walk on wings, tread in air: Dia bukan kawan saya. <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Dia bukan kawan saya.
2010-09-28



Pasal kes pompuan tak sayang mulut tu, itu bukannya kawan aku. Kawan-kawan aku takde yang jakun tahap gampang sampai macam tu sekali nak kelebet segala harta benda orang. And this woman pun bukannya kawan En Wan pun cuma laki dia je kawan En Wan. So takkan aku nak jemput lakinya aje, kang orang kata aku berminat ngan laki orang pulak. Lain la kalau laki dia Farid Kamil.

Kalau ikut hati and mulut aku yang celupar ni memang aku tabur je depan-depan dia tapi disebabkan pompuan tu aku bukan kenal sangat pun, lagipun itu bukan tetamu aku (hahaha), but tetamu En Wan. Kena la jugak jaga airmuka laki sendiri kan. Walaupun pada mulanya aku tengok macam En Wan tak kisah apa pompuan tu nak cakap sebab laki pompuan ni pun macam bagi green lite je apa bini dia nak kondem. Tapi bila dorang dah brambos, En Wan hug bahu aku 'Di ok ke?'.

Ohhh, perasan jugak ko eh bini kau sentap???

Seb baik dia perasan aku tak berapa ok. Kalau tak, aku taknak masak-masak dah untuk kawan dia. Sejuk jap hati. Terus aku tak jadi nak mengumpat depan dia maka aku mengumpat lam blog. Ngahahaha.

Actually pompuan tu ingat aku pun surirumah sepenuh masa macam dia, so dia dok membayangkan yang En Wan and laki dia satu level (same position) and aku and dia pun sama-sama tak bekerja sooooo takkan la aku leh beli barang-barang yang lebih dari dia kotttttttt. Maybe tu pasal dia ada tebiat macam tu.

Yang laki aku ni pun satu.
Tak penah la konsistennya kalau orang tanya 'Bini kau keje, Wan?'

'Keje. Jual-jual barang je'.

Kadang-kadang kalau orang tanya 'Orang rumah kau keje?'

'Eh, nama pun orang rumah, keje kat rumah je la'.

Dua hari lepas gi open house kawan dia, orang tanya 'Bini kau keje apa?'

'Logistik. Hantar barang'.

Sedap anak tekak dia je.
Janji soklan orang berjawab.

Aku pun tak penah kisah apa En Wan nak explain kat orang pasal bini dia, tapi tu la kan, perception orang skarang ni lain. Some people bertanya sebab dia ikhlas bertanya, ada jugak sesetengah orang yang bertanya sebab sekadar nak bertanya, nak mengisi ruang. But, ada jugak yang bertanya sebab dia nak pastikan diri dia tak tergugat so dia rasa sangat lega dan boleh move on. Apa jenis orang pun aku tak tau.

Yang pelik tu, apa ko dapat pun kalau ko kondem harta benda orang?
Seb baik la aku ni takde duit nak beli barang lain. Kalau aku ganti semua barang yang dia kondem tu ngan barang lagi vogey the vass kanggggggg, terus ko kejung jadi statue of liberty depan pagar rumah aku.


Ok, topik lain.

Hari tu antara masakan yang aku buat adelah samosa daging. Tapi En Wan kata tak sedap sebab dia kata samosa aku samosa orang tak cukup bajet. Padahal bajet tu datang dari mana bangggggg??? Bukan dari poket kau kahhhhh????

Tapi jangan percaya cakap dia. Sila buat untuk anda rasai kenikmatannya.


Cincang bawang besar, bawang putih and tumbuk lada hitam. Goreng sekali dengan daging cincang....


....Sampai jadik macam ni.


Standby telur untuk dijadikan 'gam'.


Beli kulit popiah and gulung or lipat sukati. Janji daging tak terburai. Pastu gamkan kulit popiah tu guna telur tadi.


Dan goreng lah ia sampai lebam.



Sebarang feedback berunsur kondem tak dibenarkan sama sekali setelah anda memakan samosa ini.

posted by aveo757 @ 1:14 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER