walk on wings, tread in air: Boleh pergi sini kalau nak <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Boleh pergi sini kalau nak
2012-08-07
Ahad lepas kitorang berbuka kat Kota Permai Golf Club kat Kota Kemuning.
Ni dah tahun keempat berbuka kat sini.
Tahun pertama bertiga je. Tahun kedua 3 setengah (Rayyan dalam perut). Tahun ketiga Rayyan masih baby, tahun ke ompek ni Rayyan dah boleh panjat meja. Great!

Tahun pertama and kedua tak best sangat, tapi pegi jugak la.
Tahun ketiga dah start best.
Lauk-pauk, kuih-muih and makanan lain boleh tahan banyak.


Memandangkan rakyat aku ramai, jadi kena book awal-awal, takut tak dapat meja besar.
Lagipun sejak ada Rayyan ni aku perluka space yang besar sebab dia suka berkuntau time orang makan.

Tapi En Wan sudah buat silap, dia pi mintak meja dekat dengan pool.
Memang tak tenteram jiwa aku nak makan.
Rasa bergantung ke kuetiaw aku kat tekak. Tercekik-cekik nak makan.


Alhamdulillah meja dia untuk 12 orang duduk, so memang lapang je bila kitorang duduk situ.
Tapi disebabkan kitorang sikit, nak dibandingkan dengan meja yang besar, bila letak makanan nampak macam meja kitorang semuanya tengah diet. Meja orang lain aku tengok melimpah-ruah sampai kalau boleh nak letak atas kerusi.


Masa ni baru sampai so Rayyan masih beretika.
Anak aku memang macam ni.
Kalau baru sampai kat satu tempat tu dia macam behave gila. Duduk je dendiam.
Tapi, duduk ada makna!
Masa dia duduk tu sebenarnya dia study the environment.
Agak-agak dia dah pasti apa keje dia boleh buat, siaplah.
Habis segala bunga silat dia keluarkan.


Berbulu je En Wan dengan aku.
Untuk RM58/head, aku cuma makan goreng pisang, tauhu sumbat and kuetiaw goreng. Done.
Air pun share Redza punya.
Tak jamah nasik pun.
Tapi, walau tak makan nasik, goreng pisang aku ada la nak dekat 12 bijik aku belasah. Tauhu sumbat sampai 7.


Walaupun sekarang bila tengok gamba ni aku rasa sangat lazatya ABC tersebut.
Tapi hari tu, sikit tak berselera nak try. Ni En Wan punya.
Ni la akibatnya kalau pi buffet Ramadhan dah nak ujung-ujung puasa, memang tak selera sangat.


Makanan atas meja ni, satu pun bukan aku punya.
Bpleh tahan gak dorang ni semua berbuka puasa, segala benda dorang try.
Dengan rendang, nasik jagung, satey, ayam bakar, kambing panggang, ABC, kuih, buah....sure mati terus cacing dalam perut kena timpa dengan makanan.



Tapi kuih-kuih dia kureng sikit la.
Apa nama kuih yang bawah pulut atas kaler hijau tu?
Gila sialpalis rasa dia. Tak sedap lansung. Tapi manis ya ampun!

Agar-agar pun sama.
Aku tak tau la ni agar-agar ke lengkong, gila keras. Dan tak sedap.

Kambing panggang dia pun liat and keras sebab terhangus sikit.
Tapi aku tengok kemain sdeap lagi semorang belasah kambing, macam sedap sangat.
That's the beauty of Ramadhan. Semua tengah kebulor, semua benda jadi sedap.


En Wan ye ye je mintak meja dekat dengan stage konon nak tengok persembahan.
Tahun lepas sedap. Tahun ni agak kesian jugak la persembahan dia.
Timing pun tak betul sikit.
Lagu-lagu yang dia mainkan buat aku lagi lapar.
Sangat melayu deli.
Takyah la nak syahdu-syahdu sangat weiii. Seb baik dia ada jugak pasangkan lagu Siti Nurhaliza. Segar sikit telinga aku dengar. Yang lagu-lagu penyanyi ni bawak semua yang level-level Dagang Pak Malau. Mintak nyawa kejap.


Overall aku rate 3 out of 5.
Makanan so and so je.
Surau pun tak berkenan sangat sebab tempat wuduk jauh.

So, kelmarin dah bawak mak mertua makan luar, so semalam turn mak aji and pak aji pulak.
Kali ni pi Bangi Golf Club pulak. Biar sama-sama tema GOLF. Adil dan saksama.

Bangi Golf Resort ni aku bangi 5/5!!

Selection dia banyak.
I mean BANYAKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.

Pastu sedap.

 














Ni cuma sikit je aku snap.
Tak larat nak snap banyak-banyak. Kang orang ingat aku food critics pulak.
Tu pun orang dah pandang-pandang apehal pompuan ni asik ambik gamba.

Aku makan spageti bolognese and moist choc cake. Again, tak makan nasik. Takde selera.
Spageti dia walahweiiiiiiiii sedap gila!!!
Siap ada cabonara bagai.

 

Ni dia moist choc cake yang aku belasah sampai 3 piring!
3 piring ye anak-anak...
Satu piring aku letak paling sikit 4 slices.
Walaupun stall dia jauh sikit tapi tak mematahkan semangat aku untuk ulang sampai 3 kali.
Siap bawak piring yang sama okeh?

Kalau korang plan nak berbuka puasa , aku suggest pi Bang Golf Club.
Kalau walk in, harga dia RM68/head. Tapi kalau buat booking, harga dia RM48/head kalau tak salah.
Sangat puas hati. Kalau bawak mak bapak kita mesti dorang seronok sebab banyak kuih-kuih melayu.

Ada mee jawa, spageti, lasagna, roti jala, nasi goreng, yong tau foo (siap ada kerang rebus), nasi putih with lauk-pauk berderet-deret, puding roti dia pun sedap, satey, ayam tandoori, kambing panggang, buah-buahan membuak-buak, eskrim.....mak aii memang gila banyak. Tinggal larat dengan tak larat je nak makan.

Surau dia ok, walaupun kecik sikit dari Kota Permai tapi tempat wuduk sekali kat dalam, jadi sangat selesa.
Oh yes, terjumpa reader jugak kat dalam surau. Dan seperti biasa, aku blur blur...sorry.


Lepas tu, sambung mentekedarah balik.
Tapi sebenarnya dah takleh masuk perut dah time tu.
Sabit nak merasa je sikit-sikit.
Kalau boleh tapau, memang aku tapau.



Ini choc marsmallow yang dorang buat sendiri.
Aku tak tau camne rasa dia tapi kemain laju lagi Redza menyumbat dalam mulut, sedap la kot.

Oh yes, lagi satu yang best kat Bangi Golf Club ni, food untuk budak-budak boleh tahan banyak.
Masa kat Kota Permai, kesian Redza.
Bila time waktu berbuka dia takde apa nak makan.
Biasa la kan budak-budak mesti nak makanan dia like sosej, french fries, nugget-nugget ke, tapi takde. Terpaksa la dia makan nasik goreng dengan rendang daging.

Tapi kat Bangi, ada marshmallow, ada fries, ada nugget, ada roti jala.
Kebetulan semua tu Redza suka, so kita yang mak bapak ni nak makan pun seronok sebab anak-anak pun ada benda nak dimakan.



Geng gambus.
Suara akak ni sedap, macam suara penyanyi-penyanyi nasyid dulu-dulu.
Ala-ala Al-Jawaher gitu.

So, dah settle this year punya majlis berbuka puasa kat luar.
Lepas ni fokus kat open house raya pulak.




p/s : Aku dah update stock availability untuk Shawl 16, 17 and 18. Boleh klik kat link kat sidebar kiri.

posted by aveo757 @ 8:56 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER