walk on wings, tread in air: Mimpi ular <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Mimpi ular
2010-06-02



Saper dengar Hot FM pagi tadi? Topik 'mimpi yang memberi petanda'.

Ada sorang pendengar tu sms, dia kata dia selalu mimpi nampak ular. Tapi ular tu asik pandang je dia tapi tak patuk-patuk. Disebabkan orang tua-tua kata mimpi dipatuk ular petanda ada orang nak meminang, sampai skang la pompuan tu single lagi.

Then, ada pemanggil lelaki call and komen pasal mimpi ular tadi. Laki tu kata mengikut kata Ustaz, mimpi dipatuk ular bukan bermakna ada orang nak masuk meminang tapi ada benda jahat dah masuk dalam badan kita. Adoiiiiiii, mati aku gelak dalam keta sorang-sorang. Gelupur gila nak ular patuk dia. Kena patuk betul-betul kang, bentan.

Ustaz tu kata, kalau mimpi dibelit ular barulah petanda ada orang nak meminang tapi jangan percaya sangat ngan mimpi-mimpi ni semua.

Dulu masa aku single tapi dah gatal nak berlaki, aku ada mimpi pasal ular. Aku penah cerita kat Mak Aji pasal ni. Aku mimpi ada satu ular halus, hitam dan panjang dok lilit-lilit manja kat hujung kaki aku. Tapi dia tak belit kuat-kuat, dok la pusing-pusing melilit kat pergelangan kaki. Sampai skang aku boleh tersa-rasa geli dia. Aku pun heran apesal ko taknak patuk-patuk. At the same time, ada 2 ekor lagi ular, satu tu aku tak ingat ular apa. Tapi yang satu lagi tu ular kaler silver. Silver kauuuu.

Yang aku ingat, dua-dua ular ni tak sempat buat apa-apa, dia dok kat hujung katil pandang aku je. Tapi aku pi balun dia cukup-cukup sampai mampos. Lepas tu aku angkat guna kayu and campak kat longkang. Gila keji.

Tapi yang satu ekor ular halus ni dok la main-main kat kaki aku. Aku pulak takde la reti nak tepis-tepis ke apa.

The next day, aku cerita kat Mak Aji pasal ni.

Mak Aji : Ular yang kau bunuh tu apa rupa dia?

Aku : Rupa Barry Manilow. (ok ni aku tipu je)
Satu tu tak ingat, tapi satu tu silver. Tapi dua-dua agak besar gak la.

Mak Aji : Yang dok main kaki kau tu?

Aku : Ular kecik, halus, hitam tapi panjang. Nape?


Mak Aji tak reply, tapi muka dia macam dok pikir sesuatu, sama yang aku pikir.
Masa tu aku dah kenal ngan En Wan, tapi lom jumpa lagi.
At the same time si tungau tu dok kacau aku lagi.
And at the same time member skolah aku dok masuk line. Tapi hati aku memang kat En Wan la, yang lain tu stok geli-geli je. Ngahahha.

Sampai skang aku tak dapat apa jawapan untuk ular-ular tu.

Tapi buat conclusion :

1. Ular halus, kecik, hitam dan panjang tu adelah En Wan.
Sebab En Wan adelah halus, kurus kering dan boleh tahan 'panjang'.
Tapi dia tak hitam? Ohh, mungkin yang hitam tu kat tempat lain.
Wakakakkaka. Lempang sedas.

2. Ular besar yang aku lupa tu adelah kawan skolah aku.
Sebab aku memang takde hati sangat pun kat dia, jadi sebab tu dia memang patut pun dilupakan. Sebab tu aku tak teringat lansung apa kaler ular tu. Cuma yang buatkan aku rasa ular besar tu adelah dia sebab budak ni boleh tahan tegap badan dia. Lojik? Belasahhh.

3. Ular kaler silver ni aku rasa tungau.
Sebab dia orang Perak. Boleh?


posted by aveo757 @ 4:39 PM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER