walk on wings, tread in air: Untuk Tigo Hari <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Untuk Tigo Hari
2012-09-23


Semalam En Wan buat surprise pegi beli tiket siap-siap untuk bawak aku tengok lelaki idaman - Rashidi Ishak. Auwww!!
Seriesly aku layan cerita ni sebab ada Rashidi Ishak.
Kalau takde, aku layan kat Astro First je la.

Aku tak pernah baca novel Untuk 3 Hari ni.
Rasanya itu lebih baik kot. Sebab bila aku dah baca novel Lagenda Budak Setan, movie dia aku rasa cam hampeh la pulak sebab jauh sangat feeling dia dari baca novel. Jadi, adelah lebih baik aku tak baca novel. Layan terus kat movie. Tapi kalau ikut kata Ahadiat, novel Untuk 3 Hari ni dia tulis 25 tahun dulu, masa tu aku baru darjah ompek, tengah busy mentelaah buku cerita Enid Blyton so novel-novel cinta ni memang tak pernah terfikir nak baca.

Cerita dia best jugak.
Tak heavy.
Tapi ending dia aku tak suka.
Sebab aku suka Rashidi so ada bias sikit kat situ.
Tapi bila pikir ikut lojik, memang bagus pun ending dia macam tu. Walapun ending cam cilaka, tapi wajar.

Tapi cam potong sikit la sebab aku duduk sebelah awek gedik.
Series bapak punya gedik awek tu.
Balak dia rilek je. Agaknya balak dia pun berbulu awek dia gedik nak mampos. Kalau aku jadi balak, aku seligi sedas.

Pernah tengok tak perempuan yang gatal bijik tengok movie cerita cinta?
Nak pulak kalau sampai scene first nite, or scene kena tido sama-sama, dia punya gedik ya ampunnnnn......macam kimak.

Scene awal movie ni ada tunjuk Rashidi and Vee berbalas sms kat majlis pernikahan masing-masing.
Itu pun dia nak terkekeh-kekeh. Padahal tak klaka lansung yang kau nak gelak beria-ia wadefakhhhhhhhhh???
Series ntah apa-apa.
Aku stress duduk sebelah awek tu sebab suara dia lebih kuat dari filem.

Bila keluar scene Ogy (mak) nangis Vee (anak dia) dah nak jadi hak orang lain (time nikah), awek sebelah tu cakap kat balak dia "Awak kena jaga saya baik-baik tau nantiiiiii. Semua mak sedih kalau suami tak jaga anak dia tauuuuuu. Hik.. Hik.. Hik.."

Bila keluar scene Zizan (Rashidi waktu muda) buat surprise birthday party untuk gf dia, awek ni cakap "Eiiiiiii romantiknyaaaaaa..hik..hik..hik...Saya pun selalu imagine bukak-bukak je pintu ada surprise untuk saya"

Scene first nite Rashidi ngan Ayu Raudhah lagi la.
"Eiiii....camana eh nak tido dengan orang yang kita tak sayang? Camne eh??? Hik..hik..hik.."

Halamakkkkk ini pompuan sekali aku sepak kang bergulung-gulung lidah kau masuk ke perut.

Brader depan seat dia beberapa kali toleh-toleh and mendengus-dengus.
Sumpah bosan dengan kegatalan kebijikan.
Kawen je la dik. Sakit telinga akak dengar kau punya gelak yang takde motif tu.

Citer ni best, klaka. Cuma ending aku tak suka.
Aku pulak pantang betul kalau hero kalah di akhir cerita, nak pulak kalau hero tu hensem. Aku akan mandom seminggu.
Ni tengah takde mood la ni.
Rasa sedih gila Rashidi tak dapat Vee. Eh terbagitau pulak.














Tu je la yang aku dapat snap.
Sila tengok beramai-ramai.
Kalau jumpa awek yang ada karakter gedik yang sama, tolong jentik bijik dia.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

posted by aveo757 @ 2:47 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER