walk on wings, tread in air: AMARAN KERAS : ENTRY INI MENGEMBANGKAN TEKAK ANDA YANG SEDANG MAKAN DEPAN LAPTOP. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


AMARAN KERAS : ENTRY INI MENGEMBANGKAN TEKAK ANDA YANG SEDANG MAKAN DEPAN LAPTOP.
2011-12-20
Semalam aku lepak-lepak ngan Redza kat bilik aku.
Kitorang tengok budak-budak naik beskal kat tasik kat depan rumah tu.
Sekali ada kucing saper ntah, rasanya tak bertuan kot, kalau bertuan tak kurang ajar macam ni kot. Ntah mana datang ntah. Aku rasa ini kucing yang sama yang men-trespassing rumah-rumah jiran aku selama ni. Jiran belakang rumah aku sampai susun batu-bata tutup pagar supaya kucing ni tak panjat. Tapi aku rasa kucing ni jenis kucing tak makan saman.

Sebabnya adelahhhhhhhh...


Ni salah satu penjuru bilik aku.

Tup-tup kucing tu boleh panjat naik atas bumbung depan bilik aku ni.
Agaknya dia melompat dari pagar rumah sebab pagar rumah aku memang dah renovate so macam ada tempat berpijak sikit. But still untuk seekor kucing nak panjat naik ke bumbung ni macam errr...muskil. Melainkan dia adelah seekor kucing terbang.

Yang aku tak puas hati tu, kau panjat susah-payah semata-mata nak berak depan bilik aku?????????

Tahik kuchenggggg punya kucing!!!!

Zaman aku kecik-kecik dulu, kucing selalu berak sorok-sorok. Kat celah rumput, nak lagi kalau rumput kapet, memang tempat dia la tu. Kat pasir, pastu dia kambuskan sikit taik tu. Dia tak kambuskan semua, mesti ada tersentil gak taik dia sikit. Bukan apa, taik tu sebagai petanda "I wuz here" katanya.

Tak tau pulak kucing zaman sekarang ni berani-berani berak secara terang-terangan.
Dasar bontot takde adab.
Dah la berak merata, depan-depan bilik aku lak tu.
Yang best tu kan, rilek je dia berak time aku tengah "meow meow meow" kat dia.
Memang dasar binatang betul la.


Taik close-up

Takde la taik besar penumbuk.
Agaknya dia pun tak perasan aku ada kat tepi tingkap.
Elok je taik tu tersentil kat bontot, aku pi meow meow kat dia.
Terus sekelepet je jatuh pastu dia lompat turun.
Lompat pun aku rasa dalam keadaan gabra dan nekad.
Selamba je dia terjun dari tingkat atas tu ke bawah. Seb baik tak patah kaki ke apa. Kalau tak, dah satu hal aku nak mengusung kau pi vet.

Aku respek la pada sesape yang bela kucing or suka kucing.
Aku memang belum boleh dekat dengan kucing lagi sebab aku tak suka benda berbulu. Nak lagi bulu-bulu halus macam kucing, rabbit ni semua. Bulu kasar takpe. Eh.
posted by aveo757 @ 11:08 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER