walk on wings, tread in air: Mana aku nak sorok???? Berikan aku buah fikiran mu. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Mana aku nak sorok???? Berikan aku buah fikiran mu.
2011-05-15



Di suatu malam yang hening pada bulan lepas, aku dilanda ke-tension-an. Tetiba je tengah siapkan keje pukul 12-1am macam tu, aku rasa stress gila. Stress macam nak nangis.

Tak tau la stress banyak sangat keje or stress sebab takde keje.

So, aku terus letak pen, tolak semua folder and paper atas meja, cabut external hardisk (punya la stress sampaikan harddisk yang tak bersalah tu pun aku cabutkan. Taknak pikir pasal keje sangat lah ni) and browse the net.

Memula aku bukak FB.
Sekali terpandang ada makluk tag beg Coach. Selalunya aku bolayan, tapi malam tu aku click kat photo beg tu.

Eh, macam lawa pulak.

Gatal gatal tangan type www.coach.com.

Ohhh..banyak rupanya beg dalam ni.
Tetiba je kan, aku gi email Coach Malaysia untuk tanya pasal beg-beg kat website ni.


From: Coach Global CS Malaysia
To: aveo757@yahoo.com
Sent: Tue, April 20, 2011 1:49:18 AM
Subject: RE: Coach Global CS - Malaysia

Dear Diana Ishak,

Thank you for your interest in our product.

We currently do not accept international orders shipping to Malaysia. Since we have a Coach store in Malaysia we are unable to ship product directly to you. For international store locations, please access the link below:

http://www.coach.com/storelocater/default.aspx

If you need further assistance, please do not hesitate
to contact us.

Sincerely,

Kanesha
COACH Online Consumer Service



Kalau aku boleh beli kat sini takde la aku susah payah email kau kan. Sebab aku takde harapan nak beli kat sini la makanya aku tanya.

Seb baik la ada member aku buat bisnes handbag. Memang dia la harapan terakhir aku.
Setelah satisfied dengan offer dia, maka tibalah ke masalah seterusnya.

Tadi masalah pertama adelah macamana nak beli beg online.

Hat tu settle dah.

Hat ni pulak macamana nak bayar lak.

Kad kredit En Wan pegang.
ATM pun dia pegang.
Nak bayar pakai cek kang, yang tukang bank in kan cek tu En Wan gak. Mati aku nak menjawab.

Last-last pakai cek gak.
Masa dia nak bank in tu dia tanya 'Ni sape Marsyita Ismail ni?'.

'Ada payment kena buat'.

Laki aku tanya lain, aku jawab lain.
Eh tapi aku tak tipu okkk. Memang ada payment kena buat cuma aku tak bgtau Marsyita tu kawan aku dan payment tu adelah untuk beg bukan utk bisnes. Wakakakaka.

Bijak tak?

Memang bijak!
Otak penipu.
Duoploh lima persennnnnnnnnn.

Dua tiga hari lepas Cheq (Marsyita) BBM aku bagitau beg2 aku dah sampai.







Ok tetiba aku gabra.
Mampos aku nak sumbat kat mana beg-beg ni?
Kalau la laki aku tau aku beli Coach memang masak. Ni pulak aku beli sampai tiga bijik terus, konfem dia inteview aku cukup-cukup kang.

Memula aku dok bayangkan dia datang dalam tiga kotak. Lagi aku cuak mana aku nak sumbat kotak-kotak ni semua? Yang En Wan belikan dulu pun dah makan separuh shelf. Thank God dia datang dengan dustbag je without kotak.


Wrislet yang pada mulanya aku tak tau apa menatang nya ni?? Rupanya Cheq hadiah kat aku. Thank you Laling.
Wahhh, dan-dan panggil Laling padahal no henfon ko pun aku tak simpan kan? Hahahah.


iPong?? Kuang ajaqqqqqqqqqqqqqqq perli aku.


Poppy Straw


Purple kaler kat dalam


Poppy Denim


Black kaler kat dalam


Poppy Stripe


Yeahhhhhhhh!
Green apple kat dalam.


Until aku menaip entry ni, dia masih lom balik. Hari ni satu hari dia settelkan ofis baru aku. So dia masih lom tau tebiat yang aku dah buat ni.

Paperbag Coach ni gila bapak punya besar, boleh sumbat Redza dengan jayanya, and buatkan aku lagi gabra tak tau nak sorok kat mana. Last-last aku sorok kat ...... (rahsia).

Aku tak berani nak bagitau En Wan.
Eventho aku beli guna duit aku, tp selama seploh tahun aku kawen, aku lom penah buat tebiat gila macam ni. Nak beli majalah InTrend pun aku mintak permission dia. Mati la lepas ni dia tak kasik aku beli InTrend ngan Cosmopolitan lagi. Hari tu dia dah sound dah 'awak baca majalah2 macam ni la yang buatkan awak asik nak shopping je'.

Baiklah, saya subscribe Majalah Nur esok.

Kepada kengkawan En Wan kat kilang yang baca blog aku ni, korang jangan nak hint-hint laki aku pasal beg ni ye. Aku jentik sorang-sorang kang.

Aku berharap jangan laaa dia buat perangai tetiba bukak blog aku petang ni, dah la member beli tiket nak tengok KONGSI malam ni. Punah harapan nak tengok Sam kalau dia kensel plan.

Diana, banyak-banyakkan berdoa.

Kalau plan ni tak menjadi, terpaksa la aku guna Plan B (sambil geledah-geledah laci cari g-string).


Orang kalau jakun memang begini lah.

p/s : Nak beli apa-apa handbag, boleh la gi tanya Cheq kat sini
posted by aveo757 @ 5:28 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER