walk on wings, tread in air: Origami <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Origami
2012-05-03
Lagi sekali Redza buat aku menangis.

Redza ni ada kegilaan terbaru. Selain dari suka menconteng kat kertas sampai habis A4 aku licin, dia skarang melukis kat iPAD.


Redza : Ma, nanti mama letak gamba Ija draw ni kat kompite mama. Mama suruh anak-anak kawan mama kaler macam ni tau. Jangan kaler all red. Kena red terang, red gelap pastu purple. Teacher Ija cakap ini color tong

 Read : Tone.
Biasa la, tempias bapak dia.


And sejak 1-2 minggu ni dia asik la buat origami. Balik dari skolah capai iPAD terus blaja origami kat YT. Sampai aku kena beli origami paper. Dah la hari tu dia dera aku buat origami stars. Ala, yang lucky stars tu. Aku tak pernah terpikir pun lucky stars tu salah satu cabang origami. Aku main gentel je dulu. Motif apa pun tak tau.

Raya tahun ni aku nak mak mertua aku ajar dia buat ketupat palas.
Ni pun origami gak ni.



Tadi, balik dari skolah macam biasa dia dok menggentel kertas ntah buat apa lagi pun aku tak tau.
Aku malas layan, buat keje aku lagi bagus.
Pastu van skolah agama sampai.
Dia dok meleka buat origami sampai tak bersiap lagi.
Bertempik la aku kan.
Habis aku rampas kertas origami dia, rampas iPAD, bla bla bla.
Dia cecepat pakai baju pastu gi kat tepi katil aku ambik pensil case dia and turun bawah.

Tadi lepas Asar aku capai Quran.

Bergenang kejap airmata aku.

Rupanya masa dia lari tepi katil aku tu dia letakkan ni kat Quran aku :


 Origami penanda buku.






Kesian pulak anak aku.
Tak pasal je kena tengking.
Seb baik tak kena balun.

Nasib kau la Redza dapat mak kuat bertempik.
posted by aveo757 @ 6:12 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER