walk on wings, tread in air: Kot ye pun tak dengar.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kot ye pun tak dengar....
2011-03-23



Haisshhh, macam-macam jenis bibik yang aku dah dapat. Menduga kesabaran sungguh. Tak tau samada sepanjang ber-bibik ni aku kumpul banyak pahala or lagi banyak dosa. Cakap apa jenis bibik yang tak sampai dalam rumah aku ni.
Yang pekak. Yang sengal. Yang blur. Yang buat-buat pandai. Yang bela jin. Yang kuat mentekedarah. Semua kategori ada.

Ya Allah, kau selamatkan lah aku dari menjadi pembunuh.

Tadi pagi before pegi opis aku pesan kat bibik today takyah basuh baju sebab hari macam nak hujan, mendung je aku tengok. So, dia angguk.

Kejap tadi time masak aku tengok macam panas semacam je. Ni kalau sidai baju konfem garing. Kebetulan dia ada kat atas ambikkan baju untuk Redza gi mengaji. Aku pun sound dari bawah 'Bik, nanti bawak turun comforter saya ye?'

'Ye, Madam'

Aku pun sambung goreng sayur.
Aku ni pulak bangsa kalau tengah buat something, aku tak berapa fokus kat benda lain. Padahal aku perasan dengan ekor mata dia dah turun. Tapi aku tak kuasa nak toleh.

Mujurrrrrrrrrrrrrrrr lah aku pusing belakang.
Elok je dia nak masukkan laptop aku dalam mesin basuh!

Kusss semangat.
Menggelepar aku menjerit 'Eh, nak buat apa ni???'

'Itu tadi Madam bilang komputernya di basuh'.

Aspalelaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Seb baik aku ada kat rumah.
Kalau aku main pesan je kat dia before aku kuar gi keje tadi amacam?

Memang kau bernasib baiklah bibik.
Kalau tak, mungkin kau lah yang aku masakkan asam pedas tadi.

posted by aveo757 @ 2:40 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER