orang tu maksudkan pepek.

So aku malas nak percaya yang ni.
Carik sumber lain pulak.




4mm tahi lalat belah pantek kanan, aku rasa jatuh katergori sederhana, or maybe besar.
So aku adelah :

Pendiam.
Aku pendiam?
Pendiam lah sangattttttt.

Pemurah.
Boros adelah lebih tepat.

Setia.
Bukan setia, tapi takde pilihan lain. So terpaksa setia. Ngahaha.

Menepati janji.
Janji ditepati.

Kuat daya seks.
Jap eh. Nak keluar lunch.


posted by aveo757 @ 1:33 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER