walk on wings, tread in air: Kalau lah aku pandai buat kek <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Kalau lah aku pandai buat kek
2012-07-18
Ingat lagi dulu aku pernah buat entry pasal cake Sabrina (cousin aku kat Sydney) untuk majlis akikah anak dia, Rayhan?

Budak tembam tu dah setahun dah.

Baru-baru ni aku jumpa dia kat Singapore masa wedding Abang Ajay.
Mak bapaknya kat Sydney, dia rilek je balik Singapore dengan nenek (adik Mak Aji) dia berdua.
Tapi anak Sabrina ni tertib, takde la berkuntau sepanjang masa macam si Rayyan.
Kalau nak buat baik dengan anak Sabrina ni senang je, ko bagi dia makanan.
Konfem jadi best fren.

Baru-baru ni Sabrina upload gambar besday party Rayhan.
As ussual mestilah omaknya yang sediakan makanan.
Lagi-lagi kek. Haruslah omak dia punya air tangan.


Tetap ada kuih-kuih melayu.
Terliur aku tengok kuih dadar tu.
Dah la lapar ni.



Ini belon ye. Bukan kek.
Tapi belon No. 1 tu cute la.
Mana nak carik?



 
Sabrina with Rayhan



Alololo....banyaknya binatang atas kek.
Kalau aku, mesti aku makan monyet tu dulu.
Macam sedap je makan monyet.



Dari jauh mesti ada yang tanya "Ni sape yang kuang ajar sangat parking kasut atas kek??"
Macam actual kasut!



Pandai betul Sabrina buat kek-kek macam ni.
Tapi aku lagi pandai kot.
Main tunjuk je kat Secret Recipe. Siap.
Hahah.
Ok tak klaka.

Bila tengok Sabrina ni punya kek, terus mati syahwat aku nak buat kek marble petang ni (Ceh! Marble je pun). Rasa macam terhinanya kek marble aku nak digandingkan dengan kek binatang liar ni.



Kalau dah keje kat hotel tu kan, buat party kat rumah pun dah macam rupa buat kat hotel jugak.
Tapi apesal aku nampak kuih yang kaler coklat dalam plate macaron tu kalau sekali imbas macam tetek-tetek negro?
Tapi nipple putih. Haha. Bodonya aku.




Budak kecik kalau pakai apa pun nampak comel.
Cuba aku dipakaikan macam ni.
Agak-agak comel tak?


posted by aveo757 @ 6:37 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER