walk on wings, tread in air: Dah tua tapi.... <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Dah tua tapi....
2010-10-08
Bengang betul aku dengan satu MAKCIK yang lagi tua dari Mak Aji. Makcik ni betul-betul buatkan aku percaya yang tak semua orang tua lebih makan garam dari orang muda. Mungkin terlebih makan garam sampai jadi bengap.

Ko imagine eh, kat tahlil orang meninggal, dia leh sok sek sok sek pasal si mati. Ok tu satu hal la. Benda ni sumtimes biasa kita tengok. Dah dipesan kalau pi funeral tu takyah la cerita yang bukan-bukan pasal si mati, jaga la sikit hati sedara-mara yang masih hidup. Kalau mulut dah rabak sangat, kau balik je rumah. Ha pastu nak bercerita pun cerita lah.

Tapiiii this makcik lagi pelik okkk. Si mati ni mati bersalin.

Tengah-tengah tahlil tu dia leh cakap ngan member sebelah-menyebelah 'Orang cakap kalau mati beranak sok sok jadi pontianak'.

Pukimak tak?????

Yang patut jadik pontianak tu kau! Dah tua kedarah nak mampos pun percaya sangat ngan hantu-hantu. Kalau pun betul, tak boleh ke kau beradap sket?????

Kalau dah kampung tu memang kampung jugak la!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone
posted by aveo757 @ 5:19 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER