walk on wings, tread in air: Bonus banyak-banyak simpan pun buat apa derrr...angkat la satu! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Bonus banyak-banyak simpan pun buat apa derrr...angkat la satu!
2011-11-16
Ini adelah advertorial post. New updates ada kat bawah.


Anyone yang berminat dengan Samsung Galaxy Note, point-pointkat bawah ni adelah antara elemen-elemen yang menjadikan Samsung Galaxy Note outstanding dari smartphone yang lain.

Sebab apa ia outstanding?

Kerana ia adelah Tabphone.

Kalau nak dig more information pasal Samsung Galaxy Note, silakan.
Yang aku sediakan ni cuma quick view saje, but it helps.

Aku kan memang jaranggggggggggggggg baca blog, check FB apetah lagi nak membaca news online guna BB sebab skrin dia, insyallah boleh buat mata aku juling. So, jangan nak menyeksa mata korang membaca BH online ke, Utusan online ke, Harakah online ke from henfon yang screen kecik. Juling mata sok, tak pasalhantaran turun harga. Elok-elok boleh dapat 20K terus 2K je.



Screen dia besar so kalau nak membaca or nak tengok movie memang puas hati. Pulak tu ko boleh slide-slide je. Macam BB aku ni asik la nak kena bukak menu and klik 'switch application' everytime nak bukak window lain. Kalau dia baik hati takpe, tapi selalunya hang, tak pun lembab.




Aku sebenarnya carik software macam ni la!!!
Kat BB takde, just viewing je.
iPAD2 lagi la, kena beli application dia. Aku kan kedekut, mana nak beli-beli ni. Kalau free memang aku suka. Sebab tu untuk korang yang memang perlukan Office tak kira masa, Samsung Galaxy Note is the best option for now sebab dia ada Polaris Office - ada Excel, Word, Powerpoint pun adaaaaaaaaaaaa.



Tapi banyak-banyak features kat Samsung Galaxy Note ni, aku rasa S-Pen jugak la yang added value kepada tabphone ni. Sebab dia bukan macam stylus HTC aku yang lama dulu. Stylus HTC aku tu sabit nak cucuk-cucuk je boleh la. S-Pen ni sangat lain.

Try klik video kat bawah ni :



S-Memo ni pulak allows korang untuk hantar instant memo.
Contoh la, kau view online shopping pastu berkenan kat henbeg.
Kau nak suruh member kau kat US tolong carikkan henbeg tu.
What you do is kau boleh crop gambar tu and send kat member kau right away and kau boleh jugak write a simple note kat atas gamba henbeg tu "Check sikit harga dia berapa?"

Kira senang sangat kalau guna S-Memo ni.
Cuba cerita sikit henfon lain ada ke tak application ni??

Nan adooooooooooooooo! (takpe, aku jawabkan)




Aku bandingkan S-Planner ni dengan planner kat iPAD2 aku.
Tapi planner kat iPAD tu pun bukan datang free-free, kena beli gak.
Sebab yang free macam takde function sangat.
Aku rasa kalau nak dibandingkan S-Planner dengan iPAD planner ni, lebih kurang je.
Better ambik Samsung Galaxy Note je sebab at least kau tak payah berangkut 2 device at one time.





Just like Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy Note pun nipis gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Super slim.
And berat dia cuma 178g!
Berat lagi spender aku.

posted by aveo757 @ 12:03 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER