walk on wings, tread in air: Semua dah disettle-kan <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Semua dah disettle-kan
2011-06-10



Cakkkkk!!!!!





Terperanjat tak?



Akhirnya, aku berjaya menyorokkan semua gambar-gambar aku yang lama-lama yang aku rasa mampu membangkitkan emosi luar kawal manusia sejagat dan selebihnya aku still publish lagi sebab errr...gamba budak-budak. Boleh ke macam tu?

Bolehhhhhhhhhhhhhhhhhhh. (jawab sendiri)

Actually kan aku dah buat satu blog baru tapi pastu aku tak paham design/template dia. So aku biarkan je la macam tu and decide untuk gagahkan diri men-save-draft-kan entry-entry dalam blog ni.

Kepada yang tanya if aku betul-betul pencen dari dunia blogging, jawapannya adelah NEHIIIIIIIIIIII!

Aku kan bangsa suka merepek meraban.
Apekah lojik bangsa sebegini nak berenti blogging???

Oh BTW, jangan salah anggap ye.
Ada di antara feedback yang aku dapat sangat menyeramkan.

"Kak Di jangan la buat entry serius and sopan-sopan je pulak lepas ni. Kitorang nak Kak Di kekal dengan style lama".

Walauweiiii.
Jangan buat statement kelakar seram boleh takkkkkkk.
Aku pulak yang naik takut bila baca feedback korang. Ada yang expect aku jadi cas-cas ayu ala-ala wanita berpurdah gitu.

Kemonnnnnnnnnnnn.
Aku baru belajar bertudung. Jangan expect aku sudah berubah 100%. Bagi aku masa kot ye pun nak aku jadi ikon muslimah pilihan. Insyallah.

And terima kasih banyak-banyak pada yang bagi respond thru email, FB, BBM, sms. Sorry ada antaranya aku tak reply pun sebab :

1. Lepas aku publish entry bertudung tu, esoknya aku outstation. Aku hanya mampu baca je email kat HP. Nak balas memang takde masa sebab ada antaranya bagi ucapan and soklan yang panjang sangat so tak lojik kalau aku nak reply
'Noted'.

2. Respond tetiba memenuhkan mailbox sampai aku yang suspen.

3. Ada yang bagi respon seolah-olah aku berpurdah.


Apa-apa pun, tima kasih sebab concern dengan penghijrahan aku.
Baru-baru nak belajar, kalau ada yang tak betul, tolong la jolok mana-mana yang patut.

Aku memang tak dapat nak reply satu-satu komen/email/FB mesej. Yang hantar sms and BBM rasanya aku dah respond. Untuk yang hantar kat email and comment box, aku ucapkan terima kasih kat semua.

Ok, masa untuk tido.

*************************************************************************************


From: sahabat anda
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Wed, June 8, 2011 2:02:51 PM
Subject: kak di...

Assalamualaikum

first of all..saya harap sangat2 kak di dapat receive email ni. saya tak berapa sure address email kak di, hopefully betullah yang ni :)

kak di..saya ni, actually, bukanlah somebody meaningful dalam idup kak di pun..even kak di memang confirm tak kenal pun saya ni..cuma, saya adalah salah sorang yg mengikuti blog kak di, hari demi hari. starting dari 2009, kalau tak silap. kadang2 ader jugak saya give comment on blog kak di, tapi tu pun sekali dua ajer la..

bila saya baca email kak di tentang "A move to make " tu, saya memang terkesima..tergamam,,terkebil2..rasa macam tak percaya. siap baca 2, 3 kali.

bila tgk gambar kak di bertudung, sebenarnya...saya rasa nak nangis. betapa besarnya kuasa Tuhan dalam memberikan hidayah kepada sesiapa sahaja yang dikehendakiNYA. Ia buat saya makin sedar, walau sesiapapun kita, walau jahil bagaimana pun kita, tak kira samada yang baik, alim, ataupun sebaliknya...kalau Allah tu nak beri hidayah pada kita, ia tidak mengira siapa dan di mana. Secara ikhlas, wajah kak di lebih tenang. dan pastinya lebih comel dan kiut :)

tentang kak di nak private blog tu, mungkin kak di ada sebab tersendiri. kalau kitorang peminat2 blog kak di ni rasa sayang sangat dengan blog kak di, apatah lagi diri kak di sendiri, kan? semua coretan perjalanan idup kak di ada kat dalam blog tu...dan kami pembaca2 blog ni rasa dekat dengan kak di, even kak di tak kenal pun kami..

mungkin ker kak di decide nak tutup /private blog ni sebab kak di tak nak org2 lain guna kisah2 lama kak di untuk tujuan2 tertentu? hanya kak di sajer yg tahu tujuannya..dan rasanya kami perlulah hormati decision tu..tapi bagi saya, kak di tak perlu bimbang...

pada saya, walau saperpun kak di lepas ni, even kak di dahpun bertudung, kak di masih lagi seperti dulu..kak di yg saya "kenal" dari tahun 2009 dulu. kak di yg rock, kak di yg peminat kipas mati Leslie, kak di yg tak makan kuih untuk sarapan pagi (except keropok lekor)..semuanya masih sama. sejarah adalah untuk dipelajari utk masa depan, bukan untuk dikenang semata2 (ni ayat cikgu sejarah saya time MRSM)

apapun, kalau lepas ni kak di nak private blog dan saya mungkin bukanlah org yang layak utk terpilih untuk diinvite, saya nak ucap terima kasih banyak2 pada kak di..blog kak di banyak yg memberi motivasi kepada saya. pengalaman kak di mengandungkan dan melahirkan rayyan misalnya, banyak beri keinsafan dan motivasi kepada saya untuk jadi ibu yg lebih baik kepada anak kecil saya. kadang2, perjalanan hidup kak di ni ada pulak yg tersama dengan saya..so banyak yg saya pelajari, even dari ayat2 kak di yang tahap rock kapak tu...banyk yg saya belajar tentang hidup dari situ..thanks kak di

kalau kak di buat blog baru, kalau boleh informlah kami, peminat2 kak di ni yer :).

lastly, moga kak di sentiasa success selalu dalam kerjaya dan kehidupan kak di lepas ni. Saya doakan kak di dapat sorang lagi baby, boleh ? hehehehe...gurau ajer kak di...

mintak maap sebab email ni macam dah jadi karangan SPM lah pulak. hakikatnya, sebenarnya,saya rasa tak mudah utk saya menulis kata2 macam ni pada kak di, tapi...sebabkan saya rasa 'close" dengan kak di, laju ajer tangan ni menaip email ni. minta maap kalau kata2 dalam email ni ada yg kak di tak berkenan...

Alkhir kata, good luck and All da best to you, kak di!!

Dari,

Hamba Allah yang sayang kak di...

*************************************************************************************

From: Nurrul Ain
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 9:47:50 AM
Subject: DARI AKU TAK FEMES

assalamualaikum


dear kak di
ntah ni email sy yang keberapa la yang kak di kena baca kan? sorry la klu sy mencurik sikit masa kak di.
since kak di nak privatekan blog, so sy cepat2lah tulis email ni.
bukan sebab nak bgtau supaya akak tak payah private kan blog, just nak cakap ape yang sy nak cakap dari dulu.
blog akak tu, kawan sy yang bagi - june jdin / miszagent - dia slalu tweet akak n akak pun pernah komen kat blog dia pasal chat kitorang kat ym yang ada mention pasal en wan n akak.
sy lom sempat khatam lagi blog akak, tapi dah baca semua entri dari 2006-2007, 2008 lom sempat baca. tapi since akak nak private blog, so tak dapat lah baca lagi.
mule2 june bagi blog akak, sy just baca latest entri akak pada masa tu.... terus terdetik dalam hati "ape la june ni, bagi aku baca blog orang kaya2...ape yang nak diherankan..." tapi bile sy baca blog akak dulu2 punye.... sangkaan sy dah silap.
akak transparent dalam blog, tak pernah jadi plastik, hipokrit, akak tulis ape yang akak rasa nak tulis, akak cakap ape yang akak rasa betul.... walaupun akan mengundang pelbagai reaksi...
akak humble, akak sorang yang merendah diri, akak bole jek kawan ngan sape2, tak kira la orang tu kaya atau kayap... dan rupanya akak dulu pun bermula dari bawah juga... pernah susah juga... bukanlah akak kawin, terus2 berjaya macam ni...
sy kagum ngan ketabahan akak dalam membina kerjaya, which is tak semua orang ade kekuatan tu. dari masa akak mula kawin, makan ala kadar saja sampai akak capai ke tahap ni, memberikan inspirasi pada sy. dan buat sy menyedari betapa kita kena bersyukur dengan ape yang kita peroleh, sebab bahawasanya ada lagi orang yang lebih susah dari kita....yerla, before ni sy selalu berangan, bestnya ada kerjaya cam kak di, bestnya ada suami macam en wan... sy dan mungkin orang lain cuma nampak yang indah2 saja, tapi pahitnya tak siapa tahu. dari entri2 lama kak di, sy tau, tak mudah untuk akak sampai ditahap ni. pengorbanan dan airmata tok sah cakap lah kan....
dari perkenalan singkat dengan akak melalui blog akak, akhirnya sy tau akak hanya orang yang biasa2, bukan awek yang sombong, kerek or whuteva yang pernah pengkomen kata pada akak.... sy percaya ape yang akak dapat skrang ni adalah sesuatu yang mungkin akak tak terjangka. dan sy sebagai follower blog akak rasa syukur dan teruja bila akak dah pun start bertudung. alhamdulillah...wpun tudung tu singkat, harapnya akan datang nanti bertambah labuh.
akhir kata, kalau tak keberatan bagi akak, invitelah sy dalam private blog akak, supaya sy dapat baca lagi kisah2 kehidupan akak yang telah banyak memberi inspirasi pada sy.... sy jarang komen, tp sy ada...
apepun, semuanya terletak pada akak, akak bole suka hati nak tulis ape pun dalam blog akak, dan begitulah jugak ape2 saja keputusan akak pasal blog tu, terserah kat akak....
kalau rajin, n ada masa, balas lah yer. lega sy dapat luahkan ape yang slama ni tersimpan dlm hati sy.
tQ sudi luangkan masa baca email ni.

*************************************************************************************

From: edora
To: "aveo757@yahoo.com"
Sent: Tue, June 7, 2011 7:47:08 AM
Subject: salam

kak di..bace entry baru kak di tu..xrase pape memule..bile tgk gamba kak di bertudung trs menusuk kt ati..

kak di da pakai tudung.terharu.sebak sket la.sungguh la kuase allah..

den pon xkesah sebna eh kak di pakai ko x ko..tp bile da buat kebaikan tu rase syukur sgt..ade lg 1 muslimah yg dah jlnkn slh 1 kewajipan..den dulu pon xpakai yo tudung..br 2 thn ni stat pakai tudung..mmg xsalah jalan yg kite amek ni kan kak di..semoga kite trs dirahmati n diberkati..amin.......

gembira sungguh..bg la ms seminggu baru privatekan blog jgn la mengejut privatekan blog ni kak di..kasik bg byk2 entry pehtu nk private2 la..k

kak di..love u more.hihi


*************************************************************************************

From: azrina
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 7:55:57 AM
Subject: Sungguh cantik & ayu kak D bertudung ;)

Assalammualaikum,
Saya one of ur silend readers. If let say kak D private kan blog kak D & memilih pembaca² tertentu je yg boleh baca blog kak D, kak D terima la saya sbg salah seorgnya ye.

Hari² sy mesti buka blog kak D utk baca. Kalau tak update, agak boring rasanya. So, kalau lps ni kak D privatekan, lg la tak best. Walau bagaimanapun, sy faham apa yg kak D alami & sy hormati keputusan kak D. Cuma tu je la permohonan sy. Itupun kalau kak D sudi terima sy sbg salah seorg pembaca yg boleh membaca blog kak D nnt.

Pujian ikhlas dr sy, MasyaAllah, sungguh cantik & ayu kak D bertudung.

Apa kata En. Wan? Cite la skit dlm blog b4 privtekan ;)

Just my 2 cents.
Take care & good luck.

*************************************************************************************

From: sham
To: Diana
Sent: Tue, June 7, 2011 9:12:30 AM
Subject: Salam

Salam K Di,

Alhamdulillah & tahniah di atas penghijrahan yg telah dibuat dan rasanya k di dh selamat masuk opis baru kan? tahniah utk itu jugak. tapi kene ke private kan blog? tak bestnya.... kalau k di ada blog lain, cara penulisan still sama ker? ker akan berubah... huuhuhuhu... sy suka blog k di yg sekarang ni. sbb telus gila. tulisan k di pasal yun nam hair care tu sgt membantu sebab sy dh berkira2 nak pegi situ sbb rambut gugur teruk gilak....

anyway, sila invite sy kalau bukak blog baru nnt yeee... selamat mengembangkan lagi business k di yg makin maju itu.

*************************************************************************************

From: norziah
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 10:12:12 AM
Subject: ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum D,

Alhamdulillah, akak happy dan terharu sgt bila tengok D dh bertudung,
semenggah sket rupenye..hehehe..Akak percaya, reader2 blog D ramai yg doakan D bertudung..Alhamdulillah, harap D terus bertudung ye..

Tapi part yg x best tu pasal nk private blog. Akak tau itu hak D
nk private, sesuai dgn penghijrahan D tapi pls buat blog baru..
Yg lama nih D private xyah update lagi sbg kenangan D di masa
hilang ingatan, yg baru nnt barulah blog yg berhemah tp jgn la
berhemah sgt, TAK BEST..kalo x, lebih baik baca zaharuddin.net..

Walopun cadangan akak nih D macam"sesuka ko jek nk suruh aku buat ape",
tapi pls ye D, kejung kebosanan akak kt opis nih xde blog D nk baca..

*************************************************************************************

From: Rinah
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 10:23:05 AM
Subject: RE:TAHNIAH

Assalamualaikum wbt kak Diana,
Alhamdulillah akak juga telah berhijrah. Keputusan akak nak tutup blog tue memang terbaik.
Tapi akak boleh buka blog baru kan ;) Bila buka blog baru. Jan lupa bagi link. Ina nak follow. hehe.
Regards.
-Rinah-

*************************************************************************************

From: maya
To: green apple
Sent: Tue, June 7, 2011 10:34:37 AM
Subject: congratssssss..


salam Di..(DI kejauhan hehehe)
first of all...congratsss sgt dan alhamdulillah..atas hidayah yg allah berikan pada Di..gembira sgt..
cuma satu je nak pesan..aku rasa ko dah tau..aku ulang je..harap ko x bingit..hehehe..penghijrahan akan takes time..(tlg abaikan grammar aku yg hancuss ni)..takpe slow-slow..walau apa pun org nak kata..aku sentiasa ada untuk mendoakan yg terbaik utk ko and family..
aku baca entry ko tadi..skrang baru aku paham nape ko nak privatekan blog tu..aku hormati..tapi ADA SYARAT nya..chewah chewah..(misti ko cakap..lu sapa nak bg syarat plak kat gua)..pls buat blog green apple yg baru menggantikan blog yg ada ni..aku x tau..ada bape juta blog kat alam maya ni..aku follow 2 blog je..blog green apple dan ada satu budak medic tu fatin liyana..

so..didoakan agar dikabulkan permintaan aku yg amat berat ni..hehhe..all the best menghadapi hari mendatang..

*************************************************************************************

From: norkharziana .
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 10:50:14 AM
Subject: private blog

Salam Kak D,
I just found ur blog recently. Owh, blog kak D sgt besh !!
Kalo kak D decide nak privatekan nnt, jgn lupa invite sy yer..
All the best on ur carrier.
Many thanx!
p/s: imej baru bertudung sgt cumill..! Keep it up!
~ziana

*************************************************************************************

From: hAjAr
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 11:34:28 AM
Subject: first step nak berkenalan

Salam kak D,

Saya hajar silent reader kak di, dh lama saya follow blog akak tp xpernah comment apa2 even pernah sometime rasa nak tinggal comment tp takut..tp bila kak d dh announce nak privatekan blog terus saya jd berani nak approach akak. Pernah one time tu masa akak buat entry psal mtk pendapat yg budak tu kawin ngan laki org tu time tu saya rasa sgt2 nak approch akak nak discuss ngan akak sbb saya rasa akak nie mcm bleh je nak tlg dgr masalah org..

Lps nie klau kak d dh tutup blog camne saya nak follow akak? saya nak keje ngan kak d part time bleh? nie serius tau bukan tipu2..saya keje buat account kat cyberjaya so klau nanti company kak d dh berkembang n need an to do some audit and account work saya bleh buatkan..hehe

cukup la email pendek nie dulu..pjg2 kak d sibuk bkn ada masa nak baca kan..heheh

bye

*************************************************************************************

From: risa
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, June 7, 2011 2:16:29 PM
Subject: Salam...

Salam,

Risa baru sahaja lepas membaca n3 yang terbaru yang ditulis oleh dee...tahniah dee kerana sudah ada perubahan di dalam diri dee....

yang pastinya jika keputusan dee untuk memprivatekan blog dee tu, senarai blog yang selalu risa terjah juga akan berkurangan...sedih rasenya..huhu

jangan lupa untuk memberitahu blog baru dee tu nati ye...

risa juga follow di twitter dan facebook dee...jangan twitter dan facebook pun nak didelete that means takde lagi la tempat berhubung selain emel...

keputusan di tangan dee...moga keputusan yang dee buat akan membuatkan kehidupan dee akan rasa lebih aman, damai dan ceria bersama family tersayang...moga suksess dalam kehidpan...

take care...

*************************************************************************************

From: Hanim
To: Diana Ishak
Sent: Thu, June 9, 2011 10:19:02 AM
Subject: Re: CODING

D... camner lak aku nak baca ngko punyer blog.. jgn lupe kawan lama D.. aku tak kira, ko bagi gak aku baca blog ko, camner yek nak jadi pembaca yang dipelawa sahaja.. please sis... kalu hang pelawa aku, ni email gue.. umiotai@gmail.com.. please.. hari2 ku tak ceria tanpa membaca blog ko tau dan jangan tak tahu, melalui bacaan blog ko lah, aku banyak menjadikan ko sebagai semangat aku untuk mengubah kehidupan kami sekeluarga ke arah yang lebih baik D (bukan nak bodek, tapi ikhlas der)

*************************************************************************************


posted by aveo757 @ 3:43 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER