walk on wings, tread in air: Siapa lagi smart? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Siapa lagi smart?
2011-10-31
Ini adelah advertorial, nak baca entry the latest, scroll bawah lagi. Kalau ada lagi entry advertorial kat bawah, scroll lagi sampai tak nampak disclaimer ni.


Aku kan sejak dua menjak berjinak-jinak dengan iPAD2 ni (poyo gila) dah rajin-rajin gak la google gadjet-gadjet terkini kat pasaran. Tu pun sebab aku tak paham lansungggggggggggg camana nak download segala menatang haram masuk dalam iPAD ni. Bahabi betul la. Menyusahkan aku je. En Wan memang takde la nak libatkan diri dengan gadjet-gadjet ni. Dia kata benda-benda ni semua tak boleh jadi aset yang balik modal. Cipet.

Memandangkan aku takut kena tengking dengan orang sebab asik-asik aku tanya macamana nak tu, macamana nak ni, so aku terpaksa la google-google.

Baru lah aku tau gila bersepah dah smartphone-smartphone kat dunia ni.
Ntah merepek-merepek je henfon skarang.
Dah jadi satu beban aku nak kelebet sebijik-sebijik nak tengok mana satu yang best.
Padahal paling banyak aku guna pun sms, call, BBM, email, camera.
Blogging dari phone jarang.
FB dari phone jarang.
Twitter banyak sikit la dari FB, tapi takde pun takpe sebenarnya.
Tapi bila nak beli henfon mesti aku jadi macam semak sebab henfon ni ada this features and application, henfon tu lain pulak. Padahal tak guna pun.
Nak pulak now ada iPAD la, tablet la, playbook la, lagi aku rasa kalau boleh henfon tu untuk sms ngan call je la sudah. Tapi ada lagi ke henfon yang semata-mata untuk dua benda ni je? Takde dah kot.

Semalam melepak dengan ex-ofis mate.
Dia punya henfon perhhhhhhhhhhhhh!
Selimmmmmmmmmmmmmmmmm.
Seriesly thin I tell you.
Rasanya lagi leper dari CD case!
Kalau kau letak kerengga duduk kat tepi phone tu, gerenti bontot kerengga tu tekeluar. Lagi panjang badan kerengga dari tebal phone ni.
Masa aku pegang henfon dia umangaiiiiii, ringan nak mampus.

Aku tanya dia, 'Eh apesal nipis sangat henfon kau ni? Kalau la jatuh, masakkkkkkk!'

Dia tanya ak balik 'Kau nak try jatuhkan?'

Ewahhhh.
Aku pijak terus kanggg.

Nak tau apekah tajuk henfon beliau??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Samsung Galaxy S II u'olllllllllllls



Lepas layan video ni aku macam 'ho hem jiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!'

Sepatutnya aku lah orang yang selayaknya membeli henfon ni sebabaku cukup rajin menjatuhkan henfon. Nak lagi kalau waktu pagi. Azan Subuh je, aku pun meraba-raba carik henfon kat side table. Pastu gedegangggggg jatuh.
Jatuhkan telifon waktu Subuh ni dah jadi upacara harian kat rumah aku.

Lagi satu port aku letak telifon adelah kat sini :


Jadi, bila dah port-nya kat sini, kebarangkalian untuk jatu adelah hampir pasti.
But still, kat sini jugakla port paling best untuk aku letak.

Dan sebagai seorang camwhore tegar, benda yang paling aku jeles adelah gamba dari Samsung Galaxy S II ni lagi cerah, lagi cantikkkkk dari smartphone aku yang dah tak berapa nak smart dah ni. Patut la iklan smartphone ni tunjuk ayam terpedaya peram telur dalam henfon. Memang sharp gambar dia. Kaler dia sejibik sejibon macam real.


Pastu aku tengok kawan aku layan YouTube macam rilekkk je guna Samsung Galaxy S II ni. Phone aku ni lenggang mak limah sikit kalau nak bukak You Tube.
Samsung Galaxy S II ni macam zas zas zasssss (ala-ala Padaiyappa sikit) terus leh layan video. Ni aku rasa kalau dapat kat Redza memang masak la phone ni jadi hak dia terus. Sebab Redza memang suka buat henfon aku jadi hak dia untuk melayan Ultraman kat You Tube. But since itu je pilihan yang dia ada, so takde la merungut sangat walaupun nak download lembab. Cuba kalau aku beli Samsung Galaxy S II ni, memang selamat la punah harapan aku nak pegang henfon sendiri.

Apetah lagi kalau peminat game, aku rasa memang aku bagi sokongan padu untuk korang angkat smartphone macam kawan aku ni. Pueh hati la. Dah la laju, kaler cantik.
Seb baik la aku bukan jenis layan internet sangat via henfon. Kalau korang memang jenis suka browsing-browsing ni, aku suggest pakai la henfon ni. Gila high speed. Konfem korang tak sempat nak carut-carut tunggu download.


Pantek gila ahhhhh aku tengok budak dalam video ni main game Shrek.
Gila kau gambar dia sharp gila babi.
Macam tengok kat TV.

Tak cukup besar kalu, haa ambik nih! :



Cukup besar tak??


Lagi satu yang aku notice, Samsung Galaxy S II tu ada application untuk store favourite books/novels korang. Boleh jadi readers hub. Ni baru betul punya serious smartphone!

Boleh tahan la lagi kau nak reading thru Samsung Galaxy S II ni sebab screen dia besar. Kalau membaca kat phone aku memang juling.

Eh tapi kan aku tak sure pulak if BB ada features voice solution.
Ada ke?
Aku tak pernah explore pun.
Tapi henfon kawan aku ni ada.
Kemain stylo lagi dia call mak dia, main sebut nama je.
Eh, aku rasa phone aku macam ada. Ke takde?


Kat atas ni antara video yang di-submit oleh suer Samsung Galaxy S II tentang apa yang henfon tu boleh buat untuk dorang.

Kalau korang nak tau apa lagi Samsung Galaxy S II boleh buat untuk korang, korang leh masuk SINI and type APA_APA je yang korang nak tau apa lagi korang leh buat dengan henfon ni and see apa yang keluar. Hehehe.
posted by aveo757 @ 10:11 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER