walk on wings, tread in air: Thank you <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Thank you
2010-04-16





Thanks to all yang respond ke FB status aku this morning on how to go to Solaris Mont Kiara. Yang siap bagi google map tu tima kasih la banyak-banyak.
Aku nak pi collect SIM Card utk BB aku sebenarnya. Tak paham apesal kena ambik kat Solaris. Padahal HQ Digi dekat sangat dengan rumah aku. Series menyusahkan. Kalau tempat tu tepi hiway takpe gak. Bila Nuffnang explain direction nak pi sana siap ada keluar masuk tunnel 2 kali, lalu tol, naik ram, naik bukit, U-Turn segala, aku dah blank. Aku ni bangsa yang ko suruh jalan straight tak belok mana-mana pun boleh sesat. Halfway dia bagi direction tu aku dah 'Hmm....uh....ok...ok....uh...'.

Last-last aku check Digi website and tengok operating hours kat Digi Centre Soho adelah Monday - Sunday.

Ok, esok ajak En Wan.

Settle.




Pagi tadi Redza buat lawak derhaka kat aku.
Dia nampak aku guna scrub. Selama ni dia memang tak penah tengok sebab dia mandi ngan En Wan. So this morning, dia peratikan aku basuh muka.

Ija : Ma, jangan guna tu!!

Aku : Apesal? (aku pun dah cuak tetiba, mana la tau kot-kot dia nampak ada anak lipas masuk lam scrub aku ke. Tapi macam tak lojik pulak. Ok, abaikan)

Ija : Tak bolehhhh.

Aku : Ye la, apesal tak boleh? (masa ni aku dah gabra, cepat-cepat basuh muka)

Ija : Mama ni tak baca keeeeeee. Ija 6 tahun boleh baca dah. Mama lagi dah banyak tahun. (kuang ajaq)

Aku : Yelaaaaaa, apesalllllll?? (masa ni siren aku dah tinggi sket)

Ija : Ini..ini...(sambil tunjuk kat botol scrub). W.H.I.T.E. White. Ini white.

Aku : So? Kenapa dengan white?

Ija : Ini tak boleh sapu kat muka. Ini sapu kat bontot mama.

Kuang ajaqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq.
Ni konfem bapak dia yang ajar ni!!
Konfem!
Konfem!!!!!


Aku boleh bayangkan mesti lam bilik air Redza tanya..

'Pa, ni sape punya?'

'Mama'

'Dia cakap apa?'

'Sabun kasik putih'

'Sabun kat muka ke?'

'Tak, kat bontot'


Konfem!!
Konfemmmm!!!

posted by aveo757 @ 10:32 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER