walk on wings, tread in air: Baju <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


BELI GREENAARD
TESTIMONI GREENAARD
CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING

 reading

Baju
2012-07-16
Semalam aku cakap bibik aku dengan selambanya potong kain ela yang aku beli kan?
Tau-tau je baju raya aku dah siap.
Nak tengok how dia kejerkan kain aku??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Baju raya gue tahun ni.


Sesuka hati dia je buatkan design untuk aku.
Tapi alhamdulillah aku suka apa yang dia buat.

Actually ni 70% siap.
Bibik plan nak tabur batu-baru swarovski dari bawah naik ke atas pastu dia nak gubah bunga ros dari kain untuk tampal kat belah bawah (dekat area lace tu).
Kalau tengok betul-betul bahagian lace tu pun sebenarnya tak siap, dia jahit jelujur je.

Tak sabat nak tunggu dia siap.
Dulu kalau raya, baju aku mesti baju kurung.
Bibik aku stress tengok aku asik pakai baju kurung, so this raya aku akan jadi berbeza.
Pakai dress!

(abaikan pemandangan. Ni aku ambik kat balkony tingkat atas rumah aku. Malas nak angkut patung jauh-jauh sebab balkoni ni ada kat bilik bibik tailor)



Bahagian dada



Aku suka bibik buat tangan baju macam ni.
Dia kata dah 2 design tangan dia buat untuk aku before ni.
Satu yang baju dress pueple-pink, tangan baju dia berbutang kat wrist.
Lagi satu tangan baju jubah turquoise yang aku pakai kat Singapore tu, jenis yang kembang kat pangkal, kuncup kat hujung.
Now dia buat kembang berlipat pulak.
Dari pandangan mata aku, aku rasa cantik.



Cara dia susun kain aku ni pun aku suka.
Bila berjalan kain ni akan mengembang-mengembang.
Suka.
Suka.



Ni baju nikah salah sorang customer.
Dia nikah bulan 10 tapi dah tempah baju awal-awal.
Dah siap dah pun baju nikah and bersanding.
Baju bersanding kaler hijau tapi aku tak ambik sebab bibik tengah jahit labuci.

Baju nikah ni sebenarnya kain dia polos (kosong) tapi bibik potong the sulaman and tanggalkan batu satu-satu and tampal balik pada kain. Sebab tu kalau ada yang tanya berapa harga untuk baju nikah, aku kena tengok design dulu and also material kain. So jangan terkejut sangat kalau harga dia mahal sikit sebab kerjanya pun banyak juga.



Bahagian dada ni pun sebenarnya kosong sebab kain lace ni ada pada kaki kain (bawah baju) saje. Jadi bila kain dah jadi baju, belah dada ni kosong gila. Bibik aku tak puas hati. So dia gunting sulaman and again tanggalkan batu then tampal pada dada.


Baju nikah - kurung moden.


Takleh tunjuk semua. Tunggu customer dah kawen bulan 10 sok baru aku ambik gamba penuh :)

Tapi happy sangat bila customer datang petang semalam buat fitting dia memang sangat sangat suka and tak sangka kain yang kosong boleh jadi baju bunga penuh.

Alhamdulillah.
Suka bila customer puas hati.

Yang nak hantar kain buat baju boleh, tapi kalau untuk pakai raya dah tutup ye. Sorry sangat.


posted by aveo757 @ 10:27 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER