walk on wings, tread in air: New ofis is on the way <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


New ofis is on the way
2011-04-01

Gamba-gambar di sini adalah sebelum saya bertudung


Memang aku sedang berjinak-jinak ke arah meng-update blog seminggu sekali je. Sebab dalam kepala otak aku tengah ada banyk bendanak dibuat. So kepada yang tanya apesal aku jarang update now, itulah jawapannya. Melainkan ada citer-citer hot yang tak boleh ditangguh-tangguh, aku pasti meng-update secepat mungkin. Thru BB pun BB lah.
Contohnya kategori citer hot adelah seperti citer 'kawan baik saya'. Ni pun dah lama dah dia tak kontek aku. Aku tunggu-tunggu gak bila dia nak call. Maklumlah, peksa Darjah Satu kan dah dapat keputusan. Taknak call aku ke, cik kak?

Salah satu projek yang sedang diuruskan adelah pindah new office.
Lebih dekat dengan rumah.
Lebih lambat lah aku sampai opis jawabnya.
Kalau boleh nak duduk depan pintu gate rumah je, senang pi opis jalan kaki.

Alhamdulillah, urusan sewa opis dah settle.

Now tengah pikir camne nak design opis pulak.

Yang terlebih semangat nak design-design of cos la En Wan.
Padahal aku yang nak duduk opis tu, dia lak yang busy designkan bilik aku, meeting room, pantry, bilik dia kot-kot nak singgah kejap.

Bilik kauuuuuuuuuuuu???

Tolong sedar diri boleh tak?

Last week, tengok-tengok ofis check mana yang berkenan.
Aku set appointment after lunch.
The lady yang aku nak jumpa tu ajak jumpa pagi.
So aku inform En Wan....



EMILY CALL, ESOK DIA AJAK JUMPA TAPI PAGI


Reply from En Wan


12.30 is still pagi ye, adik-adik.
Samada dia buat lawak bangang ngan aku ataupun ini adelah kesan peningkatan usia.

Bang, common sense sikit boleh tak?
Kot ye pun nak support aku berbisnes, boleh tak jangan semangat sangat sampai nak pilih opis pukul 12.30 pagi-pagi buta.

Halo, plis eh?

Lepas pilih opis, lantassssssss tak boleh buat keje lain. Balik rumah dia terus capai kertas and design. Aku suruh lapkan kipas pun bertangguh. Punyalah excited macamkan opis tu dia punya. Ni yang aku menyampah kalau babitkan dia sekali dalam keje-keje aku. Aku tak apa-apa, dia yang semangat. Pastu aku yang stress kena ikut arahan dia. Eh, ni sape yang bos skarang ni??


Temankan Redza buat homework sambil designkan opis


Perhatikan mulut Redza ngan En Wan. Dorang dua ni, kalau fokus sangat dengan keje, mulut sampai herot-berot


Aku tak tau la betul ke tak dia design ni. Jangan jahanam opis aku sudah.

Over sket orang tua ni.
Engineer pun dia.
Semak akaun company aku pun dia.
Porn star pun dia.
Ni dah berangan nak jadi interior designer pulak.

Siap dah sound aku awal-awal.
'Kalau bilik Di dah siap nanti, kita se-round dulu'

Helo?
Orang masuk opis baru buat doa selamat okkk.
Ni mazhab mana satu yang cakap masuk opis baru kena beromen seround dua?


Jakun kalau dapat pakai PB memang macam ni la gayanya.


Di saat laki tengah perah otak designkan opis kau, kau boleh feeling-feeling slim sorang-sorang.
Tapi memang sexcited betul everything nak tanggalkan PB. Cepat-cepat gi timbang badan. Macam sakai pun ada gak aku rasa aku ni skarang.
So far sejak pakai PB, berat aku tak turun lagi. But maintain.
Kira ok la berat aku maintain sebab aku makan nasi sekali sehari.
Dulu tak makan nasi lansung.
Agak-agak kalau aku execise and tak makan nasik mesti lagi turun berat kan?
Tapi takyah la extreme sangat sampai macam tu.
Takde nikmatnya hidup kat Malaysia kalau tak makan nasik.
Nak pulak nasik + ikan cencaru goreng panas-panas + sambal belacan cecah timun.
Pehhhhhhhhhhhhhhh.
Aku sanggup tanggalkan PB.

Now, satu lagi kesan pakai PB aku dah nampak.
Dulu, everytime lepas period, mesti ada thrush. Gila gatal.
But lepas habis period kali ni, thrush tu ada but lain macam sikit.
Seolah-olah PB ni clearkan the thrush. Kaler pun lain.
And the thrush hilang dalam masa 2 hari. Pastu kering. Yang penting tak gatal.

Yang gatal now is kesan men-shave.
Tapi kena tahan je la sebab aku tak dibenarkan untuk men-wax.

Nak beli PB? Kontek :

create your own banner at mybannermaker.com!
posted by aveo757 @ 4:23 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER