walk on wings, tread in air: Aku cintakan lelaki itu <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Aku cintakan lelaki itu
2010-04-21



Saya merasakan hati saya sudah mulai mengeluarkan benih-benih kasih sayang terhadap lelaki bernama Zainuddin. Mungkinkah kasih sayang saya terhadap lelaki yang bernama Ridzuan sudah semakin pudar?

Oh, tidak.
Mulut saya tetap mengatakan cinta saya terhadap Ridzuan tidak akan pudar.
Tidak sama sekali!

Tapi, bak kata pepatah Melayu, 'Rambut sama hitam, hati siapa yang tahu'.
Benar, saya masih sayangkan Ridzuan tetapi apakan daya saya hanya makhluk Tuhan yang bersifat lemah.
Saya akui di saat ini hati saya tidak keruan. Lelah dibuatnya memikirkan gelojak perasaan.
Ye, saya cintakan seseorang bernama Zainuddin.
Ah, malunya untuk saya mengakui.








Amacam?
Boleh jadi penulis buku sastera tak aku?

Ni semua penangan buku HAMKA - Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck.
Baru cara-cara baca takat muka surat 73, aku dah angau.

Ni la yang En Wan menyampah kalau aku start baca buku.
Tak penah la aku tak jatuh cinta ngan karakter lelaki dalam every buku yang aku baca.
And imaginasi aku terhadap karakter lelaki tu berubah-ubah ikut watak. Ni aku rasa normal la kot, sebab penulis tu yang dah bagi bayangan kat kita. Tapi yang pastinya bayangan yang dia bagi tu semestinya menepati citarasa aku.

Mesti badan tegap.
Berketak-ketak tak main okk.

Hensem tu tak boleh tidak.
Dah tu, kata herooooo. Haruslah hensem. Kalau tak hensem tapi kau jadi hero, mesti watak kau last-last mati sebab kanser di hujung cerita. Takpela kalau mati pun, hidup lama tapi tak hensem buat apa. Hahah.

Tinggi.
Takde saper yang suka laki pendek. Aku je yang terpaksa pasrah dapat lelaki renek.
Ehek ehek.

Bijak.
Ni standard. Kalau bangang toksah jadi hero la.

Romantik.
Romantik = loving + caring.
Bukan lembik dan meleseh-leseh. Ini gay namanya.


Imaginasi aku selalu bayangkan lelaki yang best-best je. Aku tak sure kenapa aku asik bayangkan laki yang best-best time baca novel.

Adekah everybody tend to membayangkan laki/pompuan yang best-best kalau baca novel?
Atau adekah orang yang selalu bayangkan laki/pompuan yang best-best ni adelah orang yang selalu je dapat bf/gf yang tak best so untuk menggembirakan diri sendiri maka berangan je la dapat berkapel ngan laki/pompuan yang best?

...mungkin aku je kot macam ni.

Ah, pegi lah mampos kalau betul pun.

Contoh, dulu aku baca buku Lagenda Budak Setan, aku bayangkan someone yang macam Ahadiat Akashah (sebab muka dia ada kat belakang buku). So aku tengok muka dia bleh tahan hensem jadi aku malas nak imaginekan lelaki lain, ambik dia je sudah. Bila kita membayangkan lelaki yang hensem, cerita yang tak berapa sedih pun jadi sedih sebab laki tu hensem okkkkkkkkkkk tapi awek dia taknak kat dia. Tak fair! Tak fair!
Dan-dan dunia tak adil.

Masa aku baca Perfect by Judith McNaught pun sama.
Zacchary Benedict punya watak tu aku bayangkan muka hensem macam Johny Depp kuasa duoplohpat. Baru boleh dapat feel time baca.

Ni tengah layan novel HAMKA, aku dah start nak jatuh cinta ngan Zainudin, tapi belum dapat bayangkan lelaki yang macamana bentuknya. Of course la aku tak bayangkan En Wan okkkk. Kalau aku bayangkan En Wan konfem nama watak tu dah jadi ZAINUDINGGG.

posted by aveo757 @ 12:01 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER