walk on wings, tread in air: Mee kaler <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Mee kaler
2010-12-30



Memekak betul sorang-sorang mintak tengok gamba Rayyan close up.
Hambik nih!



Ni gamba Rayyan pagi tadi tengah breakfast.
Malam tadi dia ajak aku main sampai pukul 3.30 pagi.
Bila pagi je, dia tido.
Asal aku nak tido je, dia bangun.
Bila aku bangun kejap kang dia tido balik.
Bila aku nak tido balik, bapak dia pulak kejutkan aku bangun. Eh.

Now aku kat opis, tinggalkan Rayyan and Redza kat rumah dengan Mak Aji and Pak Aji.
Entah macamana punya bunga silat la orang tua tu bukak kat rumah kang kena menjaga dua cucu.
Aku nak bekerja dengan penuh ketenangan kat opis.


Hari tu aku pi breakfast kat mamak kat USJ, ngan En Wan.
Mamak ni bengong sikit.
Dulu, masa aku duduk USJ, memang ini la port aku ngan En Wan sampaikan masa mengandungkan Redza aku mengidam teh tarik and roti telur mamak ni hari-hari.
Tapi tiap kali aku order mee goreng, mesti payah nak dapat mee goreng yang memenuhi spesifikasi aku. Puas aku explain, still bangang jugak.

So, setelah hampir 2 tahun tak pi sana, tiba-tiba teringin.
Aku and En Wan order la mee goreng.

Macam biasa, aku akan cakap 'Mee goreng saya kurang pedas'.



Hasilnya ini.

Yang kiri tu aku punya. The color kusam pucat sebab lansung tak letak cili. Yang belah kanan tu En Wan punya. Ko bayangkan mee kuning tu digoeng dengan bawang je without cili? Macam pantek tak rasa dia?

Aku pun panggil dia.

'Dey, saya mintak kurang pedas. Bukan takde cili lansung. Kasik goreng balik. Letak cili sikit. Apa ni kaler mee pucat saje'.














Dia datang bawak mee tu balik tapi dia tabur cili padi, dengan selambanya cakap 'Bolehkah ini macam? Mee sudah ada kaler-kaler'.


KEPALA HOTAKKKKKKKK!!!

posted by aveo757 @ 1:52 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER