walk on wings, tread in air: Troma <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Troma
2011-02-21



Dah 2 hari aku dok mimpi benda yang sama - HANTU.

Maybe aku troma sangat-sangatnya sebab berani drive sorang-sorang tengah-tengah malam.
Eh, bukan malam. Awal-awal pagi.

Sampai skang aku macam tak percaya mana keberanian tu datang sampai aku yang penakut gila ni boleh terberani nak drive sorang. Padahal before check out tu aku dah imagine yang aku akan lalu Gua Tempurung - tempat yang banyak sangat aku dengar cerita-cerita pelik. Lalu siang pun aku meremang bulu tengkuk, inikan malam???!!

Tapi masa tu aku just pikir, mesti ada keta lalu, takkan takde keta? Alangkan hiway East Coast tu pun ada 3-4 bijik keta lalu walaupun bukan musim cuti/raya. Tapi sialan sungguh la malam tu toksah kata Gua Tempurung, sepanjang-panjang hiway tu aku rasa tak sampai 40 bijik keta yang sealiran dengan aku.

Tapi mungkin betul gak komen reader kat sini yang ada possibility bendalah tu terbang melintas kereta aku sebab nak bagi amaran 'Weiii jangan speed sangat, kang ko pun bakal jadi hantu macam aku jugak'.
Sebabnya aku speed sampai 160 km/h.
Dah tuuuuu, jalan takde orang. Alangkan ada orang pun aku kengkadang terbabas speed sampai 150.

Tapi kan, satu benda yang aku belajar dari pengalaman aku tu adelah, ko akan nampak benda yang kau imagine hanya jika kau nak nampak dia.
Maksudnya, kalau kepala kau asik pikir hantu, konfem ko akan nampak punya.

Kalau ikutkan aku punya bangsa penakut ni memang banyak sangat aku nak bayangkan.

Aku nak terbayang hantu duduk kat seat blakang.
Tetiba pocong berdiri atas jalan.
Tetiba ponti terbang betul-betul sebelah kereta aku.
Tetiba kang ada bau sundal malam mengiringi perjalanan.
Tetiba kang ada suara 'Hussinnnnnnnn..hussinnnnnnnnnnn'.

Tetiba je Hussin.

Dah la certain kawasan kat area Perak tu frekuensi radio Tamil gila kuat. Kau pasang mp3 tetiba kang dengar suara Sivaji. Seb baik malam tu aku dah nasihatkan diri aku yang suara Sivaji bakal ke udara di sesetengah kawasan, takde la aku gabra sangat nanti.

Tapi alhamdulillah aku berjaya kawal kepala aku dari pikir muka-muka hantu ni semua , yang aku pikir cepatlah sampai rumah sebab aku nak tido. Tapi now, aku jadik takut pulak nak tido. Sebab dah dua hari aku tido mesti aku mimpi aku kat lokasi yang sama, tengah drive.
Padahal before tido dah baca macam-macam.
Maybe aku troma kot.

Tapi kan, masa aku drive tu, aku konfiden je akan sampai rumah dengan selamat tanpa gangguan anasir-anasir pelik.
Sikit tak terfikir kalau lah kereta aku tetiba nak buat hal malam tu.
Kang elok je sampai kat Gua Tempurung, jam tu jugak la dia nak mati enjin, camne? Semalam taknak mati. Malam ni jugak kau nak mati.
Ha, camne? Camne?
Ce cite. Ce cite.

posted by aveo757 @ 12:32 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER