walk on wings, tread in air: Face <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Face
2012-02-22
Hari tu aku dapat email dari reader.
Reader ni email aku just nak bagitau yang muka En Wan macam muka Tony Leung Chiu Wai.

Kenal sape Tony Leung Chiu Wai?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 
 Ini Tony Leung Ka Fai, bukan Tony Leung Chiu Wai.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ini pun Tony gak nama dia tapi Tony Fernandes, bukan Tony Leung Chiu Wai.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Ini baru Tony Leung Chiu Wai
Ala yang berlakon Tokyo Raiders, Infernal Affairs, Police Kadet, bla bla bla...


Aku tak terperanjat dengar reader tu cakap macam tu sebab sebelum ni pun dah ada reader yang mention benda yang sama. Kawan-kawan aku pun ada jugak yang cakap benda yang sama. Actually aku tak pernah notice pun En Wan muka macam cina until adik-adik aku Ima and Ibal yang bagitau muka bakal abang ipar dia macam Tony Leung Chiu Wai. Masa tu aku just pandang En Wan, belek lebih kurang, hmmm...ada kot. Entah.

Bila dah kawen, everytime masuk kedai yang ada sales Cina, mesti dorang cakap cina ngan En Wan. Masa kitorang pindah rumah yang dulu pun, jiran kitorang panggil En Wan guna bahasa cina. Lama-lama tu aku dah lali dah. Baru je kot 3-4 minggu lepas, ada sorang pakcik cina deret rumah aku jalan-jalan dengan cucu dia, stop depan rumah aku sebab nak bersembang. Konfiden je pakcik tu speaking cina dengan laki aku. Masa pakcik tu mulakan mukadimah aku dah macam terdengar bunyik-bunyik bahasa cina tapi En Wan ni alal-ala pekak jugak kadang-kadang. Dia ingat orang tu cakap omputih. Dia gi kat orang tu 'Sorry, what is it?'

Orang tu cakap lagi bahasa cina.

En Wan lagi sekali 'Sorry..?'

Last-last aku yang tensi kat dalam dengar.
Aku sound 'Bahasa cina la, bang'.

Pastu baru la En Wan bagitau dia yang kitorang melayu.

Sampai skarang aku tak nampak tang mana yang cina-nya En Wan ni.
Selain mata dia sepet.
Tapi Mak Aji memang sejak first time jumpa lagi dah perasan muka En Wan macam cina. Siap perli aku lagi 'Anak kau esok mesti semua sepet'.
Klorga aku kan semua mata belolok-belolok so bila nampak orang mata sepet macam what the..???? Hahahah.
Bila Mak Aji perli-perli aku pasal mata sepet, aku pun jadi takut.
Ntah apa aku nak takut pun tak tau la. Macam la mata kau cantik sangat kan.
Kau tak pikir ntah-ntah mak dia kat kampung pun tengah takut sok dapat cucu itam. Kahhhhhhhh!

Tapi kan, disebabkan orang kata En Wan macam cina, jadi aku telah menggunakan kesempatan itu untuk beberapa kali pesan MekDi drive thru time puasa. En Wan pulak bangsa muka takde efek. Kadang-kadang selamba je bulan puasa dia tapau untuk aku snack plate sama naik beratur dengan cina india kat dalam. Yang si bini pulak tak agak-agak. Dah tau tak puasa tu makan la meggi je hendaknya kan, ini tak. Kalau mentekedarah tu nak yang sedap aje. Seb baik laki muka selamba.

Masa makcik-makcik aku kenal En Wan masa hari bertunang, semua macam surprise la bakal laki aku putih sialllllllll. Wakakakka. Ha, baru kau tau keupayaan aku untuk mentekel lelaki berkulit putih!!
Masa tu agak kagum jugak la kawan-kawan aku, sedara-mara aku tengok En Wan. Aku tak tau la kot dalam kekaguman tu dorang cakap dalam hati 'Gila takde taste laki ni'.

Gila kau tak kagum.
Tanya mana-mana manusia yang tak cantik.
Bangga tak dapat laki hensem?

Cuba tanya laki tak hensem.
Bangga tak dapat bini cun?

Toksah hipokrit la kata tak bangga.
Tak banyak sikit mesti ko bangga gak.

Dalam kes aku ni, aku dapat laki putih.
Mau tak bangga??
Gila eksyen aku kejap. Hahahhahaha.
Maklom la stok-stok kulit berkeladak macam aku ni kalau zaman kecik-kecik dulu asal main kawen-kawen asikla kena couple dengan budak laki kulit berkerak jugak. Kira macam tak lojik la pompuan kulit hitam kawen dengan laki kulit putih. Laki hitam kawen pompuan putih takpe. Until aku takde selera lansung dengan laki kulit cerah. Rasa macam bapok pun ada. Last-last hambik kau, dapat.

Tapi aku perasan masa aku datang rumah En Wan nak bersanding kat sana pulak, semua tetamu yang datang nak tengok isteri ADIK AYIE ni bila salam aku buat muka terkelat-kelat. Pastu sorang-sorang tanya 'Orang Pulau Pinang ke?', 'Anak mami ke?'...alah cakap je la 'Bakpe itang sangatttttt'.

Gua takde hal der.

SAYA HITAM. SAYA OK.
posted by aveo757 @ 9:13 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER