walk on wings, tread in air: Again....here <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d32934260\x26blogName\x3dwalk+on+wings,+tread+in+air\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_HOSTED\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://www.dianaishak.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://www.dianaishak.com/\x26vt\x3d8062139435797511136', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



CONTACT ME

aveo757@yahoo.com (personal)

See my complete profile
TRAFFIC
MY READING


Again....here
2010-04-07



Kan semalam aku cakap tayar keta aku pecah masa on the way balik from Tganu kan? So, semalam pagi-pagi lagi dah pi hantar kedai tukar empat-empat tayar sekali terus. Senang sikit kepala aku takyah pikir-pikr dah pasal tayar. Mujur benda ni jadik time ada En Wan, kalau time aku sorang? Konfem la aku menangis dulu apa-apa hal. Kendian baru pikir apa nak buat.

Tunggu tukar tayar dah satu hal, pastu pi car wash lagi satu hal nak menunggu.
Sudahnya aku kuar for appointment kat KL sangatlah lambat.
Dah la appointment tu kat Off Jalan Kuching, tempat yang aku tak familiar lansung.
Setle meeting at 2pm, aku kena straight pi Ipoh nak catch appointment before 4.30pm. Aku bajet memang sempat sampai. Tapiiiiii, dari Off Jalan Kuching tu, aku tak jumpa jalan masuk hiway ke Ipoh. Yang aku nampak sebesar-besar signboard IPOH tapi kaler biru, not hijau. Tapi takpe, aku ikut je jalan tu. Dah half an hour drice toksah kata signboard hiway, signboard Ipoh pun terus hilang. Yang ada cuma Sg Choh, Serendah, Rawang, ntah apa lagi yang aku tak penah dengar. This is the worst area yang aku jumpa yang signboardnya tunggang-langgang. Oi wakil rakyat, tolong buat keje sket eh?

Last-last aku patah balik. Time ni kalau ada saper call aku konfem dapat maki. Aku dah la nak rush catch appointment, masa ni la nak sesat segala. Memang mendidih-didih darah okk. Time tu jugak la traffic lite rosak, pastu jem bagai, keta binawe mana ntah bawak lembab macam nak mati, yang si moto pulak bawak tengah-tengah dunia menyusahkan aku nak memotong. Nak je aku sodok.

Last-last kul 3.15pm jumpa gak hiway itu pun, tembus Sg Buloh. Cam kimak.
Lepas Smart TAG je, aku macam orang jakun tak penah jumpa hiway, terus speed sampai 150. Sampai Ipoh kul 4.30pm. Macam tak caya je aku boleh sampai Ipoh sejam lebih. Selalunya nak jejak Tanjong Malim pun dah sejam. Tapi, still tak sempat nak gi appointment. Perasaan di hati ini sangatlah rasa macam cilaka tak dapat kejar appointment. Tak pasal-pasal Khamis ni aku kena singgah balik Ipoh untuk jumpa that customer.

Since dah tak sempat for Ipoh, lepas Sungai Siput aku slow down. Bawak secara berhemah la pulak kan, dah la aku penat baru balik dari Tganu, sambung pulak ke Penang. Sengaja aku taknak pakai sunglass, biar cerah sket pandangan. Kang kalau gelap-gelap mau terlelap.

Sampai kat Juru, isi minyak jap.
Cewahhh, mamat bangla tu buat ramah pulak tanya nama aku segala.
No henfon taknak?

Tapi aku rasa pickup line bangla ni lagi power.
At least sumthing new to me, yang aku tak penah dengar seblom ni.
Cara dia tanya tu secara tak lansung macam bagi compliment at the same time TAPIII tak kena gaya and susunan ayat fail. Bangla kan, what do you expect.

Bangla : Card? Cash?

Aku : Card.

Bangla : You Chinese? Melayu?

Aku Chinese????????
Buta warna ke apa kau ni?

Aku : Melayu.

Bangla : You keje apa?

Aku : Apesal? Sini ada keje kosong ka?

Bangla : Tada. You keje itu kapalterbang punya angkat air ka?

Aku : Huh? Apa tu?

Bangla : Itu kapalterbang punya perempuan angkat air. Coffee? Tea?

Kang ajaq sunggoh la kauuuuu.
Sikit punya lawa, gaji ribu-ribu ko panggil tukang angkat air. Macamkan keje kau tu bijaksana sangat. Kau pun sama je macam diorang, cuma kau bukan Coffee, Tea?
Kau Hijau, Kuning?

Eh, no offense.



p/s : Hari ni besday Tungau. Apesal aku susah nak lupa besday dia? Sial la.


posted by aveo757 @ 9:45 AM  
Newer›  ‹Older

HIGHLIGHT PROMO

SEARCH

MEDIA CHANNELS




POST SANG NILA UTAMA
MY PREVIOUS POST
MY OLDER POST
MY TRAVEL DIARY
TEMPLATE by


BLOGGER