walk on wings, tread in air: Ronda-ronda penatkan badan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Ronda-ronda penatkan badan
2012-03-24
Pagi ni buat keje gila.
Buang masa aku je.
Baik aku membuta lagi pekdah.

En Wan ni kalau buat keje adhoc memang hobi.
Asal-asalnya aku ajak dia pi pasar hari ni sebab nanti nak ke JB sampai Selasa, kalau tak gi pasar hari ni, minggu depan konfem me-mamak satu minggu. Tak larat aku. Tetiba je pagi ni ajak pi Putrajaya buat passport Rayyan and renew passport aku and Redza. Ni semua preparation nak masuk Singapore Jun nanti cousin aku kawen.

 
Budak ni skarang dah tak boleh ditinggalkan kat rumah. 
Pantang nampak aku pakai tudung je cewahhh dia pun siap-siap bangun jalan ke pintu. Konfiden je aku nak mengangkut dia sekali.



Padahal imegresen Shah Alam tu ada tapi dia nak pi Putrajaya gak, konon tak ramai orang and boleh biar Rayyan berjalan sebab kawasan lapang. Dah la kitorang memang tak pernah pegi imegresen Putrajaya. Yang si Putrajaya ni pun aku tak paham kenapa Jabatan Imegresen lain, tapi renew passport tempat lain? Bukan patutnya dalam bangunan yang sama ke?

Dua bangunan redah, last-last stop jap pi mamak Ali Tanjung (kot) kat Presinct 18.
Aku kan kalau tengah lapar pastu makanan pulak tak sedap, memang potong terus!
Aku tak paham tukang masak and tukang buat air kat mamak ni. Dari air ke roti telur semuanya tawar. Kot ye pun nak jimat tak payah la over sangat. Teh ais aku tu gamaknya dia letak susu just nak cukupkan syarat kaler jadik macam teh ais je. Rasa macam puki. Ktorang punya roti canai dengan roti telur semuanya tawar. Dah la roti tawar,kuah kari gila jernih sampai boleh nampak tray. En Wan bengang, dia pi mintak kuah kari lain. Kena bayar. Tapi tak kisah la janji aku makan sedap. Sekali kuah kari dia pun macam siapalis jugak. Yang aku heran ramai pulak yang makan situ tu. Sampai beratur tunggu nak bungkus. Konfius.


 



Lepas makan, kitorang redah balik carik tempat renew passport at Precint 15.
Punya la banyak kedai makan kat situ rupanya. Sesalllllllllllllll makan kat mamak.
Tutti Fruitti pun ada. Ingat nak singgah tapi tak bukak lagi. Padahal dah pukul 11.30am.

Rupanya tempat renew and buat passport dalam bangunan dewan.
Motif???

Kiranya kitorang hari ni macam aktiviti ukur jalan kat Putrajaya je la sebab penyudahnya tak buat pun passport sebab nombor dah habis. Aku pandangggggggggggg je muka En Wan. Malas nak sound. Kang kalau aku sound terus dia kensel plan nak makan Black Canyon kang. Panas je hati. Rasa macam nak terbakar tudung aku tahan bengang.


Suka la bergambar sebelah Redza, aku nampak putih. Kahhhhhhhhhh!!

I'm wearing Shawl AD3.
Ada 3 helai je lagi.
Laki aku kan sejak-menjak ni ada satu ketebiatan yang mengundang syak wasangka.
Asik la mengadap iPAD.
Macam khusyuk gila kalau mengadap iPAD.
Selalunya lepas dia layan iPAD tu aku akan check history. Setakat ni memang takde apa yang kantoi la.
Mana la tau kan kot layan porn ke apa ke.
Dulu kalau aku check mesti layan website Ganusoccer.
Dah seminggu dua ni aku tengok macam lain macam je sebab sambil layan iPAD sambil tekan calculator.

Hari tu aku check history...


Hmmmm.....nampaknya dia beria-ia suruh aku renew passport ni macam bukan sebab nak pi cousin aku kawen je ni. Bearing tu macam dah ke arah lain je.

Adoiii.

Aku malas la nak menadah diri naik kapal terbang berjam-jam ni.
Kalau la melancong sambil berjalan kaki ke Vietnam tu adelah satu benda yang dianggap siuman, dah lama aku jalan kaki je.
posted by aveo757 @ 1:49 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER