walk on wings, tread in air: Semakin hampir..dan hampir....dan hampir.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Semakin hampir..dan hampir....dan hampir....
2011-09-23
ENTRY INI DAN ENTRY SELEPAS NI ADELAH ADVERTORIAL POST. 
SILA SCROLL KE BAWAH LAGI UNTUK ENTRY TERBARU


 Hari raya open house kat rumah aku yang dah jadi macam open studio. Tunggang langgang. Tapi takpe. Objek yang nak difokuskan kat sini bukanlah peti sejuk kat blakang tu mahupun pasu bunga atas lantai, tetapi 2 wanita yang masing-masing memegang mineral water dan senyum macam nak taknak je sebab dah penat bergamba.


Tiap-tiap minggu aku akan update kat blog perubahan kulit muka after guna "Olay". Ini bukan untuk menayang muka, tapi untk bagi motivation pada diri sendiri dan juga pada readers so that korang rasa yakin untuk guna "Olay Regenerist".

Minggu ni dah 5 minggu selepas guna "Olay".
Another week to go :)

Alhamdulillah, dah masuk minggu kelima ni, aku and Filla dah makin selesa dengan "Olay". Macam Filla dia memang pengguna "Olay" sejak dulu, cuma dulu dia tak guna "Regenerist". Aku pulak on the other hand, adelah bukan pengguna "Olay". Pernah guna masa matrik je dulu, that was bila eh? Tahun 1996?


Baru-baru ni masa open house ada yang tegur kulit muka aku.
Opsss...malu I tauuu.

Nampak aku dengan Filla tengah membelai kulit muka depan cermin sambil feeling-feeling gojes?


Masa orang tu tegur kulit muka aku licin, aku tergelak.
Aku gelak tu maybe teringat balik dialog aku ngan Filla.
Masa mula-mula try Olay dulu, aku dengan Filla masing-masing pernah cakap to each other 'Get ready okkkk, pagi raya sok sekampung belek muka kita okkkkk'.

Tapi masa tu cakap kosong je nak hilangkan gabra shooting.

Sekaliiiiiiiiiiiii, ada jugak yang betul-betul tanya pasal kulit aku. Aku ingatkan dia ada nampak iklan aku kat TV, aku pun buat-buat la nak tak nak je jawab. Siap la aku promo ala-ala iklan kat depan-depan pintu 'Apa rahsianya? Olayyyyyy!'

Sekali orang tu tanya 'Huh?? Series ke you guna Olay?'

Adoiiii, rasa nak rentap alas meja jadi purdah terus.
Orang tu tak tau menahu pun pasal aku masuk iklan rupanya. Gila bapak malu okkkkkkkkkkkkkkkk.
(Mari beramai-ramai gelakkan aku. Aku pun nak gelakkan siri sendiri jugak).

Pastu aku cakap la aku memang guna "Olay Regenerist" sejak sebulan lebih lepas.
Siap aku bawak turun set "Olay Regenerist" nak tunjuk kat dia sebab dia tak pernah tengok pun botol "Regenerist" ni.

Aku tau ramai yang tak notice pun "Olay" ada new packaging apetah lagi ada anti-aging produk sebab masing-masing lebih concern dengan produk kaunter, betul tak? So bila ada orang yang tegur kulit aku without tau yang sememangnya aku tengah promote "Olay" kat blog, aku rasa sangat-sangat teruja and in a way bangga sebab selama ni aku pakai produk lama takde sorang pun tegur kulit muka aku. Maybe pada yang biasa tengok aku, diorang tak nampak apa yang berubah kat muka aku dulu. Now, bila dah pakai "Olay" ada jugak yang perasan ada perubahan kat muka.


Tapi aku memang puas hati sangat dengan Olay.
Ramai yang tanya aku kalau tak mampu nak beli one set takpe ke?

Jawapannya TAKPE.



Tapi kalau boleh biar usahakan sampai dapat beli satu set.
Mula-mula ni, aku suggest kau beli serum and day cream dia dulu.
Try dalam 4-5 hari, pastu kau feel sendiri pebezaan dia. Kalau boleh, before guna tu kau snap dulu gamba muka korang :

1. bahagian muka dari depan.
2. bahagian muka kiri.
3. bahagian muka kanan.
4. mata kiri.
5. mata kanan.

Lepas guna, snap again this 5 angles and comparekan.

Ini contoh gamba aku and Filla after 5 weeks penggunaan :


Walaupun takde la floles mana, tapi lebih elok dari sebelum guna Olay.
Tak caya, sila rajin-rajinkan diri archive entry-entry aku before this and comparekan sendiri kulit muka aku.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Lihatlah!
Kami semakin yakin untuk mengizinkan gambar kami di-snap secara close up.

Kami sudah.
Anda bila lagi?

(ada macam tagline MLM tak? PANGGGGGGG! Lempang sedas)




Nak dapatkan free sample ni, syarat dia mudah je, basically ko kena read up all the Olay bloggers (4 bloggers) blogposts dan jawab soalan. Nak tau url setiap blogger yang terlibat, klik SINI akan direct korang ke FB Olay Malaysia. From there, go to PHOTOS and klik pada album blogger Olay. Kat situ ada url masing-masing.



p/s : Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal produk "Olay" be it Regenerist or apa je boleh pegi sini www.facebook.com/OlayMalaysia.


 
posted by aveo757 @ 2:02 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER