walk on wings, tread in air: Good news <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Good news
2011-11-27
Ini advertorial post.
Post baru ada kat bawah.

First time aku sentuh komputer masa Darjah 3.
Masa tu sekolah aku ada tubuhkan Kelas Komputer (bukan Kelab Komputer).
Tak ramai parents yang bagi anak-anak dia join kelas ni sebab masa tu tak ramai yang nampak kepentingan komputer ni sebab masing-masing selesa guna typewriter.
Rumah aku dulu pun ada typewriter and believe it or not, at the very age of 8, aku dah boleh type 40 perkataan seminit guna typewriter. Sebab Pak Aji dulu cikgu, so apa-apa soalan exam ke apa ke, dia akan type. Jadi aku macam kagum gila tengok Pak Aji menaip laju. Asal dia leka je, aku take over typewriter tu.
Pulak tu, dulu aku ngan Ima suka main ofis-ofis.
So aku kejap-kejap jadi bos, kejap-kejap jadi secretary.
Secretary haruslah pandai type kan.
Memang jahanam la typewriter tu aku kejekan.

Bila aku masuk kelas komputer tu, aku rasa kagum gila sebab keyboard dia tak berbunyik ketung ketang ketung ketang bila type.
Pastu takyah pakai liquid paper kalau ada salah.
Pastu boleh lukis butterfly!!!!

Sape penah guna komputer dulu-dulu zaman screen hitam, word kaler hijau, mesti tau apa aku maksudkan dengan lukis butterfly.

Dia something like this :

INPUT 0 = "FCYTF JYBUGUBU"
INPUT 1 = "GUYFXCH BIUYTIUGKJHV"
INPUT 2 = "BUYFYUTF&(VJHBJHB"

Pastu bila tekan ENTER terus keluar gambar butterfly.

Pehhhhh.
Masa tu masing-masing dan dan cita-cita nak jadi programmer.

Now, aku rasa teknologi dan semakin berkembang sangat-sangat pesatnya sampai aku nak beli gajet baru pun macam 'Lek duluuuuuuu. Kang bulan depan keluar yang ni pulak".

Contohnya desktop.
Kebanyakkan ofis skarang pun dah tak sediakan desktop, semua pakai laptop.
Supaya kau takde alasan untuk tak boleh siapkan keje sebab laptop boleh bawak balik rumah.

Henfon dulu takat boleh call je.
Pastu boleh hantar mesej.
Pastu berkaler.
Ada kamera.
Bla bla bla bla bla.......now tabphone.

Tabphone punya harga pun dah nak sama macam laptop.
Jadi fungsinya pun haruslah sama.
Yang lebih penting, ia harus lebih memudahkan.

Thanks to Samsung Galaxy Note.
So far lepas buat beberapa entry, aku rasa Samsung Galaxy Note is the best.
Dulu kalau timbul gajet-gajet macam ni, orang akan cakap 'Eleh, orang gila gajet je yang gila beli benda-benda macam ni. Mahal nak mampos. Padahal takde pun takpe".

But aku percaya Samsung Galaxy Note ni akan jadi satu fenomena luar biasa.
Sebab bukan takat yang obses dengan gajet je akan beli, but semua orang akan rasa tak rugi beli Samsung Galaxy Note sebab ia ALL in ONE.

It is a Tabphone.
Bukan sekadar smartphone.

CELCOM IS LAUNCHING THE SAMSUNG GALAXY NOTE!!!


11th November 2011, 10am – 10pm!
Check out :

Pavilion KL (La Bodega)
JUSCO AEON Tebrau, JB
Queensbay Mall, Penang

Pergi tempat-tempat di atas and see how you can get Samsung Galaxy Note dari Celcom dengan plan yang terbaik untuk korang.

Kalau korang pergi, please make sure korang bagi perhatian yang lebih kat features-festures ni :

• High speed performance
• 5.3” HD Super AMOLED display
• S Pen stylus.
• 8 mega-pixel rear camera and 2MP front camera
• memory of 16GB, upgradable to 32GB with microSD.


Oh lagi satu.

Korang takyah berkira-kira untuk beli ke tak, beli ke tak.
Sebab Celcom has the widest coverage kat Malaysia tak kira lah kau kat luar rumah, dalam rumah, kat hiway, kat pulau, kat Kampung Pulau Bahagia sekalipun.
Network quality is also the best so takyah risau nak layan live streaming. Takde sangkut-sangkut punya. But the best of all adelah sebab plan yang dia offer.

Kalau nak tau lebih detail, boleh ke sini
posted by aveo757 @ 11:04 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER