walk on wings, tread in air: Kalau trackpad tak function, ada tak cara lain nak browse the menu? <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Kalau trackpad tak function, ada tak cara lain nak browse the menu?
2011-02-08



Kepada pengguna-pengguna BB, korang ada masalah dengan trackpad tak?

Semalam tetiba je trackpad aku tak function.
Actually dia dah buat hal lebih kurang 2 minggu lepas, tapi masa tu aku just on-off kan HP je pastu ok balik.
Alih-alih semalam sangat ketegaq sekali, aku dah siap cabut bateri 4-5 kali dia tak gerak-gerak jugak. Gila kauuuu kalau BB aku ni tak function. Segala data ada dalam ni, dah la semua contact aku save kat phone, bukan kat SIM.

Aanyone tau macamana aku nak transfer contact-contact ni semua ke dalam SIM?. Pakai BB kemain lagi taknak kalah, tapi nak transfer contact dalam SIM pun bodoh. Tolong ajar.

So, semalam aku dah bengang-bengang tahap hempas-hempas folder atas meja.
Mujur dia buat hal petang, kalau pagi? Bolehlah kita tido sepanjang hari saje.

Aku google kat internet search for trackpad replacement.
Padahal aku tak tau pun menatang tu nama dia apa (see, bodoh tak aku? Pakai henfon je tau). Aku search under "Blackberry cursor".

Itupun the word "cursor" tu tak register lansung kat kepala.
Aku call En Wan "Bang, Di punya BB tempat yang picit-picit boleh ke kiri-kanan tu tak function, camne eh?".

Kampung tak bahasa aku?

En Wan lagi la tak tau apa nama menatang tu, sah-sah dia tak guna BB, pakai henfon cikai je. So dia suggest "cursor". Kira ok la sket dari bahasa aku kan.

Google punya google, termasukla kat website Blackberry Malaysia.
Tapi call-call tak berangkat.,
Dah la line phone satu je, pastu sekali ngan fax lak tu.
Wonder gak, ni authorized dealer ke apa ni? Semacam je.
Alangkan opis aku yang sekangkang kera tu pun ada 3 line.

Last-last aku hantar email.
Seb baik dia respond cepat.

Aku tanya dia ada tak agent sekitar Sha Alam or Subang Jaya sebab aku malas nak menapak sampai ke Ampang, dah la aku tak familiar area tu, nak pergi rumah makcik aku kat Kampung Melayu tu pun aku teragak-agak simpang mana nak masuk. Tu cara-cara dah pergi 94 kali.

Dia kata takde agent kat mana-mana, dorang je satu-satunya.

Logik ke dia sorang je dealer BB kat Malaysia ni?
Abis kalau aku duduk Penang, aku nak menapak ke Ampang semata-mata nak betulkan henfon?

Dia cakap, kalau aku tak tau jalan, dia boleh mintak Pos Laju collectkan henfon tu dari rumah aku, tapi aku bear the cost.

Helooooooooooooooooooooooooooooooo!!!

First, ini adelah henfon.
Alangkan aku post Jeans pun boleh hilang, kau nak suruh aku post henfon???

Second, ini adelah henfon.
Bukan kain nak buat baju raya yang boleh diletak lama-lama kat kedai kau.
Aku mesti nak guna BB aku ni hari-hari.
Kalau tak, aku kering kegersangan. Oh!

Disebabkan aku takde option lain, aku decided nak pegi jugak Ampang. Tapi aku kena tunggu En ***** tu call back sebab nak setkan time.

Lagi 15 minit, someone call.
Bukan En *****, tapi lelaki lain.
Dia kata dia dapat nombor aku ni dari Blackberry Malaysia.
So, cerita lebih kurang, dia suruh aku datang esok (today).
Aku cakap aku nak datang pagi around 10am.

"Saya rasa kalau pagi, awak stuck dalam jem. Apa kata awak datang malam?"

Scary takkkkkkkkkkkkkk???

Dah la suara dia stok-stok suara mat rempit jenis cakap pun syahdu-syahdu siap sedut-sedut hingus, ni mat pit ke apa?

Cara bercakap pun lansung tak profesional, I mean the way dia melontarkan vokal dan tonasi sangattttttt lah rempit.

Mula-mula bercakap pun "Awakkkkkk, awak ke yang call Blackberry Malaysia tadi?"

Halo??
Ini ke authorized dealer for Blackberry????
Kau carry nama yang cukup gah, tapi staff ko punya PR sungguh ke laut.
Suruh aku datang malam lak tu.
Nak aku belikan burger sekali?

Aku rasa BB Malaysia ni takde staff la.
Dia hire part time untuk handle case-case BB ni.

A friend bagitau yang ada unauthorized dealer kat Malaysia ni, tapi aku kena pandai-pandai carik.

Malam semalam En Wan bawak aku pi Plaza Alam Sentral.
Series gila banyak kiosk merepair henfon kat sana.
Alhamdulillah, jumpa satu apek, trackpad 8520 pun ada dalam stock.
Zasssss RM90 melayang.
Kira ok la harga tu kot sebab BB Malaysia jual the trackpad alone pun RM79.90.

Selesaiiii.
Takyah aku menapak ke Ampang.

Tadi, En ***** baru je return call aku.
Sorry bro, kau lambat.
Time is money.
Money is duit.



posted by aveo757 @ 10:10 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER