walk on wings, tread in air: Amukan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Amukan
2012-02-01
Hari ni for the first time dalam sejarah hidup Redza kena belasah dengan aku pakai hanger lagi!

Puncanya, dah pukul 8 malam dia tak balik-balik rumah lagi. Selama ni dia memang jarang keluar rumah sebab dia ni penakut. Kalau bibik tak teman pegi playground memang sampai bila-bila la dia tak pergi.

Today, dia keluar dengan kawan.
Masa dia mintak permission tu, pukul 630pm. Aku ada dalam bilik. Aku tanya nak pegi mana, pegi dengan sapa. Dia kata nak pegi taman dengan kawan. Kebetulan kawan dia dah datang rumah aku pun tak sampai hati, aku bagi. Tapi aku cakap BEFORE 7pm kena balik. Dia angguk.

Lepas dinner kul 645pm, aku naik bilik. Elok je aku selesai solat, masa tu dah pukul 750pm, mak mertua aku ketuk pintu bilik bagitau Redza tak balik-balik. Meloncat la aku kan.
Bengang dengan Redza tu satu hal.
Yang orang-orang kat bawah ni pun dah pukul 750pm, dah gelap, baru nak bagitau aku Redza tak balik. Aku ni pulak boleh tak teringat Redza. Sebab selama ni dia memang sentiasa ada kat rumah, so aku tak teringat lansung dia keluar tadi.

Aku call En Wan bagitau pasal Redza ni, sambil-sambil tu aku capai hanger, terus tunggu DEPAN PINTU GATE.

Kejap pastu Redza sampai selamba dengan muka mintak penampar, sorong basikal. Aku bukak gate terus zap zap zap zappp hanger kat lengan. Surprise la jugak dia tak nangis. Tapi muka dia terkejut gila. Agaknya dia pun tak percaya aku belasah dia.

Kau tak pernah tengok mak kau naik hantu kan?? Ha, ni sini aku nak tunjuk kat kau mak kau lagi ngeri dari hantu. Memang amukan gila babi aku kay porch tadi. Sampai mak mertua aku lari masuk dalam gamaknya dia pun ngeri tengok menantu dia naik sheh. Ni baru real punya menantu hantu.

En Wan masa tu baru samai dari opis, meloncat dia keluar dari kereta tengok bini dia belasah anak kat porch guna hanger. Berhantu betul aku tadi.

Aku memang pantang betul kalau aku cakap orang tak dengar. Kau ingat aku pesan kau balik before 7malam tu aku nyanyi-nyanyi kat telinga kau eh?
Kalau aku cakap BEFORE, must be before. Otherwise kau tengok apa aku boleh buat.

Bibik aku siap suruh aku istighfar segala. Aku rasa aku memang amukan macam nak rak la kot tadi sampai semorang senyap je ni tak bercakap-cakap dengan aku. Lantak.

Aku tanya :


Aku : Tadi pergi mana??

Redza : Rumah kawan.

Aku : Kata tadi nak pergi padang, apesal kau boleh ada kat rumah orang?? (tangan standby nak belasah)

Redza : Redza berehat.


Kau tak hanginnnnnnn????
Dia boleh cakap dia nak berehat!!!????
Memang sengaja mintak aku bagi lagi sedas la kan.

ZAPPPPPPPPPPPPPP!
Satu kali lagi aku bagi.

Aku sound Redza kau jangan keluar-keluar rumah seminggu. Kau balik after 7pm pasni, aku campak toto kat depan kau jangan masuk-masuk. Kau nak duduk luar sangat kan??

Tapi aku tak paham la anak lelaki ni.
Anak lelaki orang aku tak tau la. Tapi anak aku ni dah kena belasah kaw-kaw pun tadi, now dia boleh tanya aku 'Ma, pinjam iPAD boleh?'

Steady je kan?
Tadi baru kau kena belasah dengan aku, pastu now dengan takde efeknya kau boleh nak main lagi.

Kalau aku dulu kena belasah dengan Mak Aji, nak mintak makan nasik pun takut. Sanggup aku berlapar sampai besok. Yang kau, boleh pulak sambung main game kat iPAD eh?

Perlahan ke aku belasah tadi?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

posted by aveo757 @ 8:53 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER