walk on wings, tread in air: Memang terer!! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Memang terer!!
2011-09-09
Baru je semalam aku up entry pasal orang yang tak boleh kita lebih dari dia.
Semalam aku jumpa sorang lagi.

Aku ada discussion dengan potential business partner semalam.
Kitorang plan nak produce more kits untuk DNA screening work.
Tengah sembang-sembang sekali this guy muncul. Kebetulan dia pun ada kat situ, ntah jumpa customer dia kot.

Nampak je aku, terus tarik kerusi kat sebelah aku, then duduk.
Selamba.
Padahal dia bukan taknampak depan aku ni ada customer aku.
Sikit tak respek aku tengah berbincang.
Maybe dalam kepala hangguk dia aku ni still junior so dia rasa dia perlu lepak sekali kat situ sebab buah fikiran dia amattttttttlah aku perlukan.

Of course la discussion aku dengan customer aku tu terbantut.
Elok la kan, tunjuk la lagi tebiat kau yang takde adab tu depan customer.
Tapi sebenarnya aku dah tau dah, dia ni nak duduk situ sebab nak cerita pasal kejayaan dia yang dah tentunya extravaganza dari aku.

Takpela, kita kasi chan.

Me : So, apa project terbaru?

He : I tengah siapkan kit untuk HALAL detection.


Me : Ohhh that's good. Pakai protokol siapa?


Ni sebenarnya aku perli dia sebab dulu masa keje sekali, aku and kawan aku yang prepare protokol untuk check Halal. Masa kitorang resign, dia suruh kitorang submit semua benda yang kitorang buat while berkerja dengan company. Bodo tak bodonya kau, dah aku yang design the protokol, of course la protokol tu ada dalam kepala otak aku, bangang!.

He : Ohh, I ada collaboration dengan another customer. We are doing the protocol together.

Yeah, rite!
Kau DESIGN the protokol???
Ye la. Ye la.
Kau kan terer.

Bila dia dah cakap macam tu, customer aku ni pun macam interested la nak tau pasal kit yang dia cipta tu.

Customer : Bila kit tu nak release?

He : Oh....very soon. Very soon. (dengan memek muka yang jijik)


Customer : What is the sensitivity rate of your kit?


He : Oh, very high. Very high. 99%.



Dan aku and customer aku pun buat muka surprise.

99% for a Halal Detection Kit?????

Melingkup jahanam la kit kau.
Researcher bangang je la yang akan beli kit kau ni.

99% sensitivity rate????!!!
You must be kidding mannnn.

Kau ingat ni disease detection ke apa.
Ni HALAL okkk.

Your kit should perform 100% negative result of babi.
Kalau takat 99% je buat apa baiii.
1% positive result of babi source is still TAK HALAL la banganggggggggggggggg!!!!

Tapi aku tak tegur la kesilapan dia tu.
Sebab dia kan tererrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Aku nak biarkan dia canang 'kehebatan' kit yang dia baru nak proses tu kat orang lain. Biar dia nampak lagi tambah bangang.

Hahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahh.

Aku rasa sebenarnya kit yang dia nak "release very soon" tu sebenarnya takde pun.
Biasa la kan, nak berlagak punya pasal.
posted by aveo757 @ 8:37 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER