walk on wings, tread in air: OR <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


OR
2011-12-07
Bagus la budak-budak ni. Dah banyak full movie kat You Tube. Tak payah susah-susah aku layan Astro First. Hari tu aku layan Al-Hijab, pastu Raya Tak Jadi, pastu Klip3gp, pastu Kum Kum (eh ni kategori filem ke cereka?), pastu Bini-Biniku Gangster. Anak saperlah rajin buat jariah ni..

Hari tu En Wan gatal pi langgan filem Toyol kat Astro First. Plissss la!
Orang tua ni kalau suruh tengok citer melayu kemain liat lagi. Tapi bila datang tebiat dia tengok citer melayu semuanya yang macam sampah. Series sampah citer Toyol tu. Dah la tak kelakar, pastu lawak dibuat-buat. Penat aku nak bagi perabis tengok. Last-last setengah jam je aku mampu bertahan. Kalau yang belum tengok, silalah tengok.

Ada sesape tau apa lagi citer yang aku boleh tengok kat YT? Full movie.

Hari tu kan aku gi purchase movie online, apa ntah url dia lupa dah.
Konon nak tengok and donlowd Devils Wears Prada, Confession of a Shopaholics, Shalow Hal, etc, untuk simpanan (aku kan kedekut nak beli DVD ori), sekaliiiiiiiiiiiiii dia suruh download guna Torrent je??? Bangkai tak?
Aku tau la aku ni buta IT, tapi rasanya dari zaman aku blaja dulu orang dok guna Torrent. APa itu je ke software paling gempak kau boleh suggest??
Penyudahnya burn duit aku.
Tapi tak banyak la, around RM90+ je. Tapi panas jugak kan.

Oh yes, Ombak Rindu.
Akhirnya berjaya jugak aku tengok citer ni kat wayang.
Wayang okkkkkk. Ingat senang ke aku nak dapat tengok citer melayu kat wayang?

Citer ni best.
Tapi takde la sampai meleleh airmata aku. Takat bergenang tu ada la 2-3 scene.
Maybe sebab watak Izzah tu kot yang buatkan feeling tak berapa nak makan dalam.
Kalau Tiz Zakiyah or saper ntah pompuan yang selalu berlakon drama tu..yang kawen dengan Azad tu (tang nama laki ingat pulak aku ni). Yang berlakon drama raya yang mak mertua dia jahat suruh masak rendang malam raya tu, saper la nama pompuan tu.
Ha, kalau dia bawak watak Izzah tu pun mesti best. Tapi kalau Lisa Surihani bawak pun best gak watak Izzah ni (pada aku la) sebab Maya bukan tak best, tapi dia punya accent tu buatkan watak pompuan kampung tu tak berapa sesuai je pada mata aku.

Tapi kalau Maya bawak watak Mila tu mesti boom! See how dia carry watak dalam Pisau Cukur dengan Fazura. Reallllllll punya kikis. Ha, tu baru vogey the vasssssss. Tapi kan, kalau nak lagi makan dalam, cuba suruh watak Mila tu si Fasha Sandha yang bawak. Haaaaaaa. Tu dia! Baru puas.
Tapi sejak Fasha dah baik kat Elysa, tak sampai hati pulak aku nak dia jadi Mila.

Susah aku rasa nak carik watak Izzah tu sebenarnya.
Susah tu bukan apa. Yang jadi susah tu sebab hero-nya dah mantap sangat.
Haruslah carik heroin yang sepadan kan. Takkan nak cari stok-stok muka aku kottt.
Heroin Malaysia ni yang cantik ramai, tapi kalau nak dipadankan dengan hero sehensem abang Aaron rasanya menggagau jugak nak carik. Kawan aku cakap patutnya watak Lisa tu carik artis yang tak cantik, baru nampak watak Izzah tu cantik. Tapi bagi aku rasanya watak Lisa tu ok dah (walaupun ramai yang kata Lisa macam kayu), cuma Maya punya sleng tu jauh panggang dari api kalau nak banding dengan wanita kampung. Cara dia cakap, mengaji semua dah boleh bajet dia adelah omputih-omputih sikit.

Aku tetap vote for either Tiz Zakiyah or bini Azad.

Tapi kalau Memey Suhaiza bawak watak Izzah pun jadik gak.
Hahahahaha.

Sent from my iPad

posted by aveo757 @ 6:31 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER