walk on wings, tread in air: Motif penyaiko <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Motif penyaiko
2011-12-18
Situasi :

Dulu A couple dengan B.
Pastu break off.

Pastu A couple dengan C.

B mula la pantang nampak C konfem merempan.
Memang B takleh dengar lansung orang mention pasal C or ternampak tempias-tempias C. Terus terjadi pelangsuiran.

Tapi bila A break dengan C, wah wah wahhhhh kemain lagi B bff terus dengan C.


Ada sesape perasan benda ni tak?
Ke korang belum pernah jumpa situasi macam ni?

Aku dah 3-4 kali dah nampak benda yang sama jadi depan mata.
Dulu kemainnnn lagi pantang tersebut nama gf ex boifren dia siap la menghempas-hempas. Kalau henfon tu dah mintak nyawa asiklahhhhhhh kena hempas everytime dengar orang sebut nama awek exbf dia. Apesal nak merempan ntah. Ada sangkut-paut dengan kau lagi ke??
Kalau perkataan BENCI MELUAT tu memang tepi bibir aje. Asiklah menyumpah seranah exbf dia jantan cilaka la, babi jantan la, apa la tapi bila nampak exbf berjalan berdua dengan awek dia, serta-merta kau transform jadi rimau jadian. Motif??

Dah break tu break je la kan. Tak payah la nak emo-emo. Kau emo pun apa dapat? At least awek tu kalau emo dia ada balak nak pujuk ke apa ke. Kau?? Dapat gelak.
Tup tup A break dengan C.
Yang si C ni pulak baik dengan aku.
Memang sedanga elok la kang C cerita kat aku semua benda, ada bahan aku nak ngumpat. Haha.

C cakap, takyah tunggu lama pun. Hari ni break, esok B call dia ajak lunch dengan modal 'Ada benda I nak bagitau sikit'.

Ingatkan nak bagitau apa sangat. Rupanya nak bagitau rahsia laki tu.
Konon-konon dia dah tau lama dah perangai laki tu camne, sebab tu dia tak kisah pun bila break.
Alahaiiiiiiiii.
Sadis aku tengok B ni.
Banyak layan drama Spektra dulu dia ni tu pasal jadi saiko.
Ntah apa-apa ntah.

Ni memang ciri-ciri saiko gila babi.
Mula-mula kau merempan. Pastu kau jaja cerita burukkan that couple. Pastu kau amukan-amukan bila misi kau gagal. Ujung-ujung bila dorang dah break zasssssssssssssssssss kau datang dengan bawak tag superhero kat dahi 'SAYALAH PENYELAMAT ANDA!'.
Saiko tak?

C cakap time lunch tu la the last time B duduk berdepan dengan dia.
Now, kalau lepak mana-mana duduk sebelah-menyebelah okkkkkk.
Eiiiiiiiiii kembang pantat aku.
Kawan aku C ni sebenarnya memang tak boleh nak terima B ni pun tapi dia pun sama macam aku, kitorang rasa B ni saiko. Kang kalau C buat dek lagi tambah berpenyakit budak B ni kang. Baik layan je la.

Yang aku tak tahan C cakap one time tu dorang kuar lunch sama-sama, dalam kereta si B ni kuarkan green shawl. Dia pakai satu, C pakai satu. Konon bff tahap dewata la ni sampai ada trademark ala-ala the lady with green scarf. WTH?
Aku masuk geng sekali boleh?
Aku green apple. Kaler ijo gak.
Tak boleh ke?
Tuiiiiiiiiiiiiii.

Aku syak B ni jenis manusia yang 'kalau aku tak dapat laki tu, orang lain pun takleh dapat. Kalau dapat pun biar yang lagi hodoh dari aku'. Macam tu la aku rasa. Tu pasal dulu dia meroyan bila tau exbf dia couple dengan C (aku dulu satu company dengan B and C tapi B department lain). Yang si bf pun agak-agak la, cubalah cari awek yang jauh sikit dari ex kau. Tapi tu la kan, dulu B ni poyo, time exbf dia datang lunch sama kemain ajak kitorang sekali join. Balak hensem katakan. Takkan nak simpan sendiri tengok je kan. Kenalah wajib tayang. Sekali dah terlebih tayang, hambik kauuuuuuu. Yang si C ni pun satu. Balak ofismate tuuuuuuu.

Tapi takut jugak dulu aku tengok B ni asik lah hempas-hempas folder. Kalau dia turun nak fotostate color (copier color kat floor aku), boleh tebenam button copier tu dia tekan. Pastu bukak tutup laci macam nak runtuh! Tu la dia pompuan. Habis takat tu je la pun boleh buat.
Lelaki lain tengok pun terus kensel nak tekel.

Now dua orang tu bff la kot. Tapi bff sebelah pihak je la sebab C memang sah-sah takleh masuk dengan B ni pun. Dari dulu pun takde orang boleh in dengan B ni. Buat kawan takat lalu tepi angkat-angkat kening boleh la. Nak buat comolot memang tak la.

Tapi still yang aku tak paham kenapa tetiba sekelip mata boleh jadi bff???

Teringat kisah Linda Onn-Scha-Fahrin dulu.
Ni pun satu hal jugak sangat lah terserlahhhhhhhhh ke-fake-an pihak tertentu.
Mula-mula takleh nampak kelibat lansung, masing-masing nak kata dia best, tup tup tup best fren. Siap cantum-cantum nama lagi. Suwitttttttt!

Motif??????

Oh ye la...tak baik putuskan silaturrahim kan.
Ok, noted.

posted by aveo757 @ 4:38 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER