walk on wings, tread in air: Gold Coast Part 3 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_HOSTED\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://www.dianaishak.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://www.dianaishak.com/\46vt\758062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


TESTIMONI EPHYRA

FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Gold Coast Part 3
May 27, 2010


Entrance to Dolphin Cove. Tengok Dolphin Show.
Inilah show paling best aku tengok kat Sea World. Seb baik semorang pun macam jakun tak penah tengok dolphin so agak ter-cover jugaklah kejakunan aku. Masa ni suhu pun dah panas sket, around 22C.
(wahhh, mentang-mentang dok oversea, suhu 22C pun dah kata panassss. Dasarrrr).
 


Ramai jugak orang yang datang tengok Dolphin Show. Yang best kat sini, dia dah bagi flyers program untuk hari tu, so kau tak payah terkejar-kejar and boleh pilih show mana satu ko nak tengok, so takde la ko tercangak-bangak tak tau nak pi mana. Actually masa En Wan ajak tengok Dolphin Show ni, aku malas. Sebab aku dah banyak kali tengok Dolphin Show, semuanya cam cibai. Semua yang takat baling-baling ikan suruh dolphin tangkap. Konon dah abis gempak la tu.
 

Sekali dolphin racing laaaaa.
Time ni memang gempak. Ni opening show. Dengan background music The Final Countdown, tetiba je 3 ekor dolphin ni keluar dari backstage and race keliling kolam. Pehhhh, terpekik-pekik semorang. Aku la yang paling kuat pekik siap bangun bagi standing ovation. Sampai En Wan tarik baju aku suruh duduk balik. Tau pulak kau malu sawan bini kau dah sampai. Bawak lagi aku masuk sini.
 

Antara akrobatic act yang dolphin buat.
Banyak sebenarnya gamba dolphin ni aku ambik sebab gila babi punya skill dia tunjuk. Tapi kang penuh satu entry ni ngan gamba dolphin je.
 


Time ni dia tunjuk kat audience yang dolphin sebenarnya lagi pantas dari speed boat. Memang laju okkk dolphin ni berenang.
 


Yang ni aksi melompat bersama-sama trainer.
 

Nampak tak pompuan tu naik dolphin? Dari jauh nampak cam dia naik speed boat kan? Nehi okkkk. Nehi!! Itu adelah ikan!

Memang puas hati la tengok show ni. Baik korang pegi GC tengok show ni dengan mata korang sendiri. Konfem pueh ati!! Takde la macam aku pi Langkawi tahun bila ntah, tengok show Crocodile Dancing. Tajuk show taknak kalah okkk. Crocodile Dancing! Maka berpusu-pusu la orang beratur beli tiket nak tengok apekah bentuknya buaya menari. Sekaliiiiiiiiiiiiii bukan buaya yang menari, tapi trainer tu angkat buaya letak atas bahu dorang pastu menari. Ok skarang siapa yang buaya sebenarnya? Cam lahanat. Betul-betul aku rasa macam dibodohkan.
 


Masa ni dah lepas dolphin show, konon nak gi naik apa-apa water ride yang kurang merbahaya la. Lalu tepi volocano ni. Ni je la kot chance ko nak rasa jalan berlenggang tepi volcano. Tak sure pulak boleh masuk ke tak dalam gunung ni. Kalau boleh masuk pun masa ni aku dah tak larat, muka pun sememeh dah. Time ni aku lapar sebenarnya. Oh yes, kat Sea World ni takde halal food, macam Disneyland HK la, takde benda yang kau boleh makan. Aku ada je bawak biskut tapi apa barang nak makan biskut okkk. Tengahari-tengahari ni aku nak makan nasik. Tapi takde. So aku berlapar la.

Masa ni perut and kepala aku belum buat hal sangat. Siang-siang dia ok, selalu dia mabuk malam-malam kang. Alhamdulillah la kan, at least aku boleh berjalan kat sana. Before pegi GC aku dah terbayang dah, mesti aku melepek je 6 hari kat sana kalau morning sickness, rupanya tak. Dia night sickness je. Asal kul 6.30pm kang mula la ku mabuk sampai ke malam. So malam memang aku tido awal la. Takde chan la En Wan nak tayang kote kat aku sebab belum kul 8pm aku dah padam.



Bermuda Triangle Ride....bergamba je. Naiknya tak.
Sebab semua risaukan kesihatan aku, so banyak benda yang thrill-thrill dorang tak naik. Aku suruh je dorang naik, biar aku tunggu kat tepi. Bukannya susah sangat pun. Aku lagi suka okkk, boleh rest and feeling-feeling remaja. Dah dorang taknak, sudah. Tapi aku rasa benda ni bahaya la. Nama Bermuda Triangle tu pun dah buatkan aku imagine mesti game ni menyebabkan kau terlambung-lambung, terpusing-pusing, and terhentak.



Dah masuk Sesame Street Beach, haruslah singgah kedai dia, check apa merchandise yang best. Elmo la yang paling laku. So, Redza dapat sehelai baju Elmo. Aku nak beli gak tapi rasa cam tak berbaloi je beli, bukannya leh pakai lama. Esok lusa perut dah kembang. Entah kurun ke berapa turun balik. So, kensel.



On the way back, singgah tengok show Pirates. Ok la jugak show dia. Siap ada aksi terjun-terjun kapal, lawan-lawan pedang. Cuma masa ni aku dah penat sangat, and kepala ingat nak tido je. Lagipun Kapten tak hensem, so kuranglah sikit penghayatan aku kat show ni. Bagi aku, kalau kau hero, ko kena hensem. Kalau kau mati dibunuh, semua konfem menangis. Tapi kalau ko dah la tak hensem, mati pulak tu, orang akan cop kau hero bodoh. Cuba tengok Jack Sparrow, walaupun busuk, kotor dan suka korek hidung tapi disebabkan dia hensem korang semua suka dia kan? Hahaha.



Tak hensem kan Kapten dia?
 

The Pirates
 
 
 
Dah nak balik baru teringat tak snap lagi pic kat main entrance. Muka pun dah berlengas masa ni.
 


Nando's Chicken.

Yang bestnya Nando's kat sini adelah ayam dia besor-besor bapak lengan. Tak macam Nando's aku makan kat Subang Parade, hek elehhh, tahap ayam serama okkkk. Aku makan Nando's ada la 2 kali je before this sebab dissapointed sangat dengan saiz ayam dia. Nama je whole chicken, tapi sama besar ngan ayam snack plate KFC. Seb baik peri-peri sause sedap.

Tapi kat GC, ayam Nando's memang betul-betul ho liaooooooo! Kitorang order Fiesta Set - one whole chicken and one large side yang kitorang pilih nasik. (jawa okkk, jawa. Mesti kena makan nasik). Pastu order large chips and juices. Gila kenyang sampai tak abis.

Oh yes, mesti korang pelik, apesal dari gamba Sea World terus jump ke dinner. Memang itulah turutan gambanya pun. Sebab balik je dari Sea World semua dah tak larat nak mengunyah let alone nak menapak carik makanan. Seb baik bawak maggi. So masing-masing mentekedarah maggi. Tapi aku tidak. Aku adelah prefer membuta, Ibu-ibu mengandung harus tido dengan cukup. Jadi, sampai je hotel, aku tak lepaskan peluang. Terus cuci muka dan tido.

Bangun-bangun je dah gelap.



Muka aku lebar kan? Rasa nak tampa je muka sendiri skang ni kalau tengok cermin.
 


Jalan-jalan lepas dinner. Nampak tak aku pakai baju apa? Hehehe...I LOVE GOLD COAST. Mak Aji belikan sebab aku buat muka sedih depan dia takde baju nak pakai sebab badan dah gemuk.



Aku tak pasti ini apa. Tapi bukan sejenis game sebab aku tak dengar pun orang terpekik kat dalam. Yang pastinya kedai ni banyak jual barang-barang perhiasan berunsur horror. Aku pun tak paham apesal kau nak letak tengkorak dalam rumah??? Perhiasan kah?
 
 

Ini bukan demo ketakutan, tapi adelah benar-benar kejadian (sila baca dengan nada bini Pendekar Mustar "ini bukan cobaannnnn, ini benar-benar kejadiannnnn!!!").

Asalnya aku letak kepala aku kat bawah tangan tengkorak ni. Tangan dia tu muat-muat kepala aku je. Konon nak buat muka horror, sekali tangan dia bergerak kauuuu. Melompat aku kejap. Seb baik tak terberanak kat situ.
 
 
Apa nama menatang ni eh, Didgeridoo kan?

Budak masam bukan reti baca 'DO NOT TOUCH', dia main belasah je.
'Ma, Ija nak tengok la dalam dia nampak apa'.

Kau ingat ni binocular???
 
 

Ini the next day-nya. Bergambar kat depan Lift Level 5, floor yang kitorang duduk. Muka pun fresh je la kan, baru lepas mandi.

Ok, tu baju maternity aku. Saje je bawak mana la tau kot-kot perut dah tak muat pakai baju saiz S. Sekali memang tak muat pun. Aku banyak bawak Baby-T, sekali selang 2 hari semua sangkut kat tetek. Nasib baik baju ni penyelamat. Aku plan nak pakai baju ni dengan denim skirt, punnnnnnnnnnn tak muat dah skirt tu. Tapi aku pun salah gak, konfiden je sambar skirt tu tak test dulu seblom pack. Last-last kena beli skirt baru sebab aku bawak suar jeans 2 helai je. Maka, mesej di sini adelah nak bagitau skirt tu adelah skirt baru :). Panjang intro aku kan?
 
 
Sangat muka baru bangun tido, Masa ni awal gila, kul 7am, korang semua tengah sedap membuta. Perasan tak En Wan ada pakai jaket tulis AUSTRALIA masa kat Sea World? Tu jaket baru beli kelmarin. Sekali dia terbuat alas duduk masa tengok show Pirates, dah la jaket tu velvet, so macam tersagat sikit. Takde la teruk sangat, kalau aku boleh je pakai lagi. Takat bulu-bulu dia ada yang terkeluar sikit je. Tapi En Wan ni tak boleh okkkk, siap moody lagi malam tu. Kuar pi beli sweater baru (yang gamba atas ni). Dia ni perfectionist tak bertempat. Semua benda kena perfect. Tang carik bini, boleh pulak carik yang spesis sawan.


Breakfast with family
 

Kat lobby tengah tunggu van untuk pegi Paradise Country, tengok kangaroo.
 

 
So ni kat Paradise Country. Macam farm, ala-ala cowboy life. Farmers dia muda-muda, hensem lak tu. Ini macam kalau kau bawak jumpa mak kau pun mesti mak kau setuju. Penternak kambing biri-biri yang muda, gagah, hensem dan pandai cakap omputih.

Nak pegi ke kawasan tu kena naik bas ni. Bergegar jugak la. Risau gak ngan baby dalam perut. Aku ni bukan boleh bergoyang-goyang sikit. Dulu masa 1st pregnancy aku gugur sebab gegaran la. Dokter kata maybe rahim aku tak kuat, pastu aku turun naik LRT, komuter. Komuter tu boleh tahan jugak kuat bergegar dia. Tapi En Wan tak terima teori tu. Dia kata gegar sebab beromen. Boleh?

Dan akibatnya, time aku mengandung Redza, dia stop beromen dari start aku pregnant sampai aku habis pantang. Fuhhh!! Terrer okk orang tua ni. Entah apa la kekdah dia guna kan? Boleh bertahan lama macam tu dengan takde effect pada diri. Tapi tu la, asal time mandi je aku tengok mesti lamaaaaa lam bilik air. Lantak kau la banggg. Jangan sampai tertanggal kote tu sudah.

Jadi, adekah the same situation berlaku sekarang?
Lu pikirlah sendirikkkkk.
 

Mula-mula sekali haruslah gi tengok Koala bear. Kata pi Australia kannn, mestilah carik menatang ni. Tapi macam bongokkk je aku tengok koala ni. Keras je atas pokok. Membuta je keje. Bergerak pun slow. Femalas!
 
 
 
Of cos kena bergamba dengan koala. Kejung pun kejung la, janji ada kenangan pegang koala. Tapi tu la kan, makpak dia je yang lebih excited. Muka si Redza ni aku tengok dah macam kena bergamba ngan mak tiri.

Jangan terpedaya ye. Redza berdiri atas kotak kayu, so nampak macam dia nak sama tinggi dengan aku. Padahal dia tinggi pinggang bapak dia je.

Aku tak sentuh koala ni, sebab geli la, banyak bulu. Lain la kalau bulu member yang tengah pegang koala tu. I loikeeeeeee.
 
 

Nampak tak koala atas pokok tu? Tak nampak sangat kot, tapi kalau ko tenung-tenung nampak la. Takat gamba jauh macam ni boleh la aku nak peace-peace.


Mak Aji dan Pak Aji with the kangaroo. Ni je la satu-satu kangaroo yang mesra pengguna. Kitorang tak bagi makanan pun dia datang dekat, siap boleh posing-posing lagi. Yang lain tu harammmm. Dasar materialistik. Nak kena hulur makanan baru nak datang.

 

posted by green apple @ 6:35 PM  
Newer›  ‹Older


MY FACEBOOK
GET UPDATES
ADS
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
TRAFFIC
MY PREVIOUS POST
OLDER POSTS
MY TRAVEL DIARY
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER