walk on wings, tread in air: Matta Fair ......................................... tinggal impian <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Matta Fair ......................................... tinggal impian
2011-03-11
Gambar-gambar di sini adalah sebelum saya bertudung

Semalam En Wan sms aku 'Di, esok Matta Fair'.

Pagi ni bukak FB ada 3 orang hantar mesej 'Kak Di, Matta Fair hari ni..hehehe'.

Lempang sekor-sekor nak?

*Tapi kesat airmata*

Tak larat rasanya nak buat keje gila lagi.
Tahun aku ke Bali and Phuket dulu tak berapa gila sangat keje yang kitorang buat.
Start tahun ke Hong Kong tu dah mula menjebakkan diri dengan keje-keje orang tak siuman.

Tahun pi Hong Kong tu adelah tahun yang sama aku pindah new house (rumah skarang).
Padahal dah tau dah belanaj pindah rumah, renovate banyak pakai duit tapi nak jugak ke Matta Fair. Bak kata En Wan 'Ala, apa salahnya SINGGAH Matta Fair kejap'.

Singgah lah sangatttt.

Kalau ko memang ada kat KL memang lah nama nya 'singgah'. Ini ko dari Subang, sikittt pun tak melintas KL. Mana datang perkataan 'singgah' tu, bang?

Aku cakap kau, kalau iman tak kuat janganlah masuk Mata Fair.
Matta Fair tu puaka!
Tau-tau je kitorang dah booked package ke Hong Kong. Macam kena mandrem mantera anjasmoro.

Masa nak booked tu sikit tak terfikir hujung tahun nak pindah rumah, nak renovate, bla bla bla semua nak pakai duit yang bukan sikit-sikit.
Balik dari Hong Kong baru menggagau sorang-sorang.
Tapi alhamdulillah, Tuhan nak tolong. Balik dari HK, rumah aku ada orang beli, dengan price yang kitorang nak. Kalau nak tunggu agent cari buyer, berkarat la gate aku.

Tahun Lepas pulak gatal pi Gold Coast.
Dah booked tiket tetiba mengandung. Memang tak jangka. Ingatkan nak romen-romen manja je (gatal beromen pastu cakap 'tak jangka'??? Apekepundek lah statement).
Masa ni aku dah terbayang-bayang, kalaulah kena sembelih lagi sekali paling tak pun, mau 9-10K jugak. Time-time nak pakai duit ni lah, bulu-bulu aku semua buat hal taknak tumbuh. Kalau tak boleh gak buat tambah-tambah.

Tapi alhamdulillah (alhamdulillah korok mu!), rupanya ada hikmah aku sakit 28 hari.
Bil hospital aku bersalin Rayyan cuma RM2K je.
Jimattttt.
Beranak pun nak berkira eh?

Tahun ni asalnya nak ke Korea.
Nak feeling-feling Jun Sang and Yu Jin.

En Wan tu ada jugak lah tempias Jun Sang.
Aku ni tang mana yang nampak Yu Jinnya pun tak tau lah.


Konon sempena 10th wedding anniversary nak gi Nami Island, pose camni.
Nan ado.
Posing je la kat tepi pokok pinang aku sudehhhhhh.

Rayyan kecik sangat, tak fit for long journey.
Lagipun aku tak kuasa nak melayan karenah budak-budak kecik melalak atas flight.
En Wan pulak bangsa yang tak boleh berjalan tanpa anak-anak.
Kalau boleh ditinggalkan Rayyan kat Mak Aji boleh gak aku berhoneymoon. Tapi tu la kan, niat tu awal-awal lagi dah tersasar, tu pasalla kau tak dapat gi mana-mana tahun ni.
Tapi sebab hati tu gatal jugak nak berjalan, jadi tahun ni insyallah ke Singapore je. Senang. Takyah Matta Fair segala. Gi Singapore lepak ngan nenek aku. Settle.
(gaya orang kecewa bercakap)

Oh yes, aku tak sure kenapa entry bulan 5 tak keluar semua. So to those yang tanya pasal Gold Coast, ni aku letak link. Package dulu adelah RM5,020/person. Cuba gi tengok Matta this weekend and compare harga. But, personally, aku prefer Hong Kong.

Maybe aku bias, sebab ada Leslie. Abaikan.



Gold Coast Part 1

Gold Coast Part 2

Gold Coast Part 3

Gold Coast Part 4

Gold Coast Part 5

Gold Coast Part 6














Tapi macam nak pegi Matta jugak la...


posted by aveo757 @ 12:14 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER