walk on wings, tread in air: Dah balik <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Dah balik
2011-04-07



Ada tanya apesal blog budak AMIR AF dan blog tunangnya dah diprivatekan.

Ohhhhhhhh..bertanya-tanya pulak yeeeeeeeeeeee?

Buat-buat lupa yeeeeeeeeeeeeeee?

Actually lepas a few hours aku published the story, budak tu bagitau yang dia block dua-dua blog sebab banyak sangat dapat nasihat, siap ada buat entry terus kat comment box dia. Aku pun tak tanya apekah bentuk nasihat yang diberi, kot-kot la aku leh buat teladan sama. Tapi yang pastinya nasihat tu konfem nasihat yang kaw punya.

So kalau terasa nak tengok sape AMIR, boleh la layan Diari AF (aku tak sure ada ke tak ni, sebab aku tak tengok) ataupun Konsert AF hujung minggu. See if AMIR layak untuk ke final. Kalau layak, sila undi.

**********************************************************************************

Mak Aji and Pak Aji dah balik from Umrah.
Takde apa yang special sebab not the first time dorang pegi Makkah. Cuma happy dorang dah balik and semuanya selamat.

Yang tak selamatnya apabila Mak Aji belikan aku jubah. Siap ngan tudung. Ima takde pulak dia belikan (oppss terpecah rahsia pulak). Nampak nau memang aku lah jadi bahan sekarang.

Takpe, Ma. Doakan lah.
Jangan ingat aku takleh berubah.
Kang dapat hidayah sok lusa, terus aku cakap bahasa arab kanggg.

Masa gi haji, dorang tak bawak balik apa-apa sangat. First time. Masa tu pun aku takde pulak kesah nak tanya apa citer Mekah. Maybe sebab time dorang balik tu aku lagi sebulan nak kawen, so aku nak selamatkan kawen aku ni dulu.

Bila Pak Aji gi umrah ngan nenek aku, still aku takde la bertanya apa-apa hal pasal Mekah. But this time, macam-macam pulak aku tanya. Maybe kali ni dia pegi ngan Mak Aji, so tau-tau la mulut mak aku tu kan. Aku tak tanya pun dia willing to cerita. Lagipun aku suka bertanya sebab nak mengelakkan dia dari terpesong ke tajuk 'Bila turn kau nak pegi ni???'

Macam-macam soklan aku tanya. Pantang senyap je aku tanya soklan, punya la tak nak kasik dia teringatkan soalan cepumas tu.

Last-lastttttt 'Kau ni bila nak pegi? Keta boleh beli!'.

Rasa nak turunkan dorang kat tepi hiway tu jugak.


Kasi semangat sikit kat anak-anak. Tak cukup dengan gamba kat kamera, diorang belikan majalah khas ada pemandangan gamba-gamba kat Mekah and Madinah. Kalau tak insaf-insaf jugak tak tau la.


Coklat ni gila bestttttttttttttttt! Pandau betul dorang buat coklat cenggini. Kejap je habis. Coklat macam ni la yang kita patut carik. Senang nak bawak, senang nak perabis.


Macam biasa la.....model terencat.


Masa ni elok la sikit..


Redza dapat jubah. Tapi haram nak memakai. Dia kata 'Macam baju tido mama'.

Kali ni banyak pulak barang yang dorang bawak balik. Ni pi shopping ke haper?
Biasa la kan, kalau bawak orang perempuan pegi sekali, konfem balik tambah beg punya.
Aku rasa coklat je dah pehun 2 shelves fridge.
Belum kacang-kacang apa benda ntah segala kurma, macam tak pernah makan kurma je aku tengok. Semua nak angkut dari sana.

Oh yes, alhamdulillah bintat-bintat aku dah hilang today.
Dua kali jab tak jalan.
Last-last aku jirus ngan air zam-zam.
Settle.


posted by aveo757 @ 3:29 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER