walk on wings, tread in air: Singapore - The Wedding. Finale. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Singapore - The Wedding. Finale.
2012-06-15
 Alololooooo...cantik betul puteri Jawa sorang ni.
Orang kalau kulit putih pakai baju putih memang makin terserlah ayumu bak kata Exist.
Tapi kalau orang macam kulit aku ni, memanglah tang jauh lagi dah nampak lobam.


 

Time pengantin tengah joget lambat kat dalam dewan, aku dengan dah cousin-cousin yang lain berlambak-lambak melepak kat koridor mentekedarah mi soto buat kesekian kalinya.
Bial lagi nak buat majlis orang macam majlis sendiri.
Kat majlis sedara-mara je boleh selamba makan berkali-kali.
Kalau majlis orang lain, konfem tu the last la kau dijemput hadir.

Ni aku tengah sign otograph untuk pengantin.
Dorang siapkan kamera untuk ambik gamba pastu tepek terus dalam guest book. Memandangkan yang kawen cousin aku, so dalam 2 pages jugak la aku tulis.
Ada aku kesah?

Tengah-tengah pekena mi soto aku perasan makcik aku lap-lap airmata.
Oh mai maiiiiiiiiiiiiiiii. Wat the heppenetttt????



 Rupanya Tok Busu aku sampai.
Tok Busu ni satu-satunya pangkat atuk yang tinggal belah keluarga Mak Aji.
Adik kepada arwah atuk aku.

Sekali pandang memang aku nampak macam arwah atuk aku yang dipimpin masuk dewan.

Lepas tu aku tengok Mak Aji and makcik-makcik aku yang lain dah bergenang-genang airmata.



 Makcik aku



 Mak Aji



 Yang tengah membongkok ni abang Mak Aji, Uncle Umar.



 Yang tengah suap Tok Busu ni cousin aku, Rafael.
Single but not available.



 Dalam pukul 5pm, pengantin masuk balik dewan dengan baju omputih pulak untuk sesi potong kek and bergambo dengan family.



 Daddy aku involve dalam politik so aku tak kenal orang-orang ni. Maybe Singaporean yang baca blog aku kenal kot. Tapi masa nikah Daddy cakap memang ada minister yang datang.




 

 Wah wah wahhhh.
Kemain tak sedar diri lagi kau kan nak laga-laga pipi dengan orang kulit putih.
Menambahkan kekeladakkan muka yang sedia keladak.



Bila lagi nak gamba peluk-peluk macam ni.
Time ni je la pun.
Lepas-lepas ni kalau aku peluk dia, mau aku makan penampar bini dia kang.



Dulu time kecik-kecik, asal cuti skolah, kalau aku tak dihantar ke Singapore, mesti Abang Ajay punya turn yang akan dihantar ke Malaysia.
Disebabkan aku cucu kedua, so memang aku gamaknya main dengan dia je la dulu. What to do? Takde pilihan. Puiiiiiiiiii.

Disebabkan aku di bawah dia, so semua baju-baju dia dapat kat aku.
Seluar jeans, colduroy, T Shirt berkolar, kemeja pun bapak aku bantai pakaikan. Baju branded wooooo.
Kitorang mana ada duit nak beli baju mahal-mahal, so nasib aku la kan dapat baju best-best. Secondhand pun second la. Ada orang tau aku pakai baju secondhand? Hahaha.

Sebab tu la kecik-kecik dulu aku macam jantan.
Dah kebanyakkan baju aku adelah baju Abang Ajay.
Memang gila hensem aku dulu. Pehh.



L-R : Ima, Abang Ajay, Sabrina, and John Lennon.

Ni gamba berpuluh tahun dulu kat Changi Airport.

Sikit punya rugged apa aku.
Perempuan lain pakai dress, aku pakai kemeja berkolar, suar colduroy siap tuck in. 
Kau ada?

posted by aveo757 @ 12:26 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER