walk on wings, tread in air: Kepala batu <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kepala batu
2012-07-25
Now aku tau kenapa Mak Aji sedaya upaya nak bagi aku lupa Leslie and segala keminatan aku terhadap artis HK. Sebabnya macam ni lah....


Konsert 1989 (pandai-pandai pahamkan sendiri)



Konsert 1997 (with English sub)


Aku dah jumpa complete version konsert Leslie tahun 1989 and tahun 1997!

Tahun 1997 tu baru-baru ni ada keluar kat Astro masa ulangtahun dia mati, tapi aku tak record.
Yang 1989 ni yang aku paling carik. Today jumpa la pulak. Memang tak jadik keje la kan. Sudahnya aku kensel semua appointment aku. Tutup segala folder-folder dan file.

Tang mengkenselkan appointment dah mengistiharkan taknak pegi keje tu yang benda paling Mak Aji dan En Wan tak berkenan kat aku.

Tapi memang macam ni la perangai aku.
Dari kecik sampai ke tua. Nak kata keras hati tu pun mungkin jugak. Kepala batu pun boleh la jugak. Haha.
Aku bangsa yang aku tau apa aku nak.
Kalau aku dah decide untuk TAKNAK ikut cakap kau, kau jangan susah payah nak promote, nak desak, nak hasut, nak nasihat, memang aku takkan ikut punya. Tapi kalau aku kata aku NAK, susah macamana pun aku akan buat. Takyah la nak halang, nak kondem, nak marah, takde aku pedulik punya. Aku buat jugak.

Perangai aku ni Mak Aji ngn Pak Aji dah masak sangat dah.
Masa aku dapat masuk boarding school dulu, aku taknak pegi pun sebenarnya tapi biasa la kan, mak bapak mana yang tak proud anak dia dapat masuk best school. Anak pulak muka selebet. So kalau dapat masuk skolah terbaik tu ada la jugak benda yang nak dibangga-banggakan. Orang melayu ni pulak yang aku perasan (kebanyakkannya la), kalau budak tu tak bijak sekolah maka budak tu bangang forever. Konfem besar esok tak jadi orang budak ni. Apetah lagi kalau budak bangsa takde rupa memang sorrylah nak ada orang notice. At least itulah yang aku perasan dari kecik until now.

Kalau ikut hati aku memang aku selesa dengan sekolah harian.
Tapi sebab Mak Aji and Pak Aji excited sangat, aku ikutkan je.
Tapi tu la kan, benda kalau buat separuh hati memang tak selesai.
Aku dah kata aku taknak tu, memang aku takkan nak forever la. Biar la orang kata budak sekolah asrama pandai-pandai, ada aku kesah??
Last-last seminggu je aku kat Maahad.
Oh don't get me wrong ye, aku keluar Maahad bukan sebab aku taknak pakai tudung. Tapi sebab aku memang tak suka duduk asrama. Lagipun masa tu aku macam konfius dengan identiti. Tahun yang aku masuk tu 1990, minggu orientasi tu juga adelah minggu Juara Lagu 1989 yang Isabella menang. Siang tu akak-akak senior basuh kitorang dengan hafal Asma Ul Husna, hafal doa taubat, hafal lagu sekolah (lagu Maahad bahasa arab okeh), at the same time rampas walkman aku dengan alasan kat sini tak boleh dengar hiburan. Tetapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii masa Juara Lagu, dorang (maybe tak semua) susup-susup tengok Juara Lagu kat bilik mana ntah. So aku rasa tertipu and kalau senior yang dah duduk bertahun kat situ pun perangai lebih kurang aku, better aku duduk luar. Maybe kalau aku stay kat sana aku akan jadi jauh lebih baik dari sekarang.
But maybe yes, maybe not. Ntah.

Sorry to Maahadians, bukan aku kondem korang, but ini point of view aku sebab aku pernah berada di sana satu waktu dulu.

Mati-mati aku taknak duduk sana.
Mak Aji melawat aku hari-hari nak pujuk aku supaya stay.
Bawakkan aku coklat la, fast food la, snack la (aku bukan dari keluarga senang sangat so kalau dapat cokelat hari-hari tu dah kira macam orang kaya dah ni) tapi dah aku kata aku taknak tu kan. Memang tak la. Bagi cokelat aku makan. Tak makan bazir. Bazir amalan syaitonnnnnnn. Tapi quit sekolah tetap quit.

Sama macam aku kat TKC.
Mak Aji and Pak Aji sooooooooooo excited bila sekolah call cakap aku dapat TKC.
Well, aku tau la TKC tu antara 7 SBP terbaik kat Malaysia. Tap aku taknakkkkkkkkkkkkkkkk.
Aku nak duduk sekolah harian, boleh balik rumah hari-hari, boleh tengok tv bila-bila aku nak, boleh terbongkang sesuka hati. Tapi aku tetap pegi jugak. Layan kan je la. Lagipun aku ni jenis yang tak tolak bulat-bulat. Aku akan cuba jugak, tapi bila aku dah cuba and aku sangat yakin benda tu tak sesuai dengan aku, memang aku blah la.

Aku nak quit tak boleh sebab kebetulan masa mid exam aku dapat keputusan yang ok, takde sebab untuk aku dibuang sekolah. Jadiiiiii kita nak buat apa supaya kita di-kick out dari sekolah?

Yezzerrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Kita flyyyyyyyyyyyyy malam-malam.
Biar kena tangkap dek pak guard.
Pastu pak guard akan bawak kita jumpa pengetua.
Yes! Yes!

Tapi pak guard to bodo.
Aku fly pun dia tak sedar. Dasar kuat membuta.


Kau mampu fly malam-malam ikut pintu utama???
Orang lain fly ikut pagar belakang.

Mengadap pengetua kena la sedas. Fedap kot dia dengan aku.
Tapi aku kat rumah lagi teruk kena berdas-das dek Mak Aji macam topedo.
Bukan takat rotan, dengan tali pinggang, dengan hanger, dengan pembaris, dengan buku. Pehh. Mak Aji ni memang selayaknya jadi tukang sebat, bukan jadi kerani.

Memang macam-macam perangai la aku buat supaya aku ditendang keluar dari TKC.
Seb baik Ima tak ikut perangai macam aku.
Masa dia masuk SMSAH (Jitra) dulu, aku bajet dia akan buat perangai jugak tapi tak. Dia jenis degil tapi kental. Aku lain. Aku jenis tak degil tapi kepala batu. Ha, achaner tu?

Orang lain mesti rasa ape kebangangnya la kensel kerja padahal konsert tu boleh ditengok balik malam karang.

Kan?

Tapi aku yakin, aku takkan boleh concentrate buat keje kalau aku tak habiskan konsert ni dulu.
Jadi, silalah buat keje anda.
Aku nak sambung tengok.




posted by aveo757 @ 9:34 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER