walk on wings, tread in air: Kadang-kadang kita harus menghadapi hari yang teruk. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kadang-kadang kita harus menghadapi hari yang teruk.
2011-12-28
Semalam aku lunch date dengan En Wan sebab nak pi uruskan insurans bibik kat Pejabat Pos Shah Alam. Sebelum tu masuk SACC Mall nak lunch. Tapi En Wan semuanya dia tak berkenan. Aku ajak masuk Secret Recipe dia taknak sebab meja kat dalam semua reserved, dia taknak makan kat luar. Segan, orang lalu-lalang. Ntah apa-apa. Padahal orang tu nak lalu je, bukan nak tengok kau pun. Last-last dia pilih masuk kat The Noodle Shop ke apa ntah, depan Uncle K tu. Kitorang tak pernah masuk pun situ tapi in stinct aku cakap situ tak sedap. Sebab aku pernah lalu kat situ time bulan puasa. Kedai lain semua penuh sampai beratur-ratur orang kat luar, kedai si Noodle ni sedih. Dah la tak penuh, yang puasa berlapar pun sanggup beratur kat kedai lain dari masuk kedai Noodle ni. Tapi sebab En Wan kata nak try, so aku layankan.

 
Me wearing FLS-4.

Iklan jap : Kat tepi sidebar belah kanan, atas sekali adelah link kepada collections aku. So kalau nak view or purchase anything, boleh terus ke link tu aje.


Ok, sambung...

Buku menu kemain lagi gempak.
Manjang je kat menu-menu tu ada tanda 'thumbs up', konon sedap sangat la sampai direcommended by chef. Dah la takde tulis apa ingredients setiap menu tu. Just tulis with prawn, with beef slice, bla bla bla...

 

Aku pilih yang ni.
Tajuk dia 'noodle with beef ...' apa ntah tapi dia tak tulis pun noodle tu digaul dengan cheese.
Like, come onnnnnnnnnnnnnnnnn.
Nodle campur cheese????
Pastu kau bagi aku sambal?????
Serieslyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy?

Macamana pinggan tu sampai kat aku, macam tu jugak la aku tinggalkan atas meja time aku balik.
Sumpah tak sedap!!!
Ye ye je 'recommended by chef'. Otak angggggggggggg.
Ada la kot 10 helai je aku makan.
Series takleh masuk tekak.

Kalau aku cakap tak sedap, korang kena percaya.
Memang tak sedap.
Sebab aku ni bangsa apa pun boleh janji sedap.
Tekak aku ni jenis pandai ambik hati punya tekak. Tak sedap macamana pun, aku masih boleh saikokan diri sendiri untuk makan. Tapi kalau aku memang tak boleh masuk dah, maknanya tak sedap sangat la tu.




Ni En Wan punya.
Pun tak habis.
Aku pun tak paham apesal kau buat mee kau macam ni.
Takat mee, pastu curah kuah kicap.
Senang eh kau berbisnes?

Letak udang tempura (yang dibeli frozen), pastu fishball 2-3 ketul, letak mee, curah kuah kicap.
Dah.

Just like dulu aku makan kat Restoran nama Lesung Batu.
Kemain lagi dalam menu ada Dim Sum bagai.
Sekali Dim Sum beli kat JJ. Kau tinggal panaskan je.
Pastu aku order fish and chips.
Fishnya ikan frozen beli kat Giant, fries sah-sah la belikan, takkan buat sendiri.
Pastu dia punya salad kan lagi cam cilaka. Sayur 3 serangkai tu - peas, carrot, jagung. Gaul-gaul dengan mayonis. Bangkai tak?

Kejap je kitorang kat Restoran Noodle tu.
Si waiter yang hantar bill pun pandang-pandang je pinggan kitorang makanan semua penuh lagi.
Nak je masa keluar kedai tu aku sound 'Carik keje lain la dik, kedai ni tak lama lagi bangkrup'.

Lepas makan, gi Pejabat Pos pulak uruskan insurans maid.
Ha, ni lagi satu perangai.
Aku dah memang lama dah mark dengan Pejabat Pos. Dari Pejabat Pos Laju Sepang, ke Pos Laju Puchong, Pos Laju Shah Alam, sampai la semalam Pejabat Pos Besar Shah Alam. Kang kalau aku maki kat blog ramai yang maki aku balik. Tapi memang tu la tebiatnya perangai some of the staff. Kadang-kadang yang buat taik ni sorang dua je tapi sebab kau keje kat situ memang nama agensi kau orang akan jaja la kan.

Staf pos tu sikit tak tanya status En Wan, pandai-pandai kau sendiri je. Padahal laki aku ada je tertonggok kat situ.



Babi tak?

Aku kan kadang-kadang malas nak sound orang yang terang-terang takde akal macam ni. Kau mengantuk ke apa????

Adekah kalau letak status pemohon as DIVORCE makan boleh dapat insurans tinggi dan bayaran bulanan rendah?????

Plis lah.
Tolonglah fokus sikit kalau buat keje tu.
Kau tu dah la deal dengan pelanggan.
Buat la keje betul-betul sikit.
Camana la nak dapat gaji tinggi kalau DIVORCE and MARRIED pun tak tau beza?
posted by aveo757 @ 9:51 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER